benita

Nieuws

Benita met nieuw rugnummer definitief overgeheveld naar Feyenoord 1

Van de redactie

Mimeirhel Benita is officieel toegevoegd aan het eerste elftal van Feyenoord. Dat maakt de club dinsdag bekend via hun sociale kanalen.

De 18-jarige rechtsback gaat spelen met rugnummer 24. Voorheen speelde Benita met rugnummer 43. 'Mimi' maakte dit seizoen al diverse minuten in de hoofdmacht, waaronder een basisplaats in de openingswedstrijd tegen Olympique Lyon.

Benita -welke in april dit jaar zijn contract tot 2025 bij Feyenoord verlengde- is momenteel bezig aan zijn zevende seizoen bij Feyenoord. Als dertienjarige maakte de in Spijkenisse geboren rechtspoot de overstap naar Feyenoord Academy, na daarvoor te zijn uitgekomen voor VV Rozenburg en VV Nieuwenhoorn. Op Varkenoord doorliep hij vanaf Feyenoord Onder 14 alle jeugdelftallen.

Delen

Reacties

Als ik zo naar posities kijk lijkt Benita op Lopez of andersom allebei een vleugelverdediger met aanvallende skills de een op rechts de ander op links
Play with a big smile on your face and the football world will be yours! Heb je Ty Malacia gisteren zien schitteren in de PL? Dat kan jij ook bereiken ***!
Vraagje: op fr-fans.nl staan een aantal spelers nog met een super hoog rugnummer en 2 zelfs met hetzelfde nummer is daar iets over te vertellen. Kloppen die nummers daar (Benita is daar al aangepast).

Gaat om Taabouni, Naujoks en Wieffer, overigens hebben Milambo en Hartman daar ook hetzelfde nummer
Onzin, wieffer heeft 20 taabouni 25. Klopt alleen op fr12 niet. Kijk maar op Feyenoord site
Met Pedersen en Benita is de rechtsback positie nu gevuld, dit kan dan misschien wel eens betekenen dat Geertruida naar de 6 positie kan verschuiven met een talent achter hem zoals Wieffer of misschien Mannsverk..
Dit is natuurlijk wel een hele late toevoeging aan de selectie. Dus ik denk ook dat dit betekent dat er iets veranderd is op de rechtsback positie. Danwel dat Geertruida nu wordt gezien als vervanger van Trauner, of dat Pedersen misschien op weg is naar de uitgang..

Het lijkt mij namelijk niet dat je zoiets doet, al twee weken in het seizoen, als er niet iets aan ten grondslag ligt...
Kan ook zijn dat ze niet direct een vervanger voor Aursnes voor handen hebben op dit moment. Als Zerrouki te duur blijkt en Slot wilt iemand die er direct staat kan die ervoor kiezen om eerst Geertruida op 6 te zetten. Op de training vandaag stond Geertruida ook op 6!
Geertruida lekker laten staan op RB. Is onze beste back en is op de 6 duidelijk minder. Ik zou eerder Pedersen verkopen als zich de mogelijkheid voordoet en een backup en toekomstige vervanger voor Trauner halen, naast een nieuwe nr6.
Goed nieuws, heeft indruk gemaakt op mij in z’n minuten die hij heeft gemaakt, verder zou ik Geertuida de plek van Aursnes laten overnemen, en Benita samen met Pedersen laten strijden om de rechtsback positie, aan 1 kant is het een wapen als Geertruida als extra middenvelder kan inschuiven, maar zeker in die potjes waar ze met z’n alle voor hun eigen 16 hangen is een opkomende back wel noodzakelijk, dat doet Geert toch weer iets minder.

Plus dat het fijn zou zijn als jongens als Benita en Hartman toch hun kansen pakken omdat ze jongens zijn uit de eigen opleiding en we niet een volledig buitenlands elftal gaan krijgen straks.

Bijlow

Benita Trauner Hancko Hartman

Geertruida

Timber Kokcu

Walemark Danilo/Gimenez Paixao


Met Timber meegerekend hebben we dan toch 6 jongens uit de eigen jeugd in de basis staan, iets wat mij wel kan bekoren, Dilrosun zou ik achter Walemark houden, buiten zijn schitterende goal tegen Vitesse kan hij mij nog niet echt overtuigen, in Walemark zie ik veel potentie, ook die zal af en toe een pot hebben zoals tegen Heerenveen, en dan is het ideaal dat we Dilrosun achter de hand hebben.
sorry, maar Geertruida is te zenuwachtig aan de bal als nummer 6
Wat is precies het probleem met een “volledig buitenlands elftal”?
Geen probleem opzich, maar zelf blijf ik een Feyenoord met minimaal een halve basis aan eigen jeugd gewoon top vinden, let wel, is een aankoop of concurrent duidelijk een verbetering uiteraard dan die opstellen dat is logisch.
Je vergeet onze Pool even. eventueel als hangende rechtsbuiten (Ziyech rol) of als vervanger van Kokcu of Timber in jouw opstelling. En juist in Dilrosun zit ook nog veel ruimte icm juiste coaching. Mooie dribbel en dreigende actie én goede voorzet of goed schot.
Mimi, mooie toekomst is a.s. voor je succes en laat de Kuip maar lekker ontploffen door mooie actie of met doelpunten.

Hard werken heeft nu al geloont, je hebt dit zeker verdiend
Terecht! Goeie speler hoop dat hij de kans krijgt zich te bewijzen in Feyenoord 1