Danilo

In beeld

Danilo vanavond in de basis • All goals & Assists 2022/2023

Van de redactie

Danilo Pereira is in een concurrentiestrijd verwikkeld met Santiago Gimenez om de spitspositie. De Braziliaan kreeg aan het begin van het seizoen de voorkeur boven Gimenez, al is het de Mexicaan die de laatste weken in de startopstelling staan.

Dat de concurrentiestrijd hevig is blijkt uit de statistieken. Danilo speelde dit seizoen tot dusver in 27 wedstrijden, waarvan hij 19 keer in de basis begon. In totaal scoorde hij daarin 11 keer. Gimenez speelde tot nog toe 25 wedstrijden en mocht daarvan 8 keer in de basis starten. De Mexicaan scoorde 8 keer.

Vanavond is het de beurt aan Danilo. De Braziliaan staat in de basis in de KNVB Bekerwedstrijd tegen NEC.

Goalscout maakte een schitterende compilatie van de prestaties van Danilo bij Feyenoord.

Tekst gaat verder onder de video

Feyenoord is vooralsnog gebaat bij de concurrentiestrijd. Het stuwt beide spelers naar een hoger niveau.

Danilo en Gimenez zijn beide dit seizoen in wedstrijden beslissend geweest. Gimenez kende zijn beste moment tegen Lazio Roma in De Kuip, waarin hij de Rotterdammers naar de volgende ronde van de Europa League schoot (1-0). Danilo besliste daarentegen op schitterende wijze de kraker tegen AZ in Alkmaar. De Braziliaan schoot de bal van ver buiten het zestienmetergebied in de kruising en bezorgde Feyenoord daarmee drie punten tegen de club die momenteel de naaste belager is in de Eredivisie.

Delen

Reacties

Ik weet dat het supporterssentiment meer naar Gimènez neigt, maar eerlijk gezegd heb ik nog steeds in lichte voorkeur voor Danilo. Slimmer en completer en zondag as. zonder aanjager Kökcü op het middenveld kan zijn rol als bezige bij voorin wel eens helpen om de wedstrijd te (kunnen) winnen. Als we winnen door een (kop-)goal van Gimènez vind ik het uiteraard ook goed, maar Danilo kan in het strafschopgebied gevaarlijk zijn en vanuit de tweede lijn. Dat was bv beslissend tegen AZ uit. Van mij mag jij dus op herhaling.