angelos-charisteas

Series

Deadline Day · Charisteas: meest ongewenste aankoop (2006)

Van de redactie

Vandaag is het Deadline Day. De transfermarkt in Nederland sluit om middernacht. 1908.nl blikt vandaag terug op memorable transfers. Deel 3: Angelos Charisteas

Op de slotdag van de transfermarkt in 2006 zingt de komst van Vágner Love rond. Verschillende media melden zelfs dat de talentvolle Braziliaanse spits zo goed als binnen is.

Dit tot tevredenheid van het Legioen. Totdat op z’n Rotterdams de pleuris uitbreekt. Wanneer de transferdeadline verstrijkt blijkt Feyenoord niet Vágner Love te hebben gecontracteerd, maar Angelos Charisteas van Ajax. Het nieuws slaat in als een bom. Nog dezelfde avond staan supporters rammelend aan de hekken bij de Kuip. Het ongenoegen is groot. 

Charisteas is op dat moment op pad met de nationale ploeg van Griekenland en heeft geen idee wat zijn komst teweeg brengt. Aan Voetbal International laat hij ontvallen: 'Dit is de club waar ik op zat te wachten. Ik wil in Nederland blijven. Feyenoord is een grote club ondanks dat het nu wat minder gaat. De supporters doen me denken aan de Griekse fans. Ik kan niet wachten om in dat fantastische stadion mijn doelpunten te gaan maken.'

Bij aankomst in De Kuip merkt de Griek dat zijn enthousiasme niet geheel wederzijds is. Voor de eerste training voelt Feyenoord zich zelfs genoodzaakt hem onder begeleiding van bodyguards naar het veld te brengen. De pijn zit diep in Rotterdam. Feyenoord is het seizoen daarvoor vijfde geworden. Dat de reservespits van Ajax overkomt om de aanvalsleider van Feyenoord te worden, bevestigd de kloof die tussen beide rivalen aan het ontstaan is. En dan moet Charisteas ook nog eens de grote schoenen van de mateloos populaire Dirk Kuijt gaan vullen. Binnengehaald van de laatste centen van de club bovendien. Terwijl iedereen net lekker was gemaakt met een Braziliaans toptalent. Deze cocktail van emoties maakt de komst van Charisteas tot de meest ongelukkig getimede transfer uit de clubgeschiedenis. 

Charisteas speelde uiteindelijk 28 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 9 keer scoorde. De supporters sloten hem nooit in hun harten. Na één seizoen verliet hij De Kuip alweer.

Delen

Reacties

Als de dag van gisteren. Snachts er nog uit geweest aanloggen op laptop of het geen nachtmerrie was. Harry de opvolger van Dirk brrrrrr.
Doet me denken aan danilo ook reserve spits bij 020 die bij ons komt alleen dit was onze eerste aankoop en wel gelieft
Danilo is geen afdankertje die als beoogde eerste spits gehaald wordt toch, dacht zelfs te lezen dat hij zelf een contract verlenging afgewezen had.
De situatie met Charisteas was dat ze blij waren dat ze van hem af waren, en wij hem als enige optie hadden, Danilo speelt nu tot Gimenez gewend is, ik zelf zie hem zeker niet als eerste spits, en zeker niet als enige optie ala Charisteas.