Denzel Hall

VK Sportphoto

Nieuws

Denzel Hall wil slagen bij Feyenoord 1

StanV1908

Vanaf zijn zesde voetbalde Denzel Hall enkel voor Feyenoord, maar dit seizoen komt de rechtsback op huurbasis uit voor ADO Den Haag. In de hofstad hoopt hij de volgende stap in zijn ontwikkeling te kunnen zetten om uiteindelijk zijn ultieme doel te bereiken: slagen in Rotterdam-Zuid. In gesprek met Voetbalzone vertelt de Feyenoord-huurling over zijn verleden, zijn huurperiode bij ADO en de ambities die hij heeft.

“Ik heb altijd gezegd dat ik Feyenoord 1 wil halen en dat is gelukt,” vertelt Hall, die dit seizoen verhuurd wordt aan ADO Den Haag. “Maar uiteindelijk wil ik ook echt slagen in Feyenoord 1. Daar moet ik elke dag hard voor werken, ook hier bij ADO, en dan gaan we zien hoe de toekomst eruitziet.”

De 21-jarige rechtsback is er van overtuigd dat ze in Rotterdam-Zuid ook zijn prestaties in de Keuken Kampioen Divisie nauwlettend volgen. “Ik weet zeker dat ze me in de gaten houden. Ik denk dat ze druk bezig zijn met hun eigen prestaties en dat gaat goed, dus ik verwacht ook niet dat ze mij elke week een berichtje sturen. Ik hoop dat ze de lijn doortrekken en kampioen worden.”

Hall, die halverwege het seizoen werd herenigd met trainer Dick Advocaat, merkt dat hij snel vooruitgaat in Den Haag. “De belangen zijn hier natuurlijk nóg een stuk groter dan bij Jong Feyenoord. Je speelt ook op een hoger niveau, waardoor ik merk dat ik mezelf sneller ontwikkel.” Het gegeven dat de back nu wekelijks in gevulde stadion speelt, komt zijn ontwikkeling ook ten goede. “Dat is ook anders dan bij Jong Feyenoord, waar vooral vrienden en familie komen kijken. Als voetballer wil je natuurlijk voor zo veel mogelijk publiek spelen. Daardoor leer je hoe je met druk om moet gaan.”

Komend seizoen hoopt de verdediger zich weer in Rotterdam mogen melden, maar tot die tijd richt hij zich vol op zijn huurperiode in het Bingoal Stadion. “Ik heb het daar nog niet met de club over gehad, want nu focus ik me volledig op ADO. We hebben nog veel om voor te spelen, zowel in competitieverband als voor de beker. In de zomer kijken Feyenoord en ik opnieuw hoe het ervoor staat. Voor mezelf heb ik uiteraard mijn ambities, maar we gaan zien wat de toekomst brengt. Ik leef wat dat betreft echt met de dag.”

Delen

Reacties

Op basis van wat ik tot nu toe gezien heb is dit geen eredivisie speler, maar ik zal nooit meer zeggen dat een speler Feyenoord 1 niet kan halen nu ik gezien heb wat Hartman heeft gedaan. Elke speler kan in een periode van 1-2 maanden zich ontpoppen tot een dragende kracht.
Hall is gewoon goede speler die wel even een dip heeft gehad. Goed dat hij is verhuurd, backs moet je zelf kunnen opleiden.
Wie zou d'r beter (talentvoller) zijn, Hall of Benita? Ik heb ze allebei niet genoeg zien spelen, om dat te kunnen beoordelen.
Ik zou zeggen benita, maar dat moet altijd nog blijken natuurlijk.
Als Benita niet beter is dan Hall, kan hij beter gelijk stoppen met voetballen.
Heel lastig te zeggen. Hall is verdedigend een heel stuk verder. Is ook bijna altijd een back geweest. Benita is pas sinds de -21 een back geworden en is daardoor verdedigend echt matig. Aan de bal is Benita wel een stuk beter. Dat is gewoon een spelmaker. Beetje zoals Mike Kleijn het invult. Zijn echt andere type backs.
Ik stelden al voor haal Denzel Hall terug als rechtsback na Marcus Pedersen.

Mimeirhel Benita is in mijn optiek een defensieve niddenvelder na Mats Wieffer.
Allebei ooit rechtsbuiten.
Mooi, hopelijk kan hij dezelfde doorbraak als Hartman meemaken.