img-2134-2

Jim Breeman Sport photography

Opinie

Dit zijn de meest geblesseerde Feyenoorders door de jaren heen

Veel voetballers hebben tijdens hun carrière te maken met één of meerdere blessures, zoals een gescheurde spier of hamstringklachten. Gemiddeld missen internationals hierdoor zo’n 32 wedstrijden in hun hele professionele sportloopbaan. Onder de internationals die ooit voor Feyenoord speelden is dat wat lager: het gaat hier om gemiddeld 14 wedstrijden. De vaakst geblesseerde Feyenoorder? Met 59 gemiste wedstrijden is dat John Guidetti. 

Independer onderzocht de voetbalblessures van alle spelers die onderdeel waren van een landenselectie voor tenminste een WK- of een EK (kwalificatie)wedstrijd en bracht deze in kaart. In totaal gaat het om ruim 4.000 internationals die geboren zijn vanaf 1980. 38 van deze voetballers speelden ooit in hun carrière voor Feyenoord.

Guidetti miste meeste wedstrijden 

John Guidetti heeft bij Feyenoord maar liefst 59 wedstrijden gemist door ziekte of een blessure. Bij geen enkele andere Feyenoorder ligt dit aantal zo hoog. In zijn sportloopbaan bij Feyenoord raakte hij 3 keer geblesseerd. In 2012 werd hij ziek en miste toen 56 wedstrijden door een ontsteking.

Het betreft overigens enkel de wedstrijden die hij ooit voor Feyenoord speelde. In zijn hele sportcarrière miste hij door 9 blessures in totaal 85 wedstrijden. De top 5 van spelers die de meeste wedstrijden hebben gemist is als volgt: 

John Guidetti: 59 wedstrijden gemist bij Feyenoord 
Kenneth Vermeer: 50 wedstrijden gemist bij Feyenoord
Jonathan de Guzmán: 44 wedstrijden gemist bij Feyenoord 
Nicolai Jörgensen: 41 wedstrijden gemist bij Feyenoord 
Ron Vlaar: 36 wedstrijden gemist bij Feyenoord  

Wat zijn de meest voorkomende sportblessures? 

Over de jaren werden wereldwijd door alle internationals de meeste wedstrijden gemist door een scheuring. Het gaat om ruim 23.500 (!) wedstrijden in totaal. Vooral een scheur in een spier of de meniscus kwam vaak voor. Ook een botbreuk, een verrekking en een operatie was in veel gevallen de oorzaak van een gemiste wedstrijd. 

”Dit zijn natuurlijk enorme aantallen, maar in het amateurvoetbal liggen die aantallen helaas nog hoger. Ik adviseer de ruim 1 miljoen Nederlanders die voetballen om goed na te denken over de zorgverzekering. Soms kan een aanvullende verzekering met dekking voor fysiotherapie heel verstandig zijn”, vertelt Bas Knopperts, expert zorgverzekeringen bij Independer. 

Voor voetballers ligt een blessure vaak in een klein hoekje. Een aanvullende zorgverzekering waarbij fysiotherapie vergoed wordt is dus zeker het overwegen waard. Ook bij het overstappen zorgverzekering loont het om je te verzekeren tegen blessures. 

“Stel je loopt een kuitblessure op en moet daarvoor vijf keer naar de fysio. Een behandeling kost al gemakkelijk 40 euro en dan krijg je een rekening van 200 euro in de bus,” aldus expert zorgverzekeringen Bas Knopperts. “Een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie kan soms al vanaf zeven euro in de maand. Kijk dus goed op een vergelijkingssite, dat kan nog maar tot en met 31 december. Daarna moet je weer een jaar wachten.”

Delen

Reacties

Klopt dit echt? John Guidetti speelde 1 seizoen bij Feyenoord. Heeft hij in dat 1ne seizoen 59, wedstrijden gemist? 🥲
Nee, hier klopt vrij weinig van. Vlaar miste bijna twee jaar iedere wedstrijd door twee opeenvolgende kruisbandblessures. Vrij zeker dat Feyenoord in die periode meer dan 36 wedstrijden speelde.