juichen-vrouwen-team1

Foto: VK Sportsphoto

Vrouwen

Een blik op de aanwinsten van de Feyenoord-vrouwen (deel 3)

Het voorlopig laatste deel van deze serie richt 1908.nl de schijnwerpers op Danique Ypema en Sabrine Ellouzi. Deze twee versterkingen verschijnen aan de start van het 2e seizoen van de Feyenoord-vrouwen. In deel 1 en deel 2 lees je alles over de vier andere nieuwkomers. 

Trainer Danny Mulder kan (tot nu toe) maar liefst zes nieuwe spelers verwelkomen in de voorbereiding. Daar tegenover staat het vertrek van vijf spelers die vorig jaar wel deel uit maakte van de selectie. Maar van de vijf vertrekkende spelers was er maar één vaste basisspeler terwijl de zes versterkingen allemaal kans maken op een basisplek. De selectie lijkt daarmee een behoorlijke kwaliteitsinjectie te krijgen. Na een verrassend goede start in het debuutseizoen wil Feyenoord het dit jaar langer volhouden om mee te doen voor de bovenste plekken. Op twee van die potentiële basisspelers zoomen we in. 

 
Danique Ypema

Met haar 22 jaar valt Ypema nog onder de talenten. Ze verhuist komend seizoen van kampioen FC Twente naar Feyenoord. Een beetje thuiskomen is het wel. Ypema begon haar carrière bij CVV Berkel dat dicht tegen Rotterdam aanligt. In drie seizoenen in Enschede heeft ze de nodige prijzen aan haar palamares toegevoegd. Met 15 optredens het afgelopen seizoen had ze een flinke bijdrage in de titel die behaald werd. Ypema is een centrale verdediger, na het vertrek van van Diemen is daar een plek vrijgekomen. Met Verspaget, Ypema en Conijnenberg wordt het dringen voor de plekken centraal achterin. Mulder heeft mede dankzij de komst van Ypema een luxe probleem in de verdediging. Zolang iedereen fit is wordt het keuzes maken, een luxe die vorig jaar nog wel eens ontbrak. Vorige maand stond het voetballeven van Ypema centraal in het NPO-programma Op Weg naar de Top. Het interview met haar vind je hier.

danique-ypema-stadion-170622

Sabrine Ellouzi

Ellouzi is komend seizoen één van de weinige internationals in de ploeg van trainer Danny Mulder. Met Tunesië schreef zij deze zomer geschiedenis door voor het eerst de kwartfinales te bereiken. Ellouzi was in de poulefase twee keer trefzeker en had daarmee een belangrijke rol in dit nieuwe hoogtepunt voor Tunesië. De aanvaller komt over van Excelsior. De club die best wel eens haar tegenstander kan zijn in haar debuut in het rood-wit. De 25-jarige Hengelose aanvaller maakte vorig jaar zeven goals voor de Kralingers. Voor haar seizoen bij Excelsior stond ze zes jaar onder contract bij FC Twente. Tot een volledige doorbraak kwam het daar niet. Bij Twente, dat al jaren in de top van de eredivisie speelt, kwam Ellouzi wel aan haar wedstrijden maar beleefde die vooral als invaller. Met zowel de Tunesische als de Nederlandse identiteit had ze de keuze voor welk land ze wilde uitkomen. Toen de uitnodiging vanuit Afrika kwam en de speelminuten in Enschede beperkt waren greep ze haar kans om te schitteren voor Tunesië. Ellouzi is een echte nummer 9. Een balvaste en technisch vaardige spits die met haar ervaring zeker kans maakt op een plek bij de eerste elf.

sabrine-ellouzi-in-kuip-040522
Bron: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Stefanie halen bij Ajax, die moet daar weg
@FTM wanneer studio1908 online?
Heeft deze site ook RSS zodat ik m toe kan voegen aan me RSS reader?
Ze hadden op Twitter gezegd dat ze er aan werken, ze zijn ook bezig met notificaties, dark-mode en een app volgens mij :)
Wat is er eigenlijk gebeurd met de Diemen? Die is toen voor een daadwerkelijke transfersom naar Feyenoord gekomen en ze heeft zich toen ontwikkeld tot international. Dat ze dan vervolgens transfervrij naar nieuwkomer Fortuna Sittard gaat vind ik een rare vervolgstap voor haar. Lijkt bijna of er een incident is geweest ofzo..