Nieuws

Eredivisie • Feyenoord herovert koppositie na winst op NEC

Dennis

Feyenoord heeft de koppositie in de Eredivisie weer overgenomen van AZ. Na winst in De Kuip tegen NEC, staan de Rotterdammers weer twee punten boven de Alkmaarders.

Feyenoord boekte een eenvoudige overwinning op NEC. In De Kuip werd het 2-0 door goals van Javairo Dilrosun en Orkun Kökcü. Al vroeg in de wedstrijd opende Dilosun de score na een teruggetrokken voorzet van Marcus Pedersen. Vlak voor rust verdubbelde Kökcü de score uit een strafschop, nadat Santiago Gimenez na een mooie actie in de zestien was gevloerd. De overtreding op Gimenez werd beoordeelt als een doorgebroken speler, waarna NEC met tien man verder moest. In de tweede helft kreeg Feyenoord nog een handvol mogelijkheden, maar wist keeper Jasper Cillissen niet meer te passeren.

Eerder vanavond kwam AZ even bovenaan in de Eredivisie na winst op Go Ahead Eagles. De Alkmaarders kenden weinig problemen en wonnen vrij eenvoudig met 1-4 in Deventer.

In de race om de landstitel liep FC Twente wel averij op. In Arnhem kwam de ploeg van trainer Ron Jans niet verder dan 2-2 tegen Vitesse. Door het gelijkspel verzuimde de Tukkers om de derde plaats over te nemen van PSV. De Eindhovenaren verloren gisteravond van FC Emmen (1-0).

Van de titelconcurrenten komt morgen alleen Ajax in actie. Bij winst tegen FC Volendam passeren de Amsterdammers zowel PSV als FC Twenten en rukt het op naar de derde plek.