whatsapp-image-2023-01-29-at-131709

VK Sportphoto

Nieuws

FC Twente - Feyenoord • 1 - 1 [FT]

Van de redactie

In speelronde 19 van de eredivisie neemt de ploeg van Arne Slot het op tegen de huidige nummer vier van de competitie, FC Twente. Feyenoord is koploper van de eredivisie met één punt voorsprong op nummer twee, AZ. De Alkmaarders speelden zaterdagavond met 5-5 gelijk tegen FC Utrecht. De Rotterdammers kunnen deze speelronde wederom een goede slag slaan door uit te lopen op een directe concurrent. Het duel is live te bekijken via ESPN of te volgen via deze pagina.

 

FC Twente 1 - 1 Feyenoord [FT]:

31' 0-1 Giménez

68' 1-1 Brenet

 

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pröpper (C), Smal; Zerrouki, Sadilek (78' Kjolo), Vlap (46' Steijn); Cerny (92' Sampsted), Van Wolfswinkel, Misidjan. 

Wissels: Tyton, El Maach, Sampsted, Pleguezuelo, Bruns, Salah-Eddine, Kjolo, Steijn, Rots, Cleonise, Ugalde en Tzolis. 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman (92' Lopez); Wieffer, Kökcü (C), Szymański (46' Timber); Jahanbakhsh (76' Paixão), Giménez (87' Danilo), Dilrosun (76' Idrissi).

Wissels: Wellenreuther, Marciano, Kasanwirjo, Rasmussen, Lopez, Timber, Taabouni, Bullaude, Idrissi, Paixão, Wålemark en Danilo.

 

Scheidsrechter: Allard Lindhout

 

Delen

Reacties

Ik las dat Feyenoord veel kansen had gehad. Kon het 2e helft niet goed inschatten, zat in vak achter bijlow. Maar net samenvatting gezien. Welke kansen bedoelen ze dan?
Blij met Feyenoord. Met zo'n nieuw elftal gestaag een machine opbouwen. Zit zoveel energie in dit elftal. Altijd vooruit willen voetballen. Zijn eigenlijk altijd bovenliggende partij. Ook vandaag weer. Blij ook dat Gimenez, wat mij betreft voor het eerst, echt heeft overtuigd. Goed doelpunt, maar ook constant bezig. Volgens mij is dit team zo stabiel dat ik geen dip zie aankomen. Ze zullen best nog wel ergens gelijkspelen, maar nu al trots.
Ja, het was een enerverende wedstrijd met een mooie goal van Giménez, een dekkingsfout van Hartmann en een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter en (vooral) van de VAR.
Feyenoord was, volgens mij, over 90 minuten + blessuretijd de iets betere ploeg. Maar als we echt voor de hoofdprijs willen gaan dan moet je wedstrijden tegen directe concurrenten wel winnen als we de iets betere ploeg zijn. Volgende week dus maar doen. 😉
Het is genieten met dit Feyenoord. Wel jammer dat er tegengoals (Ajax, Twente) vallen in de mindere fase van Feyenoord, zo ongeveer tussen 60-75e minuut. Ik ben benieuwd of dit verbetert als er aanvallende wissels zouden worden ingebracht rond de 60e minuut in plaats van rond de 75e minuut. Het is mij een raadsel, die trage wisseltactiek. Maar verder alle lof voor Slot, staf en het team hoor - ik doe het ze niet na en ben trots op het spel en de stand in de competitie.
Uitstekende Wieffer weer.
Vond hem juist minder vandaag. Heerlijke speler voor de rest hoor. Maar vandaag wat minder..
Wedstrijd met een hoge intensiteit, enigszins vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Ajax maar dan iets meer in evenwicht. Ik vond Twente aan de bal wat rustiger en slimmer spelen, maar wij hadden de meest gevaarlijke momenten (kunnen hebben). Als we aan de bal beter waren dan had er absoluut een overwinning in gezeten. Zeker omdat wij absoluut een penalty hadden moeten hebben, we zijn eigenlijk bestolen!

Ons grote probleem blijft het creëren van grote kansen voorin. Met name de vleugelspelers vond ik heel zwak, er zit te weinig vernuft en gevaar in. Daarentegen speelde Gimenez als centrumspits heel sterk. Vorige wedstrijd tegen Twente vond ik hem ook al goed maar scoorde hij niet, nu beloonde hij z'n sterke spel. Het voordeel met Gimenez als spits is dat je een aanspeelpunt hebt en een spits die zelf ook wat weet te creëren, dat compenseert het iets mindere druk zetten wat mij betreft. Met iets betere aanvoer van de flanken kan hij een goalgetter worden.

Overigens ook een compliment aan Bijlow en het centrale duo, speelden ijzersterk in defensief opzicht. Tegentreffer was te wijten aan Hartman en Alireza die stonden te slapen.
Helemaal eens met je analyse. Met een sinisterra op de vleugel zou Feyenoord (een tikje overdreven) fluitend kampioen worden. Feyenoord kan de juiste intensiteit opbrengen, verdedigend meestal prima, stabiel middenveld, gimenez heeft basisplaats waargemaakt; maar op de vleugels blijft het vaak behelpen. Paixao heb ik vertrouwen in dat hij nog stappen gaat zetten. Dilrosun is alles of niets (vaker niets), jahanbaksh werkt keihard naar maakt zelden het verschil en Idrissi viel wederom helaas heel matig in.
De verdedigende actie had duidelijk van Hartman moeten komen en niet van Jahanbakhsh. Maar het is Hartman vergeven gezien alle goede acties en wedstrijden die hij nu al op zijn naam heeft staan.
Van de vleugels was de aanvoer idd nog niet op het gewenste niveau. Toch hoop ik dat Slot niet weer gaat wisselen. Vertrouwen en wedstrijdritme leveren denk ik meer op dan weer een andere bezetting.
Hartman vandaag minder. Vaak te laat..

Pedersen en Gimenez waren wel sterk vandaag.

Aller grootste onvoldoende vandaag is die scheids. Alsjeblieft zijn fluit afpakken en landelijke stadionverbod geven. Bah bah.
Prima wedstrijd👏 Als we zo blijven spelen, worden we kampioen.
Kan iemand me nog uitleggen wat de VAR kan doen.
Dit wordt dus niet beoordeeld als een fout van de scheids, terwijl hij fluit voor hands......
Naar mijn mening is dit niet uit te leggen
Satoshi_Nakamoto
Satoshi_Nakamoto
Hij floot voor een duw van Santi wat geen duw was. Was 100% hands en strafschop
We zijn bestolen !!!
Duidelijk hands!

Twente loopt de hele wedstrijd te duwen trekken en schoppen waar niet voor wordt gefloten.

De scheids fluit voor hands van Feyenoord, Pröpper appelleert voor hands.
En dan geeft de scheids een vrije trap voor duwen???
Wat een schande deze man
Scheidsrechter is de grootste schande die er is
Wat een thuis fluiter zeg , tegen psv genaaid nu weer ze moeder
Kocku waardeloos en dilrosun ook pffff
Zo makkelijk balverlies
Kokcu onzichtbaar vandaag.
Ik had het idee dat hij zich inhield wetende dat hij op scherp stond met een mogelijke schorsing bij een eventuele gele kaart.

Idrissi en Dilrosun zijn een regelrechte drama.
1 a 2 acties in een wedstrijd en voor de rest leveren ze geen bijdrage.

Bijlow is een held!
Geweldig zoals hij heel snel die 2e bal het veld ingooide en in de slotfase Twente van de 2-1 afhoudt! 🙌🏼
Er kwam idd wederom nog niet genoeg van de flanken. Maar dat was ook al het geval met andere spelers op de flanken. Maar toch is het te hopen dat Slot nu de vleugelspitsen een serieus aantal wedstrijden laat staan. Bij Dilrosun zie je sowieso de potentie wel en ik denk dat wat erin zit er met meer vertrouwen en wedstrijdritme ook uit gaat komen.
Die klamme *** van een Hartman staat lekker te slapen bij die 1-1
Hij maakt idd een dekkingsfout. Maar die valt in het niet bij alles wat hij tot nu toe allemaal al in meerdere wedstrijden goed gedaan heeft (Ajax, Lazio).
Gelukkig scoort Santigoal, want voor de rest bakt ‘ie er vrij weinig van. Maar goed, een spits staat er in eerste instantie om te scoren en dat is hem vandaag gelukt.
Wat ben je een enge zure zeg.
Dank je wel, vriend.
Was de beste speler van Feyenoord maar goed..
In de tweede helft speelde hij idd goed. In de eerste vond ik hem niet goed spelen, vanwege zijn beperkte techniek.
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
0-1 ruststand dus top! Kan alleen maar beter gaan
Feyenoordmuntendam
Ze spelen allemaal matig .
Feyenoordmuntendam
Denk n gelijkspel een goed resultaat is
Prima basiself met de vleugelspitsen klassiek; linkspoot op links en rechtspoot op rechts. Dan kan ik wel gaan zeuren dat ik een lichte voorkeur heb, voor Danilo boven Giménez, maar Arne Slot heeft een goede uitleg voor deze keuze. Feyenoord Go!
Danilo Giminez
Symanski
Kockcu Timber
Wieffer
Hartman. Hancko Geertruida Pedersen
Gelukkig ben je niet de trainert ;)
Onbegrijpelijk dat Danilo niet speelt. Giminez leuke speler hoor maar zet totaal geen druk, wacht alleen maar op balverlies voordat hij gaat bewegen. Leuk tegen teams als nec of in de slotfase van een wedstrijd maar niet in een belangrijke wedstrijd als dit.
Als hij er straks 2 inschopt is het zeker hallelujah, azijnzijker.
En dat is één ;)
Prima wedstrijd en doelpunt van hem maar ik denk dat hij nog steeds beter als invaller gebruikt kan worden nadat Danilo de verdediging heeft stuk gespeeld.
Is maar een mening hoor met je azijnzuikert!
Dat was de taactiek. Voor deze wedstrijd was te veel en te vroeg druk zetten zelfmoord dus Santi heeft het wmb prima gedaan.
Beide ploegen een matige aanval, gelijkspel denk ik.
Iedereen is zo gehyped met Santiago, ik zie het niet. Hij mist zo veel 100% kansen. Als hij net als dessers zo’n killer was. Hadden wij minimaal 6 extra punten bij wedstrijden die gelijk zijn gespeeld
Dessers mistte ook de grootste kansen. Geef het de tijd, Sinisterra had ook een jaar nodig.
Feyenoordmuntendam
Ben het met je eens hoor.Vind het allemaal niet best.santi zal moeten wennen maar z'n basis techniek is niet sterk.ze moeten zorgen voor n nieuwe spits en buiten speler en dan van den belt
Spannend, mensen. Komende blok van vier wedstrijden bepaalt de uitgangspositie: als we dan nog boven aan staan, moeten we het toch eens over de Coolsingel gaan hebben!
Ook dan niet, na die reeks is het nog een heel eind. Wedstrijd voor wedstrijd bekijken.
Je kan in ieder geval goede zaken doen vandaag