utrechtfeyenoord3sept

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord veegt FC Utrecht van de mat met 1-5

Nigel

Feyenoord heeft met 1-5 een geweldige middag gehad in de Galgenwaard. De ploeg van Arne Slot kwam nauwelijks in de problemen. 

Binnen 10 minuten stond de regerend landskampioen al met 1-0 voor door een doelpunt van Santiago Giménez. Er was niets aan de hand voor de Rotterdammers totdat Wellenreuther en Trauner een hoekschop weggaven. Waaruit de Domstedelingen de 1-1 op het scorebord wisten te zetten. Maar de Rotterdammers domineerden in Utrecht. In de 28e minuut wist Calvin Stengs de ploeg van Arne Slot alweer op voorsprong te zetten dankzij een geweldige assist van debutant Luka Ivanušec. Direct na de rust scoorde Giménez de 1-3 voor Feyenoord, dankzij een keepersfout van Barkas. Daarna kwam Feyenoord nauwelijks meer in de problemen. Ueda zette Feyenoord nog op 1-4 na een fenomenale aanval. In de slotminuten van de wedstrijd scoorde Yankuba Minteh op vernederende wijze nog de 1-5 voor Feyenoord. 

FC Utrecht - Feyenoord: 1-5 (FT)

8' Giménez (0-1)

19' Flamingo (1-1)

28' Stengs (1-2)

46' Giménez (1-3)

72' Ueda (1-4)

93' Minteh (1-5)

Opstelling FC Utrecht: Barkas; Ter Avest, Van der Hoorn, Sagnan (87' Van der Maarel), El Karouani; Bozdogan, Toornstra (77' Jensen), Flamingo (77' Fraulo) ; Azarkan (64' Ramselaar), Lidberg (64' Romeny), Seuntjes

Wissels: Branderhorst, Raatsie, Van der Maarel, Jensen, Fraulo Iqbal, Labyad, Ramselaar, Viergever, Boussaid, Romeny 

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Hartman, Trauner (73' Nieuwkoop), Hancko, Geertruida; Wieffer, Timber (85' Zerrouki), Stengs (85' Lingr); Paixão (55' Minteh), Giménez (55' Ueda), Ivanušec

Wissels: Lamprou, Beelen, Lopez, Nieuwkoop, Zechiël, Zerrouki, Van den Belt, Lingr, Jahanbakhsh, Sauer, Minteh, Ueda

Delen

Reacties

Los van dat het een geweldige pot voetbal was en ik heb genoten van Feyenoord 1 kleine kanttekening en misschien kan ik daarin geholpen worden.

Vanmorgen hoorde ik Hansie Hans over opbouwen om op te bouwen. En verdorie zie ik begin eerste helft Timon een paar keer stoethaspelen en gevaarlijk om op te bouwen. Jezus zeg, gooi hem gewoon halverwege eerste helft naar een speler. Dat gedoe voor de goal vind ik gevaarlijk!

En ja tweede helft, galleryplay, met name de 4-0. Detering gaaf zeg. Als deze selectie verder ingespeeld raakt wordt het verder genieten. Ueda eerste goal, en was dreigend. Luka al heel goed.

Ik denk echt dat we weer een lekker seizoen ingaan. En, als laatste, ik zal het diplomatiek brengen met het oog op het verleden. Wat speelde Fortuna GEWELDIG! Bedankt jongens!
Jammer dat een groep debielen die zich “Feyenoord supporters” noemen, Utrecht supporters aanvallen.
Gezinnen met kinderen moesten een parkeergarage invluchten…

Gaat het sportief en financieel goed met Feyenoord.
Verzinnen een paar leeghoofden het om te gaan rellen..

1-5 winnen, wacht lekker in je vak tot je het stadion mag verlaten en ga vrolijk naar huis.
Maar nee, ze moesten uitbreken en mensen aanvallen.

Bizar!
En weer is het raak. Wat een tuig. Laat al die gasten hun sk inleveren. Ik neem het graag van ze over. Ik gedraag me wel. Ben het zo zat om constant gezeik aan te horen van die neppe ** supporters. Ze zetten onze mooie club in een slecht daglicht. Optyfen ermee. In Europa zal het ook wel meer misgaan. Bah.
het lag vast weer aan de uitdagende houding van de supposten en de me.
Als je nu de competitie zo ziet gaan we in ieder geval vrij eenvoudig tweede worden. Bij de snavels duurt het wel even voor het daar op de rit is (als dat al gebeurt). De rest zie ik niet in de buurt komen. Titel gaat tussen PSV en ons, daarom baal ik (net als Slot vandaag zei) des te meer van die vier verliespunten.
We zijn 4!!!!!! wedstrijden onderweg en jij weet nu al dat we tweede worden?
in ieder geval, dus: tenminste. Capiche?
Tevreden over:
- ruime winst
- Ivanusec (maar ook Stengs)
- goal van Ueda (gevolg van schitterende aanval)
- 020 al is ingehaald.

Ontevreden over:
- miscommunicatie bij tegengoal
- aantal goals van Feyenoord (te weinig)
Die derde goal was echt een giller trouwens. Utrecht gaat het heel moeilijk krijgen.
Die derde goal was onhoudbaar :)
Knappe pot hoor. Paar enorme meevallers. Stengs en Timber stukken beter dan ik verwachtte. Twee fantastische goals, Ivanusec lijkt bijzondere klasse te hebben. Lekker dat Minteh en Ueda hun eerste hebben gemaakt.

Paxao viel tegen net en Trauner en Wellenreuther vond ik ook niet heel stabiel ogen. Dat komt wel goed.
Positiviteit over zo'n talent zou jou toch moeten aanspreken. Of vind jij Sauer een prutser?
Sauer is beslist geen prutser, maar ik ben blij hoe Slot met zijn talent om gaat en hem niet over de kling jaagt door hem elke week te laten spelen zoals sommigen hier wel zouden willen.
Ach, misschien reageerde ik een beetje te enthousiast op zijn talent, wie weet. Ik hoop hem in ieder geval in actie te zien dit jaar. Dit is niveau Van Persie.
Dat is het niet maar kan het wel worden.
Van Persie als jeugdspeler uiteraard. Dat was de vergelijking.
Kun je nagaan met hoeveel verschil we hadden gewonnen als naar de scouting was geluisterd /s
Stengs en Timber werden hier al door menigeen naar de uitgang gepraat want ze waren Nederlands en komen ‘uit de koker van Slot en DtK’ dus ze zullen er wel niks van bakken. Maar ze snoeren ff iedereen de mond de laatste 2 potten en laten beiden zien dat ze dit seizoen mogelijk heel belangrijk kunnen worden
Zeker tegen een geweldig draaiend Utrecht
Het is heel fijn dat ze goed spelen. En ik denk dat de mensen die kritisch waren op met name Stengs en Timber net zo blij zijn als jij dat ze het goed gedaan hebben. Volgens mij willen we allemaal hetzelfde. Wel de kanttekening dat ook dit een hele zwakke tegenstander was.
Gaan we dat bij elke overwinning roepen? Leuk die 3-0 tegen Altletico, maar wat waren die zwak zeg...
Weer een lekker weekendje mondjes snoeren!

Zoals ieder seizoen moeten we een paar weekjes spelen om ECHT op gang te komen.
Jongens zoals Timber en Stengs spelen nu twee weken lekker en tonen aan het niveau WEL aan te kunnen en ook Wieffer speelt week op week terug beter.

Ivanusec is NU AL een geweldige aankoop! Wat een speler!
Ueda pikt ook z'n doelpuntje mee na een mooie combinatie waarbij ook Lingr betrokken was en Minteh, ja het is een renpaard en houdt niet altijd het overzicht (Zoals héél veel jonge wingers die het moeten hebben van hun snelheid) maar hij is altijd dreigend en ook defensief is er al ontwikkeling.

Defensief, same old story...en dat is een goed verhaal. Jammer van de miscommunicatie maar dat is het enige smetje op een anderzijds soevereine wedstrijd van de achterste 4.

Nu moeten we het natuurlijk nog zien tegen echt zware competitie maar dit zijn normaal de struikelwedstrijden; Teams die in de put zitten en door een gezagswissel extra energie en wilskracht hebben (en we laten ieder jaar puntjes liggen bij laag-geklasseerde teams).

Al bij al, weer een lekker weekendje om Feyenoord-fan te zijn
Timber heeft zichzelf echt hervonden. Speelt al 2 wedstrijden erg goed.
Een andere speler dan Kokcu, maar vooral als er meer ruimte is, is hij gevaarlijk aan de bal.
Nu nog even oefenen in schieten.
Prima wedstrijd, erg genoten! Mooi dat Quinten en Stengs nu kunnen uitblinken. Wieffer ook wel weer een stuk beter. Eerste doelpunt Ueda natuurlijk mooi, het feit dat Santi topscorer is ook. Die Minteh is wel een aparte, gelukkig hebben we vaak lol van dat soort paradijsvogels.

Ivanusec trouwens ook gelijk onbetwist natuurlijk, vergeet ik nog bijna. Mooi middagje!
Vorige week was het "maar" Almere... en nu? Timber, Stengs zijn gewoon goede spelers. En misschien het belangrijkste... we hebben ook best een aardige trainer die af en toe bewijst best een leuk team te kunnen bouwen... ;-).
Nu is het maar Utrecht. Die staan onderin. 0 punten uit 4.
:p
Dat klopt, oa door toedoen van boven genoemden.
Ach, eerst moesten we het allemaal nog maar zien tegen Utrecht, want uit is altijd lastig en zullen wel weer de wedstrijd van hun leven spelen tegen ons.
Nu zullen we idd wel weer gaan horen dat het maar een matig Utrecht was met 0punten
Heerlijke uitslag zonder je bovenmatig hoeft in te spannen. Wat was Utrecht bizar slecht!!
Ik verwacht eigenlijk een tactisch/technisch wedstrijdverslag van onze SimonStokvis alias hoofdscout, minstens 4 A4-tjes.
Ik denk dat die nog een paar jaartjes moet oefenen op analyseren😉 Ondertussen staat er wel een aardige analyse van de wedstrijd van Stengs op VI. Conclusie is dat Stengs in deze wedstrijd vooral diepgang aan zijn spel heeft toegevoegd waardoor hij moeilijker te bespelen is. Als hij dat voortzet zal dat, gekoppeld aan zijn techniek en overzicht, grote waarde hebben voor Feyenoord.
Hoop dat iedereen nu stopt met dat gezeur over een 8. Quinten Timber is de naam.
En over Stengs, die was ook fantastisch!
Ik weet niet hoelang het geleden is, dat ik een Feyenoord speler, een keeper en daarna een verdediger zo het bos in heb zien sturen. Ik kan het me niet herinneren. Ik moest gelijk aan Romario denken. Die deed dat regelmatig.
Hahaha ja, aparte gozer die Minteh. Valt me op dat hij ook veel verdedigend werk doet.
Echte buitenspeler! Eigenlijk is hij alles wat we hoopte ndat Dilro zou zijn! jammer kunnen we maar een seizoentje van hem genieten
Klopt. En hij is aanwezig hé. Paixao is ook goed, maar als hij erin komt gebeurt er volgens mij meer. Minteh laat echt alle alarmbellen rinkelen bij de tegenstanders. Paixao speelt iets meer op veilig. Top dat we deze 2 hebben.
Zo goed was Minteh toch ook weer niet? Hij kwam daarvoor niemand voorbij en verprutste 2 corners.
Is wel een bijzonder ventje ja.
Je hebt gelijk, Minteh was weer niet veel. Veel te makkelijk te verdedigen, houdt niemand bezig, pakt geen ballen af, veroorzaakt geen chaos, kan niet scoren, slap aan de bal, verdedigd niet mee, loopt zich constant te verstoppen. Het is echt helemaal niks.
Haha paar dagen geleden een hoop geklaag hier over stengs over Timber en weet ik wie nog meer maar nu hoor en zie je ze niet Utrecht was niet top maar ook dankzij Feyenoord. Laat Timber maar staan net als stengs die gaan steeds meer hun draai vinden
Heerlijk. Mijn voorspelling was 0-4. 1-5 mag ook natuurlijk.
Genieten geblazen. Wat een vent is die Minteh. En die vd Maarel lekker boos reageren
Slot krijgt het allemaal weer aan de praat. Topcoach is het. Ivanusec topper zeg.
Meer voetbal en creativiteit vanaf het middenveld dit jaar. Wie had dat gedacht?
Stengs prima gespeeld. Je merkt dat hij fitter wordt en daardoor ook pressie kan spelen zoals je op 10 hij Feyenoord hoort te doen.
Ivanušec prima gespeeld. Mooi debuut. Al had hij ook wel een goal verdiend.
Wieffer speelde ook weer goed zoals we hem kennen.
Ben ook blij dat Ueda en Minteh hun goaltjes hebben meegepakt.
Als we wat scherper waren in de tweede helft had het hier 1 - 8 kunnen eindigen. Verdedigend waren we ook sterk. De tegentreffer was een toevalstreffer door eigen slordigheid.
Je hebt gelijk. Toch was ik ook impressed van 10 minuten Lingr op 10. Benieuwd naar die tweestrijd. Voor ons alleen maar goed.
Lingr viel inderdaad heel goed in. Er is met die twee spelers duidelijk kwaliteit bijgekomen. En hoe lekker is het dat je op de bank stuk voor stuk waardige vervangers heb zodat je niet heel veel kwaliteit inle er als je een nieuwe speler in breng
Heerlijk dit 💪 uit bij Utrecht 1-5 winnen
1-5! Bij Utrecht.. het is wel is anders geweest
Feyenoord heeft goed gespeeld. Maar, dit is nuet het Utrecht dat he de afgelopen jaren tegenover je kreeg.
Boeit niet dat was toen en nu is nu. Ze hebben waanzinnig deze pot gespeeld kijk al weer uit naar de volgende
Het begint ergens op te lijken. Ik lachte me rot bij die 1-5 van Minteh, wat een briljante actie!
Ueda 2 klasse minder dan Santi. Teveel voor betaald pffff
Tuurlijk jo, lekker na wedstrijd nummer 4 een nieuwe speler afbranden die max 30 min gespeeld heeft.
idd. Als Ueda was gestart had hij er ook wel 2 ingeprikt. Die heeft niet veel kansen nodig.
Teveel azijn gedronken. Slecht voor de maag ook.
Maar hij scoort wel .

OOk de 2e keus moet spelen om beter te worden en een goede vervanger te zijn , als Gimeznez uitvalt.

Slot doet het uitstekend , als de wedstrijd gespeeld is , zo veel mogelijk 2e keus spelers te laten spelen .
Want we gaan die mannen allemaal nog nodig hebben , met zoveel wedstrijden te gaan.
in een seizoen.
Ga jij lekker op de bolus van je vriendje rijden. Hoe kun je als zogenaamd Feyenoord-fan iets dergelijks zeggen over een nieuwe speler, gebaseerd op een paar minuten. Was gewoon een fantastische goal en liet al mooie dingen zien.
Vergeet de eerste wedstrijden van Santi niet. Mensen riepen al dat ie niks kon met een bal.

Net zoals Santi zal óók Ueda aanpassingstijd nodig hebben, maar hij bekroont z’n werk met een heerlijke goal vandaag.
Hoe vaak heb ik niet gelezen dat Santi weer op moest rotten naar Mexico. Echt dood aan deze supporters.
Misschien moet je je bolus even inhouden. Ueda scoorde na een briljante aanval. Gaan we ook al klagen over scorende spitsen?
Knap dat je kan oordelen over deze paar minuten die hij speelt. Hij scoort en werkt daar gaat het gewoon om
Zeiken op Minteh en dan zo beheerst de 1-5 maken
Eens ! Toch moet ie de volgende keer gewoon meteen schieten.
Vind ik ook. Hou niet zo van dat soort maniertjes, maar hij deed het knap en rustig
Hij mag het in Amsterdam op deze manier herhalen.
Dir kan je niet bijna niet maken hahaha wauw
Minteh idd onbesuisd en niks te brengen maar met zijn snelheid en 200% energie is het beste voor hem om nu gewoon minuten te maken, kan zich echt nog sterk ontwikkelen onder Slot denk ik. Dus ja als je dan 1-3 voor staat moet dat kunnen toch?
Pcies, misschien scoort hij nog wel ;)
Die Minteh kan er echt geen ene klote van. Het is toch gewoon bizar dat ie na zijn vorige optredens nog steeds een invalbeurt krijgt? En dan is ie volgend seizoen nog weg ook.
hahaahha, terug naar je zolderkamertje
Hahaha schandalig afgemaakt hoor! Eerlijk is eerlijk deed ie heel goed, maar bij 9 van de 10 acties vergeet ie de bal.
uit in madrid en rome gaat ie nog belangrijk zijn
Die ivanusec is echt een topaankoop en dat voor minder dan 10 miljoen.
Wij morting gekregen. Dat hebben ze opgeplust bij de andere transfer naar Nederland 😎
Kolere, wat een aanval. Geweldig voetbal dit.
Schitterende goal!

Mooiste van de middag !
1x raken en Utrecht is kapot gespeeld!

👏🏼
Minteh eruit stengs naar rechts en stingr of zo op 10
Sauer op links ivanusec op rechts kan ook nog.
Ja dat kan idd ook .sauer is nu al beter dan minteh
Die minteh kan er nog minder van dan basasegicoglu
nou die turk schoot tegen de neuzenkeeper terwijl ie over in kon schieten, en mintehh, mooi he , leuke goal.
t is mooi weer , naar de speeltuin jij
Zeg moet jij geen loempia in je reet stoppen.cabral maakte ook wel eens n goal.1 vd 20 dingen goed doen vi d ik niet best
Minteh de niks kunnen van feyenoord 😂😂waarom spelen we nu met 10 man
Volgens mij ben jij fan van Minteh 😂😂
Erger me aan die prutser.Die kan behalve hard rennen helemaal niks
Hahaha lekker goaltje wel van minteh 😂
Die had cabral ook gemaakt.als hij dit niet kan moet die stoppen met voetballen
Een jeugdelftal neemt betere corners en vrije trappen
Wederom.
Ik gok dat Rafie daar vanavond weer over begint.
Haal aub minteh eruit en stuur hem terug
Ff opflikkeren met die minteh!
Zet stengs op rechts luka op 10 en sauer op links!
Eindelijk iemand die het zegt….
Is toch zo, die had aan de 400meter sprint moeten meedoen op de olympische spelen, nooit moeten voetballen.
mafkees, ivanusec op rechts, hahaahha, ******* op jochie
Moeilijk he begrijpend lezen, er staat duidelijk luka op 10.
Terug naar je loempiakraan jij pauze is voorbij