Primeur Bevestigd
kuip leeg

Nieuws

Informatie seizoenkaartverkoop 2023/2024

FeyenoordTM

Feyenoord biedt in het seizoen 2023-2024 één type seizoenkaart aan, namelijk een reguliere seizoenkaart.

De seizoenkaart 2023-2024 biedt:

  • Toegang tot de zeventien Eredivisie-thuiswedstrijden van het eerste elftal en eventuele play-offs;
  • Toegang tot de traditionele vriendschappelijke openingswedstrijd van het seizoen;
  • Toegang tot de eerste thuiswedstrijd om de TOTO KNVB Beker (tot 1/8e finale)*;
  • Voorrang op kaartverkoop voor overige (door Feyenoord georganiseerde) thuiswedstrijden;
  • Voorrang op de kaartverkoop voor Europese thuiswedstrijden;
  • Gratis lidmaatschap Het Legioen (voor kinderen tot en met 14 jaar: gratis lidmaatschap Feyenoord Juniorclub Kameraadjes);
  • 15% korting op de aankoop van artikelen in de (online) Feyenoord Fanshop.
    * indien van toepassing

Periodes en prijsbeleid

De seizoenkaartcampagne is op dinsdag 18 april van start gegaan. Seizoenkaarthouders hebben vanaf die dag de mogelijkheid om hun seizoenkaart te verlengen voor seizoen 2023-2024. Zij behouden zo hun eigen plaats in De Kuip. Daarna hebben Legioen-leden en Kameraadjes voorrang op de aanschaf van een seizoenkaart, gevolgd door de fase waarbij iedere supporter de mogelijkheid heeft een seizoenkaart te bestellen. Feyenoord biedt de seizoenkaart 2023-2024 aan voor één soort prijs en stapt dus af van een vroegboekprijs en standaardprijs.

De prijzen van de seizoenkaart 2023-2024 zijn gestegen ten opzichte van de vroegboekprijs van seizoen 2022-2023. Bekijk hier de prijzen. Meer informatie en veelgestelde vragen over de seizoenkaartcampagne vind je in deze FAQ.

Hieronder volgt meer informatie over de verschillende fases.


Fase 1: Verlengen en verplaatsen voor seizoenkaarthouders

Dinsdag 18 april 12:00 uur t/m dinsdag 9 mei 23:59 uur

Seizoenkaarthouders kunnen hun stoel 1-op-1 verlengen, verplaatsen binnen hetzelfde vak of naar een ander vak. Jouw eigen stoel is in deze fase exclusief voor jou gereserveerd, totdat je wellicht besluit om te verplaatsen. Jouw oude stoel is daarna direct beschikbaar voor andere seizoenkaarthouders. Seizoenkaarthouders kunnen in deze fase geen nieuwe seizoenkaarten bijkopen voor andere supporters, dit kan in fase 3.

Fase 2: Voorrang voor seizoenkaarthouders op een nieuwe stoel

Zaterdag 13 mei 09:00 uur t/m woensdag 17 mei 23:59 uur

In deze fase is jouw eigen stoelreservering en dus de garantie op jouw huidige stoel komen te vervallen. Alle seizoenkaarthouders die nog niet hebben verlengd, kunnen nu een (andere) nieuwe stoel uitzoeken.

De verwachting is dat er in het stadion meer stoelen beschikbaar komen, omdat de reservering van de eigen stoel is vervallen. Het is aan jou om de afweging te maken om je eigen stoel (in fase 1) te verlengen, te verplaatsen of wellicht te wachten totdat er in deze fase stoelreserveringen zijn komen te vervallen omdat andere seizoenkaarthouders hun stoel niet verlengd hebben.

Fase 3: Voorrang voor Legioen-leden en Junioren Kameraadjes

Zaterdag 20 mei 09:00 uur t/m zaterdag 27 mei 23:59 uur

Alle leden van Het Legioen én alle Junioren van de Feyenoord Juniorclub Kameraadjes zonder seizoenkaart 2022-2023 krijgen in deze fase voorrang op het bestellen van maximaal 2 seizoenkaarten 2023-2024, mits beschikbaar. Ook als huidige (en reeds verlengde) seizoenkaarthouder kun je in deze fase één seizoenkaart bijkopen.

Fase 4: Overige supporters

Vanaf dinsdag 30 mei, 12:00 uur
Alle Feyenoord-supporters krijgen gedurende deze fase de mogelijkheid om voor het seizoen 2023-2024 een seizoenkaart te bestellen, mits beschikbaar.

Waarom is de seizoenkaart duurder geworden?

Ook Feyenoord heeft te maken met stijgende kosten. Dat komt met name vanwege de hoge inflatie. Om de supporter een optimale voetbalbeleving te kunnen blijven bieden, zal Feyenoord bovendien de aankomende jaren moeten blijven investeren in o.a. het stadion.

Waarom kan ik, als seizoenkaarthouder, in fase 1 geen seizoenkaart meer bijkopen voor iemand anders?

Feyenoord wil dat ook andere supporters, met name leden van Het Legioen en Junioren Kameraadjes, een kans krijgen op de aanschaf van een seizoenkaart. Seizoenkaarthouders kunnen, tegelijk met leden van Het Legioen en Kameraadjes, in fase 3 met voorrang maximaal 1 seizoenkaart bij kopen.

Waarom krijg ik niet meer standaard een hardcopy seizoenkaart? 

Feyenoord gaat met de tijd mee. Om die reden starten we vanaf seizoen 2023-2024 standaard met de mobile seizoenkaart. De mobile seizoenkaart is eenvoudig beschikbaar in de officiele Feyenoord App. Voor wie zeer gehecht is aan een hardcopy seizoenkaart is deze nog altijd verkrijgbaar voor € 7,50 en kan gebruikt worden bij de toegangspoorten. 

Hoeveel seizoenkaarten stelt Feyenoord beschikbaar voor seizoen 2023-2024 

Feyenoord biedt voor het seizoen 2023-2024 circa 31.000 seizoenkaarten aan. Dit aantal is gekozen om andere supporters, waaronder leden van Het Legioen en Kameraadjes een mogelijkheid te kunnen blijven bieden op losse kaartverkoop. Uiteraard behouden alle huidige seizoenkaarthouders de garantie om hun stoel 1 op 1 te verlengen. 

Waarom is er geen vroegboekprijs meer? 

Feyenoord schept graag duidelijkheid en zorgt voor vereenvoudiging van het aanbod door één type seizoenkaart aan te bieden. 

Moet ik lid zijn van Het Legioen om een seizoenkaart te kopen? 

Feyenoord werkt met verschillende fases bij de verlenging of aanschaf van een seizoenkaart. Daarbij krijgen eerst huidige seizoenkaarthouders en daarna leden van het Legioen en Kameraadjes, voorrang op de verkoop. Overige supporters, zonder lidmaatschap, kunnen pas een seizoenkaart aanschaffen mits er na de voorrangsperiode nog beschikbaarheid van seizoenkaarten is. 

Blijven de netten en palen ook volgend seizoen staan? 

Om de veiligheid in het stadion en op het veld te kunnen garanderen ziet Feyenoord zich genoodzaakt bij bepaalde wedstrijden deze maatregelen te treffen. Uiteraard zal Feyenoord er alles aan doen om de palen en netten volgend seizoen niet of nauwelijks te hoeven plaatsen, maar hierover kunnen geen garanties gegeven worden.

Als je vragen hebt over de voorwaarden, neem dan telefonisch contact op met Feyenoord Service & Tickets via 0900-1908.

Ook is Feyenoord voor vragen eenvoudig te bereiken via het WhatsApp-nummer 06-1907 1908.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

GaanAlsEenMalle
Hoe kunnen ze nou teruggaan van 33K naar 31K seizoenskaarten? Dat betekent toch dat er 2000 kaarthouders niet kunnen verlengen? En ik kan me ook niet voorstellen dat er 2000 mensen hun stoel opgeven.
Kan iemand mij zeggen hoe groot de kans op een seizoenkaart is als Legioen-lid? Ik heb jarenlang de weekenden moeten werken en eindelijk de tijd om regelmatig te gaan...
1908IsntJustATime
1908IsntJustATime
Denken jullie dat er plekken vrijkomen voor de gele sector in fase 2? Gaan er veel seizoenkaarthouders niet verlengen? Weten jullie hoe dat de afgelopen jaren is gegaan? Of is het echt onmogelijk om hier tussen te komen?
Ik word getriggerd door de woorden “reguliere seisoenkaart”. Betekent dat dat er geen Diamond/Gold/Silvercards meer zijn?
https://www.feyenoord.nl/-/media/40527fb72e1c48acb9be9a91e0c98a9b.ashx
Verlengd! Volgend jaar Vak C! Nog nooit gezeten.
Nice, zit ik ook voor te kijken
Ivarwittebrood
@FeyenoordTM even heel wat anders, is er een mogelijkheid dat Leeds Sinisterra wil verhuren aan Feyenoord voor een jaar? Sini-Santi-Igor🥳
Onmogelijk
Ze zijn ook geldig bij eventuele play offs, zo staat er. Hoopgevend dat Feyenoord er al rekening mee houdt dat we rechtstreekse degradatie ook komend seizoen kunnen ontlopen!
Play off wedstrijden tegen Sparta en Utreg alweer vergeten?
Is nog geen 2 jaar geleden.
Wat kost een seizoenskaart dan volgend seizoen? Ik zie nergens de prijzen.
https://www.feyenoord.nl/-/media/40527fb72e1c48acb9be9a91e0c98a9b.ashx
Hoe gaan ze controleren wie er op welk vak zit met de digitale seizoenskaart? Dat is dan toch niet meer te controleren bij de opgang naar het vak?
Je zou er een ID (online) kaart van kunnen maken zoals OV chipkaart. Vraag is dan of die overdraagbaar kan zijn. In geval van online kan je die dan delen en kan persoon voor die wedstrijd kaart personaliseren ofzo.
Zou optie kunnen zijn: Wel veel gedoe en natuurlijk weer extra kosten voor het ontwerpen en bewaken van privacy gevoelige info.
Overlopers zijn in principe eenvoudig op te lossen, maar dan moet je harder gaan handhaven. Dan moet je net als op de buitenring ook op binnenring en op de vakken de kaarten gaan scannen. Is er al iemand anders met jouw kaart door, dan heb je pech en wordt jij naar buiten begeleid en mis je de wedstrijd. En de originele bezitter van de kaart wordt geblokkeerd en komt de volgende keer niet meer het stadion in. Moet je maar eens kijken hoe snel het delen over is. Overigens heb je nu ook al met kopietjes te maken die gebruikt wordt om met elkaar op hetzelfde vak te komen. Als je maar langs de buitenring bent gekomen.
Dat wordt een lastig verhaal ben ik bang, volgens die redenering betekent het dat eenmaal gescand en op het vak je het vak niet meer af kan. Hoe doen ze dat als ik tussendoor naar de wc moet of een biertje ga halen?
Jawel, maar dan weer scannen zodat je ‘uitcheckt’ op het vak. En je terugkomt weer ‘incheckt’
18 april 😲 dat is vandaag. Waarom hebben we nog geen officieel bericht van Feyenoord gekregen?
Ze lopen te kloten hoor ik
Meer regel dan uitzondering
Worden hardcopy's verplicht voor uitkaarthouders?
Pdf bestand zijn de prijzen van vorig seizoen
Dat is dan snel gewijzigd door Feyenoord, haha.
Heb het aangepast. Brengen straks de juiste :-)
Stond wel eventjes goed, net.
Had die pdf al gedownload haha
Wat zijn de nieuwe prijzen dan?
Kan je hem weer uploaden?