de-kuip-binnen

Foto: VK Sportphoto

Nieuws

'Feyenoord hoogste begroting sinds seizoen 2017-2018'

De begroting van Feyenoord komt dit seizoen uit op 80 miljoen euro. Het succesvolle seizoen in de Conference League onder trainer Arne Slot vertaald zich in klinkende cijfers voor de Rotterdammers, zo meldt Voetbal International donderdag.

De finaleplaats in de Conference League heeft ervoor gezorgd dat Feyenoord direct geplaatst was voor de Europa League dit seizoen. Daarmee was in mei al zeker dat er ongeveer 10 miljoen euro aan premies naar Rotterdam komen. Dit zorgt ervoor dat Feyenoord dit seizoen de hoogste begroting heeft sinds het Champions League seizoen in 2017-2018.

Met de verkoop van Tyrell Malacia en Luis Sinisterra verkocht Feyenoord eindelijk eens een paar spelers voor prijzen die passen bij een topclub. Het budget doet komend seizoen niet veel onder voor dat van PSV. Wel heeft Feyenoord naar verluidt nog een achterstand van ruim 20% op het salarisbudget van de Eindhovenaren.

Hieronder een overzicht van de Eredivisieclubs:

1. Ajax - 160 miljoen
2. PSV - 85 miljoen
3. Feyenoord - 80 miljoen
4. AZ - 32 miljoen
5. FC Twente - 30 miljoen
6. FC Utrecht - 25 miljoen
    FC Groningen - 25 miljoen
8. SC Heerenveen - 18 miljoen
9. Sparta Rotterdam - 13 miljoen
10. NEC - 12,5 miljoen
11. Fortuna Sittard - 11 miljoen
12. Go Ahead Eagles - 10 miljoen
13. FC Volendam 9,5 miljoen
14. FC Emmen - 9,3 miljoen
15. SC Cambuur - 9 miljoen
16. RKC Waalwijk - 8,4 miljoen
17. Excelsior - 7,5 miljoen
*Vitesse - Begroting onbekend

*Vitesse laat weten dat het budget voor het nieuwe seizoen nog niet bekend is. "We willen in de lijn van vorig seizoen blijven, maar onze begroting is nog niet volledig vastgesteld", aldus de Arnhemmers tegenover VI. Vorig seizoen was de begroting 23 miljoen euro.

Delen

Reacties

Helemaal top dat we zo aan het inlopen zijn, en daarom ook prima als we Senesi 20 (laat die Engelse clubs maar tegen elkaar opbieden) Aursnes 15 + 3 bonussen (minimaal) en eventueel Kokcu nog voor 25, voor alle 3 goeie vervangers halen die minder kosten maar waar we wel weer waarde terug op het veld hebben en toch de begroting gaan laten stijgen naar 100 miljoen +.

Dan snel zaak om de Kuip in eigen beheer te krijgen, en proberen zoveel mogelijk te renoveren zodat we daarmee meer financiën kunnen halen uit het stadion. Dan zullen we Psv zeker voorbij gaan.
Feyenoord begroot nooit Europees voetbal.
Feyenoord begroot wel degelijk Europees voetbal, maar Feyenoord doet geen voorspellingen / inschatting van eventuele inkomsten uit Europees voetbal om die op te nemen in de begroting. Dit is niet veranderd, maar omdat die start premie al vast staat staat dat gedeelte dus wel in de begroting en eventueel extra inkomsten dit seizoen dus niet. Aangezien ze vorig jaar voorrondes moesten spelen en je er gelijk uitgegooid kon worden stonden er geen inkomsten vast en was er dus geen bedrag opgenomen in de begroting.
Begroting moet toch voor een bepaalde datum ingediend zijn in Zeist?
Als PSV 20% meer uitgeeft aan salarissen, waar geven wij dan zoveel geld aan uit buiten salarissen om?
HuppieHuppieHuppie
Schulden en stadionhuur. Al zal die eerste categorie de laatste tijd wel minder zijn geworden.
FEYENOORD heeft geen SCHULDEN! Ga weg hier met je fake zelf verzonnen verhalen. Feyenoord had een neg transfer resultaat en laag ev, beide zijn dit pas begonnen boekjaar volledig aangevuld naar het positieve. De aandelen van de vvf is geen schuld. En de uitgestelde loon belasting betalingen dat is een betaal regeling zoals de hele eredivisie die heeft met de belasting dienst, ook dat is geen schuld....als er een grote schuld was dan zou ook de begroting niet kunnen stijgen.

Dus jammer joh weer iets minder om over te zeiken
Precies weet ik het ook niet. Maar ik dacht dat Feyenoord sowieso al 8 miljoen betaald om de kuip te huren.
Als je iets niet zeker weet meld het dan niet met je 8m. Lui zoals jij vergeten dat feyenoord een bedrijf is, met naast voetballers nog 100 andere mensen in dienst. Men moet het 1908 terrein bij houden, varkenoord. Gaat allemaal maandelijks geld in zitten, net een echt bedrijf eyyy
PSV begroot Europees voetbal, wij niet.
Als ik het artikel lees lijkt het erop dat ze de 10m EL nu wel begroten.
Feyenoord heeft een groter stadion en meer bezoekers waar weer meer omzet van komt, maar waar je ook meer kosten van hebt. Waar het geld bij psv allemaal vandaan komt weet ik dan niet (lening misschien of oud transferpotje) , maar feyenoord zal meer overige kosten hebben.
Zegt natuurlijk niet zoveel vraag niet wat er uitgaat maar wat er binnen komt . Lukraak cijfers overhandigen ...wellicht geeft de rest veel.minder uit in verhoudingen en blijft er meer over voor salarissen. Als je bekijkt dat Basoer naar AZ gaat vraag ik mij af hoeveel ze daar betalen..?
Hoe kan Feyenoord maar vijf miljoen minder hebben dan PSV? En PSV toch zo veel meer kwaliteit?
Hoe kan je dit nou zeggen? Gakpo is een topper maar verder valt het toch wel mee?
Il
Vind je? De Jong gaat ontzettend veel scoren. Madueke, Sangare, Veerman - en ik ga er bovendien van uit, dat PSV toch wel een stuk meer aan salarissen uitgeeft dan wij?
Omdat Feyenoord vorig jaar 20 miljoen minder had op begroting dan PSV? En dat zag je vorige jaren ook?

PSV begroot structureel Europa League en kan daardoor dus structurele posten als salaris daarmee dekken. Iets wat Feyenoord (voorlopig) niet doet sinds de hele Categorie 1 fiasco.

Dit is btw ook de reden dat ze steeds geld van buitenaf nodig hebben omdat het geld uitgeven en daarna Europees op je bek gaan niet handig is. Beer, Huid, geschoten.
Vorig jaar was feyenoord gewoon beter hoor. Alleen de achterste 5 spelers al. Dit jaar is psv iets dichterbij gekomen. Achterin buiten een nieuwe keeper nog zwak, Maar de jong is weer wat ouder, madueke voor de 400ste keer geblesseerd, gakbo gaat weg als ze geen cl halen. Als ze wel cl halen gaan ze veel punten verliezen.
Trolletje.
@FTM Is Feyenoord serieus geïnteresseerd in Mamadou Fall als vervanger voor Senesi?
Mischien heb ik de verkeerde maar dat is toch een rechtsbuiten
Volgens Kantoona bestaat er ook een cv met dezelfde naam, feyenoord internationaal meldt het nu ook..
Wat is 21/22 een bizarre switch geweest t.o.v. de 4 jaar daarvoor! Covid heeft zeker niet meegeholpen maar met Slot/Arnesen/DtK zijn er desondanks gigantische stappen gemaakt!

Nu volle bak door blijven investeren in benen, met zo'n coach aan het roer kan je wel zien waar t geld in te verdienen is!
Is heel knap,want Feyenoord doet geen Europese prijzen mee rekenen in hun begroting,het is vooral alle seizoenskaarten die verkocht zijn en sponsoring en dergelijke,en alle zakelijke stoelen zijn verkocht en een wachtlijst, Feyenoord kan nog veel meer uit de kuip halen,zorg voor meer sponsor diners en zo en onderhoud doen dan kunnen ze echt de 100 miljoen aan tikken, dat is voor Feyenoord begrippen heel erg hoog
Juist dit jaar wordt Europees voetbal wel mee begroot, omdat dat bij het opstellen van de begroting al een vaststaand feit is. Ik vermoed dat enkel de poulefase is mee begroot dit keer.
We zijn weer olifant i.p.v. muis!
Dat zijn goede berichten. Nu ook maar eens langer meedoen om de titel dan.
Als je ziet waar we vandaan komen zijn we echt wel op de goede weg zo.

Dit seizoen hopen daybde Nederlandse ploegen het goed doen in Europa en veel punten scoren zodat wel straks lekker 2 pleogen directe plaatsing champignons league hebben