Foto & Tekst: Feyenoord.nl

Jeugd

Feyenoord O21 lijdt nederlaag tegen PEC Zwolle O21

Ference

Het is Feyenoord Onder 21 niet gelukt om te winnen van PEC Zwolle Onder 21. Op Varkenoord werd zaterdagmiddag met 2-4 verloren. Het betekende de tweede nederlaag van de competitie.

De wedstrijd begon gelijkwaardig. Beide ploegen wisselden grote kansen met elkaar af, maar het was PEC Zwolle Onder 21 dat als eerste het net wist te vinden. De uitploeg kwam in de 23ste minuut op een 0-1 voorsprong. Vleugelaanvaller Jaden Slory deed snel wat terug. Na een goede breedtepass van spits Nesto Groen lag de weg naar het doel voor Slory open. Hij krulde de bal feilloos langs de keeper. Kort na de gelijkmaker scoorde PEC echter wederom: 1-2.

Na rust denderde de uitploeg door. Al snel maakten de Zwollenaren de 1-3 en laat in de wedstrijd viel ook nog een vierde tegentreffer. De ploeg van trainer Melvin Boel deed in de slotseconden nog wel wat terug. Middenvelder Dermane Karim kreeg de bal net buiten het zestienmetergebied aangespeeld van invaller Gjivai Zechiël, twijfelde geen moment en schoot de bal vanaf twintig meter hard binnen.

Feyenoord Onder 21 krijgt over twee weken de mogelijkheid om het tij in de competitie te keren. Zaterdag 1 oktober speelt het Feyenoord Academy-team om 16:00 uur de uitwedstrijd tegen Almere City Onder 21 in het Yanmar Stadion.

Feyenoord O21 – PEC Zwolle O21 2-4 (1-2)