slory

Jim Breeman Sports Photography

In beeld

Feyenoord opent nieuwe seizoen met overwinning op PEC Zwolle

Van de redactie

De oefencampagne van Feyenoord in voorbereiding op seizoen 2023-2024 is van start gegaan met een 3-1 overwinning op PEC Zwolle. Op een tropisch warm sportpark van VV Smitshoek in Barendrecht wisten de Rotterdammers na een slordige openingsfase de score te openen via Danilo. Bullaude verdubbelde de voorsprong na een fout van PEC-doelman Kenneth Vermeer.

Aan de start van de tweede helft stond een jong Feyenoord elftal op het veld, waarbij het complete team werd vervangen. Na een uur spelen deden de Zwollenaren iets terug via een kopbal van Vellios. Jaden Slory werd na 77 minuten door de doelman van PEC Zwolle onderuit gehaald, waarna Minteh de penalty verzilverde en de eindstand op 3-1 in het voordeel van Feyenoord bepaalde.

Aankomende woensdag speelt Feyenoord opnieuw op het terrein van VV Smitshoek. Ditmaal om 16:00 uur tegen Club Brugge. Het duel wordt wederom live uitgezonden via het YouTubekanaal van Feyenoord.

Feyenoord - PEC Zwolle 3-1 

30' 1-0 Danilo
39' 2-0 Bullaude
60' 2-1 Vellios
79' 3-1 Minteh (pen.)

 

Opstelling Feyenoord eerste helft: Wellenreuther (C); Pedersen, Kasanwirjo, Hendriks, Kleijn; Milambo, Van Den Belt, Bullaude; Dilrosun, Danilo, Paixão.
Opstelling Feyenoord tweede helft: Jansen; Benita, Hall (C), Hokke, Candelaria; Zechiël, Hartjes, Slory; Minteh, Groen (70' Bannis), Sauer.

Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Vermeer, Van Polen (C), Huiberts, Thy, Van den Berg, Kersten, Caschili, Chirino, Reijnders, Van der Haar, Fichtinger.
Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer, Görlich, Van Hintum, Huiberts, Vellios, Kersten, Fontana, Reijnders, Zitman, Dedes, Oukhattou.

Delen

Reacties

Rugnummers so far: 2 Pedersen, 9 Danilo, 11 Dilrosun, 14 Paixao, 16 vd Belt, 19 Minteh, 22 Wellenreuther, 24 Benita, 26 Hendriks, 27 Milambo, 28 Kasanwirjo, 30 Bullaude, 31 Jansen, 32 Hall, 34 Antonucci, 35 Hartjes, 37 Bannis, 40 Arnaud, 41 Berger, 42 Candelaria, 44 Groen, 52 Hokke, 53 Rais, 54 Kleijn, 57 Valk, 59 Kroesen, 62 Sauer, 63 Slory, 64 Zechiel.
Zo'n potje kan je eigenlijk weinig zinnigs over zeggen, maar het was niet slecht. Eerste helft was het team als collectief sterker zonder echte uitblinkers, met herkenbare patronen. De tweede helft was vooral onsamenhangend met een paar spelers die er beter uitzagen door de rust die ze etaleerden. De tweede helft waren Zechiël en Hokke voor mij de uitblinkers, met rust aan de bal en overzicht.

Voorin vond ik het eigenlijk de gehele wedstrijd matig, weinig spelers met klasse. Ook de hier geroemde Minteh vond ik niet speciaal, is een soort Slory met meer overzicht, maar in kleine ruimtes oogde het niet zo soepel en hij had teveel onnodig balverlies. Moet misschien ook nog wennen aan ons spel. De prioriteit van Feyenoord zou wat mij betreft nog steeds voorin moeten liggen bij het halen van versterkingen.
“Pluskoffie” zal nu al wel weer terug willen naar Newcastle met die Bannis in de de spits en Slory die er niks van bakt…

Voel echt positief op die jongen. Zou mooi zijn geweest als ze een optie tot koop hadden kunnen bedingen.
Verder vond ik Hartjes degelijk, Kasanwirjo ook prima, Zechiël goed.
Sauer oogt nog wat “vermoeid”. Maar ja, was ook wel vet heet zeg….
Beelen toch naar Feyenoord, aldus Mikos.
Minteh solliciteert naar een basisplaats, die zal wel definitief bij het 1e aansluiten.

Ik ben wel benieuwd wat Slot met Sauer doet, in de 2e helft was hij met Minteh de enige die een behoorlijk niveau afleverde. Zou Slot het aandurven om hem ook definitief bij het 1e te halen ondanks zijn jonge leeftijd?
Die komt sowieso bij de A selectie
Of met alle concurrentie is seizoen ED interessanter. Excelsior wellicht.
Hahaha hij is voor 1 jaar gehuurd. Daarna gaat die weer terug. Hoe zie je dat voor je?
Zie dit nu pas, maar ging over Sauer he ;). Ben niet helemaal ********** haha.
Ik zou Sauer er gewoon bij houden was in de jeugd al top.
Minteh pareltje. Die is heel moeilijk af te stoppen met zn snelheid en techniek. Met Santi in de spits had hij gewoon 2 assists gehad..
Zag ik dat nou goed? Pedersen met een goede voorzet? Wat heeft Noor met hem gedaan deze zomer
Zechiël kon me wel bekoren. Minteh niet perfect maar had wel zomaar 3 assists kunnen hebben.
Mooi die Slot haha.. Bannis wilde de pingel nemen, maar Slot liet even duidelijk weten dat die voor Minteh was. Maakte een goede indruk Minteh, net als Sauer. Vond Slory ook actief, maar wat minder gelukkig. Hall straalt veel rust uit en zie ik wel bij het eerste aanhaken. Janssen prima 3e doelman.

Minteh had balverlies bij de tegengoal, maar was dreigend en had eigenlijk 3 assist moeten hebben, als de spitsen scherper waren. Erg snel op de eerste meters en vrij goed overzicht, leuk om te zien.
Zechiël, minteh, hokke en hartjes hebben mooi gespeeld vandaag
Hall speelt zekerder dan dat Kasanwirjo deed.
Ik vond Hall ook prima spelen. Verdiend een kans denk
Kans daarop is wel kleiner geworden met de aankoop van Beelen. Verhuren aan een Eredivisie club dan maar.
Heb helaas geen tijd om het te kijken, maar welke talentjes / wissels / aankopen die vandaag minuten maken zijn rijp voor minuten of meer minuten / basisplek dit seizoen?

Weet dat nog vroeg is maar 1e indruk is ook iets waard natuurlijk
In de 2e helft sowieso Minteh en Sauer.

In de 1e helft waren Pedersen, Paixao en Bullaude prima. Verder viel het tegen. Van den Belt kon me ook niet bekoren wat ik zag..
Zechiël (rust aan de bal en scherp in duels) en Hokke (uitstekende passes) waren uitstekend in de tweede helft, voorin viel het mij juist wat tegen. Tegen niveau PEC en met de ruimte die er lag mag je meer verwachten.
Hoop dat slory dit jaar wat minuten kan maken, leuke speler om naar te kijken
Helaas laat hij zich niet echt motiveren tot hoog druk zetten. Werd regelmatig aangespoord vanaf de kant maar gaf geen reactie. En zo'n 1 op 1 kans moet altijd hangen.
Zeker waar, maar ik denk dat een jaartje met de grote jongens meedoen dat er wel in kan krijgen. Lijkt me voornamelijk jeugdigheid.
Leuk om de coaching van positiespel te horen. We zijn pas net begonnen, maar toch mooi om wat dingen te zien.

Veel aandacht voor backs. Ik blijf het idee hebben dat Pedersen af en toe niet weet waar hij moet lopen. Lopen kan ie wel trouwens ;)

Bullaude (nog steeds) prima in aanbieden en combinatie. Iets minder in drukzetten en duelkracht, waardoor ik verwacht dat Slot 'm als backup blijft zien.

Vd Belt en Milambo niet enorm aanwezig, maar voetballen wel lekker. Ik zie Milambo wel minuten maken dit seizoen. Paixao zit nog in de vakantiemodus, maar dat komt wel goed. Dilrosun tja, het is Dilrosun.. Een paar leuke schoolplein-acties met nauwelijks rendement.

Kasanwirjo: persoonlijk geen fan. Veel te druistig voor centale achterhoede. Paar leuke acties en ballen weggehaald, maar ook 2 of 3x zeer onnodig balverlies wat echt niet kan op die positie. Ik zou hem zien als 3e keus centraal en backup voor rechtsback. Hendriks zou ik daarentegen best de kans durven geven achter Hancko. Die jongen is gegroeid, letterlijk en figuurlijk. Al is dat niet zozeer een conclusie op basis van deze ene helft.
Bij Zwolle valt Kasanwirjo mij positief op. Sticht veel gevaar voor de goal.
Ja die speelt niet zo heel lekker inderdaad
Je gaat er met Hendriks niet achteruit ten opzichte van Rasmussen.
Dit dus. Back up Lcv zit je gewoon goed.
Pedersen zijn voorzetten en loopacties zijn flink verbeterd
En wie zeiden dat de jeugd niet mee kon?
Je speelt met alle respect tegen Zwolle he
Het gaat niet zozeer om niet meekunnen, maar de realiteit is, dat jonge spelers wisselvallig kunnen zijn. Die halen nog niet een heel seizoen het niveau dat je wil.
Maar er gaan er dit seizoen zeker een paar miniten maken
Met Milambo en Bullaude gaan we het iig niet redden als ik het zo zie .te weinig beweging en duelkracht
Milambo kan er zeer weinig van maar dat wisten we al, dat is hooguit KKD niveau.

Bullaude daarentegen heeft veel potentie, de kwaliteit spat er vanaf.
Wat hij nodig heeft is het absolute vertrouwen en dat krijgt die niet van Slot
Bullshit verhaal……. Milambo doet het prima
Jij ook zo eentje die ieder eigen jeugd als groot talent beschouwt, ook als ze er niets van kunnen?
Hij heeft potentie zat ,maar op het moment dat ik dit schreef had hij nog geen duel gewonnen
Wat goed. Net zoals Kleijn had ik helemaal niet meer op het vizier
Ik had niet verwacht dat Hendriks al fit zou zijn. Wat mooi voor hem!
Ik ben toch benieuwd, wat deze mannen laten zien. Nu Feyenoord zo veel internationals heeft, die later aansluiten, kan de zogenaamde twee garnituur zich toch laten zien.
Zo benieuwd naar milambo kleijn groen Benita slory Sauer valk. Die jongens komen er echt wel. Laat het zien!!!!
Elk jaar kijk ik weer naar die eerste wedstrijd uit