alireza-goal-psv-2-2

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord - PSV • 2-2

Van de redactie

Feyenoord heeft zondagmiddag met de hakken over de sloot een 2-2 gelijkspel behaald tegen PSV. De Eindhovenaren, die door een rode kaart van Armando Obispo met 10 man verder moesten, stonden tot ver in de tweede helft nog met 0-2 voor. Uiteindelijk was het invaller Alireza Jahanbaksh die Feyenoord met een kopbal en een afstandsschot diep in de extra tijd nog langzij bracht. Daarmee zorgde de Iraniër dat het gat op de ranglijst met AZ en PSV gelijkblijft. Ajax is met een overwinning op Cambuur ingelopen op de Rotterdammers en ook Twente kan tegen FC Groningen profiteren van het puntenverlies in de top. 

 

Feyenoord - PSV 2-2 
'8 El Ghazi 0-1

'65 Obispo rode kaart

'68 Hazard 0-2

'81 Jahanbakhsh 1-2

'90+6 Jahanbakhsh 2-2

 

 

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko ('84 Wålemark), López ('70 Danilo); Wieffer, Kökcü (C), Timber ('61 Bullaude); Dilrosun ('70 Idrissi), Giménez, Paixão ('61 Jahanbakhsh).

Wissels: Marciano, Troost, Kasanwirjo, Rasmussen, Benita, Bullaude, Taabouni, Wålemark, Idrissi, Jahanbakhsh en Danilo.

Opstelling PSV: Benitez; Teze, Brantwaith, Obispo ('65 rood), Mwene ('32 Van Aanholt); Sangaré, Veerman (61' Gutiérrez), Til (61' Hazard); El Ghazi ('17 Bakayoko, '70 Ramalho), De Jong (C) ('70 Silva), Simons. 

Wissels: Drommel, Waterman, Ramalho, Silva, Hazard, Gutiérrez, Bakayoko, Saibari, Van Aanholt en Ledezma. 

 

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Delen

Reacties

De schwalbes uit de eerste helft zijn wat mij betreft een kwestie van nooit meer doen. Zo opzichtig dat het onnozel was en gewoon onsportief van het heel onprettige soort.
Nog erger: Het gedrag van Arne Slot richting 4e man en scheidsrechter. Onze Arne heeft er achteraf altijd wel een verhaaltje bij maar het ziet er zo stompzinnig uit. Ik voel echt een soort plaatsvervangende schaamte zo gênant.
Verder was het wederom een enerverende wedstrijd. Maarrrrr, zullen we nu eens al het enthousiasme over hoog druk zetten, het compacte centrum, overlappende backs en andere zelffelicitaties eens een tijdje achterwege laten en gewoon ontevreden zijn over het gebrek aan rendement en het gemak waarmee tegengoals worden geïncasseerd?! De zelfgenoegzaamheid bij tegenvallende resultaten heeft lang genoeg geduurd en we staan alweer op schootsafstand van onze Amsterdamse vrienden die toch in een 'diepe crisis' vertoefden tot zéér recent.
Het aantal uitgespeelde kansen was vandaag beter dan tegen Ajax en FC Twente, maar tegen een tegenstander die ook nog eens 35 minuten met een man minder speelde, was het resultaat weer het zelfde: geen winst.
De afstand tussen de Kuip en de Coolsingel is voorlopig groter dan de 5,1 km die googlemaps aangeeft, zoveel is wel zeker. Dat valt misschien niemand te verwijten. Ik zou althans niet weten wie. Maar voldoende reden om a. geen favorietenrol te hebben en b. iets minder tevredenheid ten toon te spreiden.
Jij denkt waarschijnlijk, ik zal er maar een lang verhaal van meken, dat maakt indruk. Helaas zonder succes, ik heb zelden zo'n onzin gelezen. Vandaag was zo'n dag dat de tegenstander van iedere mogelijjheid (2) profiteerde,maar verder volstrekt kansloos was. Er verdiende vandaag maar 1 ploeg te winnen en dat was Feyennord. Mijn vertrouwen op de titel is alleen maar gegroeid.
p.s wat ben ik blij dat Feyenoord die Veerman niet gehaald heeft. Levert nooit als het er op aan komt.
Spreek vooral voor jezelf beste MikeO. Ik ben het wel eens met KeesPijl. Je krijgt weer 2 domme tegengoals. Onnodig balverlies en een doelpunt tegen rerwijl je een speler meer op het veld hebt staan. We hebben na de winterstop in 4 krakers 8 punten verloren terwijl we de betere ploeg waren. Is gewoon doodzonde.
2 punten los. Twente en PSV 2 keer gehad. Ook al hebben we laatste wedstrijden tegen Ajax, Twente en PSV gelijk gespeeld... waren beter. Is goed voor zelfvertrouwen. Nu belangrijk om Heerenveen uit te winnen en daarna AZ. Come on!!!
Baullade echt nooit nooit nooit meer inbrengen... die maakte je echt slechter. Balverlies tot en met, echt feyenoord onwaardig. En kunnen onze zuid Amerikanen aub stoppen met vallen en kaarten vragen? Laat dat aub aan de zuid Amerikanen bij de neuzen over. Wij zijn van het geen woorden maar daden. Mes tussen de tanden. Geen gemekker, gewoon vechten voor die goal. Leek af en toe wel suarez, Gimenez, Lopez, Paixio alsjeblieft *** gedrag! Niet nodig!
En toch word paixao in 5 minuten vol in z'n rug gebonjourd, krijgt gimenez een achterlijke karatetrap tegen z'n been en trappen ze paixao verder nog net niet dood in het veld... Terecht dat ze een kaart vragen.
Vallen en kaarten vragen hoeft niet... irritant gedrag ook als het vanuit Feyenoord gebeurd. Mee eens dat het te vaak begint te gebeuren!

Daar en tegen wel mee eens dat ze ook genoeg trappen hebben gehad...
Lijkt net alsof ik de voorzitter ben van de Bullaude fanclub, maar ik vond hem wel sterk invallen en zeker een tactische verademing ten opzichte van het spel van Timber (vond ik de vorige wedstrijd wel sterk spelen op 10). In deze wedstrijd bracht Bullaude de vereiste diepgang, loopacties en balvastheid. In de zones waar hij speelt zijn de ruimtes klein en mag zijn handelingssnelheid inderdaad omhoog, maar PSV stond heel compact en Bullaude droeg bij aan het uit elkaar spelen van hun middenveld en defensie. Waren een paar situaties waarbij hij heel slim iemand van PSV meetrok, waarna de tweede lijn open lag voor Kokcu en Wieffer. En in de 16 kiest hij slim positie, je zag de PSV verdedigers twijfelen wie ze moesten oppakken. Heb trouwens helemaal niet zoveel balverlies gezien, alleen een keer onnodig aan de rechterkant bij de zijlijn. We stonden op begeven moment met 6 aanvallers, toen was ook zijn rol iets minder noodzakelijk met Danilo die meer als tweede spits fungeerde.

Ik vond overigens van onze Zuid-Amerikanen alleen Paixao heel matig spelen en teveel liggen (zonder dat er echt iets aan de hand was). Lopez deed het okay (en niet meer dan dat) als vervanger van Hartman en Gimenez speelde gewoon een prima wedstrijd. Op hun gedrag valt niet zoveel aan te merken. Gimenez had gewoon terecht last van zijn been na de onbesuisde actie van die Obisbo en kreeg veel schoppen. Heb hem misschien één keer makkelijk zien liggen in de 16 tijdens de eerste helft, maar dat is ook gewoon een professioneel slimmigheidje en iets wat iemand als Luuk de Jong ook zou doen.
Eens, met alle reacties, maar dat rollen en lobbyen om kaarten stop ermee.
Iemand die over een speler die (inclusief blessuretijd) ruim een half uur heeft meegedaan schrijft "echt Feyenoord onwaardig", is niet serieus te nemen. Als je dit bericht om 16.30 had gepost, had ik nog gedacht de het de opwinding van de wedstrijd was die je tot dit soort overspannen opmerkingen bracht. Maar om 19.06 uur, dus ruim 2½ uur na de wedstrijd is het veronderstel ik je eigen frustratie ergens over die tot dit soort onzin leidt.
Ik vraag me alleen wel af of Bullaude soms naar een visueel gehandicapte kapper zou gaan. Maar dat geheel ter zijde. 😉
Bullaude viel helemaal niet zo slecht in. Ik heb wel vertrouwen in dit talent.
+ Verdedigend weer sterk
+ Kokcu en Wieffer geesten op het middenveld
+ Sterke invalbeurten jahabaksh en Idrissi
+ Intensiteit, balveroveringen tot in blessuretijd, veerkracht
- Te weinig creativiteit vanaf de flanken tot de invalbeurten hierdoor worden veel te weinig kansen gecreëerd vanuit het overwicht
- Timber en Bullaude speelden matig op 10 positie. Timber komt natuurlijk nog terug van de blessure en is geen echte nummer 10. Door deze minpunten wint Feyenoord vaak moeilijk of niet ondanks alle pluspunten.
Geesten= beheersen ;-)
Bullaude viel juist heel sterk in. Was extreem belangrijk met z'n diepgang en aansluiting in de 16. Daarnaast heel balvast. Creëerde daarmee de nodige ruimte voor Wieffer en Kokcu om spel te bepalen en betere bezetting in de 16. Hij sloot ook heel slim aan, schuin achter onze centrumspits, valt echt niets op aan te merken.

Verder redelijk eens, al kwam de intensiteit en tempo pas echt in de tweede helft.
Wat een negativiteit hier zeg... het lijken wel trollen van 020 zo erg.

Oké het was niet best en ze hebben zeker betere wedstrijden gespeeld. maar werkelijk waar bijna elke speler individueel afkafferen gaat wel erg ver.

Gaat ook niet helpen bij de spelers.
Voor sommigen stukje verwerking. We hadden meer verdiend vandaag
Quinten Timber

Altijd in de dekking, altijd de moeilijkste oplossing, altijd de verkeerde keuze

Ik dacht dat het niet mogelijk was om minder spelintelligentie als Dilrosun te hebben maar Timber weet het te flikken

Loopt constant iedereen voor de voeten, kan geen bal aannemen

Er lag in de eerste helft 40 meter ruimte tussen middenveld en aanval, totaal geen balans, iedereen maar dribbelen dribbelen dribbelen

7 miljoen weggetieft

Maaar gelukkig hebben we een paar 021 spelers op de bank!
Speelde niet best, maar jouw conclusie is te voorbarig.
Viel tegen Twente meer dan goed in.
Dit is/wordt echt een helegoede speler.
Deel de mening van Lisboa ook niet.. Ja hij kan nog veel leren maar hij is pas net bij Feyenoord. Ik zie wel potentie in hem.
Een goeie buitenspeler voor volgend jaar een must. Hoewel ik Alireza een topper vond vandaag. Is het te vaak net niet goed genoeg. Dilrosun is vaak nog te matig en is stijf links en daardoor te voorspelbaar. Paixao is nog echt zoekende en is nog niet de dribbelkoning die hij was in de braziliaanse competitie en Walemark krijgt gewoon te weinig kansen en moet verhuurt worden. Idrissi gaat eind van het seizoen sowieso weg.
Paixao en Wålemark komen er nog wel, ff geduld. Sini was ook niet best eerste seizoen.
Altijd maar Luis als excuus gebruiken om spelers extra tijd te geven. Je kon dat excuus dan ook voor Larsson, Narsingh, Alireza of Idrissi gebruiken. Het is niet voor niets dat Feyenoord nog een explosieve buitenspeler zocht die goed is in de 1 tegen 1. Dat hebben we nu gewoon niet. Paixao zou dat moeten brengen en hem gun ik de tijd zeker. Maar de rest speelt al jaren lang in Nederland of Europa. Hele andere factoren die meespelen.
Een goede 1e keeper een echte spits een buitenspeler een lb erbij een vm en am en n goede cv erbij
Blijf gewoon vertrouwen hebben in Gimenez.
Een GOEDE rechtsbuiten kunnen we wel gebruiken en een van de 3 middelmatige (walemark, dilrosun en jahanbaks) verkopen. Voorkeur voor verhuur Walemark.

Lb niet nodig. Lopez en Hartman prima.

Vm en am nog nodig.
Een betrouwbare 1e keeper ook.het is nooit of maar wanneer dat de man van glas blessure oploopt
Dilrosun *** speler, die Braziliaan paxaoui of zo iets kan niet dribbelen , timber was gaar vandaag plus wat hadden die lampjes geluk zeg niet normaal en die *** scheidsrechter had 2 min door moeten gaan
Timber is het hele seizoen gaar
*********** wat een dure punten weer. Maar beter gelijk als verliezen.
Heb de wedstrijd niet kunnen zien maar hoe speelde Bullaude?
Waardeloos
nietgeschotenmeestalmis
Onzin. Heeft hard gewerkt en viel goed in voor iemand zonder enig ritme.
Alsof hij nog nooit een voetbal heeft gezien

Maar goed bizarre pot om in te vallen natuurlijk, zijn kwaliteit is lopen in de ruimtes en Feyenoord speelde met 6 aanvallers de laatste 20 minuten
Weet jij wel wat voetballen is????
Of ben je een ajax fan die alleen maar wil trollen.
Wat een overdreven negatieve reacties plaats jij zeg
Speelde ok. Niet goed maar ook niet slecht.
Onopvallend, maar zeker niet waardeloos. Feyenoord bleef gewoon hetzelfde spel spelen na de wissels, en heeft toen 2x gescoord. Dus zo slecht kan het nooit geweest zijn ;-)
Won elke 2e bal waardoor Feyenoord weer kon door voetballen. Vond hem meer als controleur spelen ipv 10.
Won elke 2e bal waardoor Feyenoord weer kon door voetballen. Vond hem meer als controleur spelen ipv 10.
Bullaude viel sterk in. Bovenstaande reacties negeren, was belangrijk met z'n diepgang en balvastheid. Vreemd hoe mensen zijn speltype onderschatten. Vooral onze spits heeft veel baat bij betere aansluiting, dat deed Bullaude goed. Enige wat je merkte was gebrek aan wedstrijdritme.
Ik wou net zeggen dat een gelijkspel wel verdiend zou zijn gezien het wedstrijdbeeld. Die gekke Ali redt ons vandaag.
En... Idrissi speelde ook echt prima, veel dreiging. Opvallend slecht Geertruida!
xG 3.50 - 0.48

'wedstrijdbeeld'
Nee verliezen ze ook.
Zijn er ook nog wijsneuzen hier die rustig stellen dat je op de bank voldoende hebt zitten om het op te vangen. Zal wel aan mij liggen, maar gezien wat er op veld gebeurd lijkt mij dat dit verre van waar is. Zodra er drie vaste basisspelers er wegvallen... stort het in. Los daarvan, het ontbreekt ook aan scorend vermogen.
Zijn er ook nog wijsneuzen hier die rustig stellen dat je op de bank voldoende hebt zitten om het op te vangen. Zal wel aan mij liggen, maar gezien wat er op veld gebeurd lijkt mij dat dit verre van waar is. Zodra er drie vaste basisspelers er wegvallen... stort het in. Los daarvan, het ontbreekt ook aan scorend vermogen.
Ja toen ik zei dat psv gaat voor van denbelt middelmaat en psv voor hazard en van Aanholt werd ik voor gek verklaard.nou dit is gewoon een *** elftal.een eerste keeper waar je niet op kan bouwen voor je t weet heeft die weer wat. Achterin matig middenveld matig .En giminez leuk voor emmen en de vleugels nac niveau
Eindstand gaat worden 1 psv 2 ajax 3 az 4 twente en 5 feyenoord. Heerenveen en az 0punten
Je hebt je punt wel gemaakt nu weer lekker terug naar Amsterdam troll.
nietgeschotenmeestalmis
Zo onthutsend zwak. Waar is dat vuur? Waar zijn die daden ipv woorden?
Feyenoord verdient het niet om kampioen te worden. 65% balbezit is leuk, maar als je de bal niet fatsoenlijk op doel kunt krijgen moet je gewoon tevreden zijn met plek 3, 4 of 5.
Kloesse moet oprotten.En de mensen die zeiden dat hazard geen versterking was en van Aanholt.Tadaaaaa
Hazard heeft maar een keer iets goed gedaan. Onze vleugelspelers leggen er twee in.
Ja tegen 10 man .gaat om dat een kneusje riep dat hazard niks kon.
Misschien moet jij wel oprotten....
Idd. Bloedaandepaal mag oprotten..
Alléén maar zuigreacties.. hoop niet dat hij in het stadion zit om onze ploeg "aan te moedigen".
Waren een paar mensen die vonden dat hazard geen topper was maar maakt hem wel.Feyenoord kijkt teveel naar middelmaat.Als je geen 10 mil kan betalen ben je geen topclub.mag je meer bannen of aansmeren maar is de waarheid.Wat een *** elftal
Alireza maakte hem 2 keer....
Nu vol erop en erover!
Zo bedoel je
Toch gelijk gekregen op het eind.
Povere wedstrijd.
Feyenoord creeert te weinig.
Over de keeper maak ik me geen zorgen.
Wordt een moeilike 2e helft.
Haal die paixao alsjeblieft eruit. Wat een belabberde speler s dat zeg!
Het is nog niet best, een foutje en gelijk een goal.
Voor de rest staan de lampies met veel man achterin
Iemand enig idee wat er op vak j aan de hand is?
Reanimatie op de trap
Vind je t gek naar wat feyenoord laat zien
Komaan boys, klappen!
https://twitter.com/OrangB6/status/1622187235607969792?t=R3LYY5JsIdfrviEK2TP4YQ&s=19
Moet helaas daar het gemis van Bijlow mijn voorspelling bijstellen, 3-1 in plaats van 3-0 vandaag :) maar winnen gaan we!
nietgeschotenmeestalmis
Jammer joh.
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
Laten we deze topper wel winnen!
Laten we ons deze keer wel belonen.
Ondanks het gemis van Bijlow, pakken we die drie punten!!! 2-1 😁