Foto & tekst Feyenoord.nl

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen verslaat PSV in besloten oefenduel

Max1908

Feyenoord Vrouwen heeft een besloten oefenwedstrijd tegen PSV weten te winnen. In Eindhoven eindigde de wedstrijd in 1-2, door doelpunten van Maxime Bennink en July Schneijderberg.

Met vijf van de zes nieuwe aanwinsten in de basisopstelling (Verspaget, Ypema, De Graaf, Van de Ven en Ellouzi - Koopman startte op de bank) begon Feyenoord twijfelachtig aan de wedstrijd. Al binnen een paar minuten kon PSV gevaarlijk voor de goal van Jacintha Weimar verschijnen. Gelukkig voor Feyenoord leidde dit niet tot een tegengoal. Naarmate de eerste helft vorderde werd de ploeg van Danny Mulder langzaam sterker, en dit betaalde zich uit.

Na een kwartier spelen werd een lange uittrap van Weimar niet goed verwerkt door PSV, en Maxime Bennink wist hiervan te profiteren. Ze kreeg de bal voor de voeten, twijfelde niet, en schoof zo de 0-1 tegen de touwen.

Prettige ruststand
Een paar minuten voor rust wist July Schneijderberg na een mooie Feyenoord-aanval de keeper van de thuisploeg te omspelen, en zo de score te verdubbelen. Ze bracht de ruststand daarmee op een prettige 0-2 voorsprong.

Tweede helft
In de tweede helft werd het spel van Feyenoord wat rommeliger, en raakte de ploeg langzaam het overwicht in de wedstrijd kwijt. Na een half uur spelen begon de ploeg van Mulder, met een aantal nieuwe speelsters in de ploeg, beetje bij beetje weer wat sterker te spelen, maar verzuimde dit uit te drukken op het scorebord. PSV wist hiervan te profiteren. In de 84ste minuut scoorde de Eindhovenaren de aansluitingstreffer, en ze maakten hiermee het slot van de wedstrijd onnodig spannend. Gelukkig voor Feyenoord bleef het bij deze enkele tegentreffer. Eindstand: 1-2.

Opstelling Feyenoord:
Weimar; Brandau (66' Obispo), Verspaget, Ypema, De Graaf; Boshuizen (C) (66' Conijnenberg), Van den Goorbergh (86' De Ridder), Van de Ven (55' Cobussen); Bennink (55' Van de Lavoir), Ellouzi (46' Rijsdijk), Schneijderberg (46' Koopman)

Scoreverloop:
16' 0-1 Bennink
38' 0-2 Schneijderberg
84' 1-2

Programma
De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord V1 is op vrijdag 16 september, als stadgenoot Excelsior op bezoek komt op Varkenoord voor de eerste wedstrijd van het nieuwe competitieseizoen. Aanwezig zijn? Kaart(en) koop je hier.