Primeur Bevestigd
Maximo Perrone

Instagram @maxiperrone16

Transfers

Feyenoord volgt Vélez middenvelder Máximo Perrone (19)

FTM

Feyenoord houdt de ontwikkelingen van Máximo Perrone van het Argentijnse CA Vélez Sarsfield in de gaten. De Rotterdammers hebben de 19-jarige centraal verdedigende middenvelder al langer op de korrel, melden bronnen aan 1908.nl. Perrone vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van €8.500.000 en loopt eind 2023 uit contract. 

Feyenoord is naarstig opzoek naar versterking op de meest verdedigende positie van het middenveld. Een pure centraal verdedigende middenvelder staat onder Arne Slot bij Feyenoord (nog) niet steevast in de huidige basisopstellingen, al kan de oefenmeester wel nog altijd gebruik gaan maken van nieuwkomeling Mats Wieffer.

De Argentijn is één van de kandidaten om komende winter Feyenoord te komen versterken. Dat samen met Sivert Mannsverk en Ramiz Zerrouki, zoals het nu staat. Eerstgenoemde is samen met Perrone één van de hoogst aangeschreven opties.

Zerrouki wordt voor Feyenoord alléén interessant in de winter indien FC Twente niet 'in de nek hijgt' van Feyenoord op de ranglijst van de eredivisie. Voor de hoogste afdelingen binnen Feyenoord blijft Zerrouki dé gewenste kandidaat met ervaring.

In Argentinië is Perrone ploeggenoot van voormalig Feyenoorder Lucas Pratto. Perrone kan bij Feyenoord landgenoot Ezequiel Bullaude tegemoet zien. Feyenoord is nog niet concreet geworden voor de middenvelder, maar weet wat het moet doen om de Argentijns onder-20 international te binden.

Onder de YouTube compilatie gaat dit artikel verder. De statistieken van Perrone worden onder de loep genomen.

Maximo Perrone 

  • Leeftijd: 07/01/2003 (19 jaar)
  • Lengte: 1.78m
  • Club: Velez Sarsfield 
  • Competitie: Liga Profesional de Futbol (Argentinië)
  • Positie: Verdedigend Middenvelder
  • Favoriete voet: Links

Dit Seizoen

Maximo Perrone was dit seizoen niet meer uit de basis weg te denken bij het Argentijnse Velez Sarsfield, tot hij te maken kreeg met een klaplong. Daar herstelt hij spoedig van. Hij speelde dit seizoen zijn laatste wedstrijd tegen CA Sarmiento, waarin hij een doelpunt maakte met een afstandsschot van buiten het 16-metergebied. Velez Sarsfield speelt in dezelfde formatie als Feyenoord. Bij El Fortin, dat ook met hoge druk 4-3-3 met de punt naar voren speelt, vervult Perrone de meest verdedigende/controlerende rol van de drie middenvelders. 

Wat maakt Perrone goed genoeg voor Feyenoord?

Met de controlerende rol blinkt de pure linksbenige Perrone vooral uit in zijn nauwkeurige passing, waarbij hij gemiddeld [per 90 minuten dit seizoen] met 44 passes 87% nauwkeurig is. In Perrone zijn spel valt vaak de snelle oplossing naar voren op, met 60% van zijn lange ballen die bij zijn medespelers aankomen. Ook bij de verdedigende taken is Perrone vaak te vinden door snel druk te zetten en de bal te heroveren. Hij wint gemiddeld 63% van zijn verdedigende duels, met gemiddeld 5 intercepties per wedstrijd.

Perrone speelde totaal dit seizoen al 2624 minuten in het eerste elftal. Hij is daarin goed geweest voor 3 goals en 2 assist. Perrone doorstond meerdere jeugdelftallen van zijn vaderland Argentinië: Hij kwam tot 7 wedstrijden voor Argentinië O16 en -tot op heden- één voor Argentinië O20.

Uiteraard zal Perrone tijd nodig hebben om zich aan te passen en zijn spel te verbeteren. Hij zal onder andere constanter moeten worden in zijn gedisciplineerde passing. Waar hij soms te snel en te risicovolle passes probeert te geven, ontstaat daar nog weleens onnodig balverlies. Bij de verdedigende taken heeft Perrone soms de eigenschap om (te) agressief zijn duels in te gaan, waardoor hij nog veel onnodige kaarten aangesmeert krijgt: Dertien stuks, dit seizoen. Ook zal Perrone zijn rechterbeen willen (en moeten) versterken om sneller een oplossing te kunnen vinden - én sneller te zijn in het combineren in de kleine ruimtes; iets wat hoofdtrainer Arne Slot graag ziet in het spel van Feyenoord.

Wat voegt Perrone toe aan dit Feyenoord?

Feyenoord verloor afgelopen zomer Fredrik Aursnes voor €13.000.000 aan SL Benfica. Mocht Feyenoord terug willen gaan naar een zelfde soort speltype als in 2021/2022, kan de eventuele komst van Maximo Perrone uitkomst bieden. Het middenveld kan weer met de punt naar achteren gaan spelen. Aanvallend is Perrone goed voor de omschakeling en het verdelen van het spel. Perrone heeft de kwaliteit om niet al te diep op het middenveld uit te komen. Daarmee positioneert hij zich veelvuldig als aanspeelbare optie en observeert, net als Aursnes, het spel om zich heen erg goed. 

Zien we de Argentijn ooit schitteren in het shirt van Feyenoord? De toekomst gaat het uitwijzen. Officieel gezien opent de transfermarkt in Nederland op 3 januari. Deze is dan geopend tot februari 2023.

img-20220917-112249

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Zo goed als zeker Zo goed als zeker
Misschien Misschien
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Hebben jullie een update over deze speler. Lijkt mij een hele goede aanwinst. Zijn passing en verdedigende acties zien er goed uit. Mannsverk gaat de bal veel te veel brengen heb ik het idee itt deze jongen. Ook nog jeugdinternational geweest, dus op de radar bij een goede ontwikkeling in Europa. Na zijn blessure wellicht ook een lagere prijs. Zag wel ergens een zorgwekkend bericht dat Newcastle deze jongen ook op de korrel heeft. Weet iemand of dat zo is?
Ehm weet niet of hier nog een reactie komt in dit item.

Is er al iets meer bekend wat Feyenoord met deze speler gaat doen komende transferperiode
@ftm: kan je ook zo'n analyse maken van zerrouki en mannsverk?
Zou mooi zijn. Die Zerrouki hoeft van mij niet zo. En van Wieffer verwacht ik ook wel wat op die positie.
Dit soort spelers is ook goed voor de bank rekening. Argentijnen, Mexicanen, staan garant voor interesse uit de la liga, premier league, serie a. Al hebben ze maar 1 been dan nog wordt er grof geld voor betaald.

Goede investering zou dit zijn.
Perrone lijkt me een zeer interessante middenvelder, iets meer een natuurlijke vm dan Mannsverk wat voor onze defensieve organisatie misschien wel goed kan zijn. Al vind ik Mannsverk ook nog steeds een interessante optie, zeker gezien zijn loopvermogen en dynamiek. Zerrouki heb ik eigenlijk nauwelijks zien uitblinken dit seizoen, ik hoop echt dat ze daar ver vandaan blijven en zich niet door de waan van de dag laten meeslepen na zo'n nederlaag tegen PSV.
De_meastro_uit_1908
Engels statistiekje bijna goed.
accurate moet accuracy.
voor de rest weer een geweldig artikel zoals altijd
Danku zal er rekening mee houden de volgende keer!😉
Met nog een jaar contract straks zal het toch hopelijk geen 8,5 miljoen nog zijn.
@rutger volgens footyheadlines.com gaat de kledingdeal tussen Feyenoord en Castore niet door, weet jij of dit ook klopt?
https://www.footyheadlines.com/2022/09/brescia-to-sign-castore-kit-deal.html ,
"Er waren ook geruchten dat Feyenoord en Lazio zich bij hun selectie zouden voegen, maar die deals kwamen uiteindelijk niet tot wasdom"
Ik heb dit laten checken, maar is onjuist. Deal met Castore gaat gewoon doorgang vinden.
Feyenoord heeft echt een goede CVM nodig. Of het moet Slot lukken om Timber zover te krijgen dat hij de discipline kan opbrengen om als een CVM te spelen. Timber speelt nu als CVM met het risico en drang naar voren van een aanvallende middenvelder.
Feyenoord kan wel een pitbull gebruiken op het voetbalveld deze jongen komt daar wel voor in aanmerking jong en echt gedreven om die bal te willen hebben .
Hoeft niet zo zeer een pitbull te zijn, dat was Aursnes ook niet. Verdedigend oog voor positie, in balbezit de blik naar voren en naar de goede kleur spelen. Dit laatste klinkt eenvoudig , maar is lastig en heel belangrijk.
Nog belangrijker, hij moet boven al die fysieke spelers van PSV uitkomen. Dat is de reden van het verlies zondag. Onze middenvelders zijn te klein, Kökcü en Timber.
Totaal mee oneens. Timber heeft bv enorm veel duelkracht, lengte alleen moet geen maatstaf zijn. En wat MikoO al zegt, hoe slimmer, hoe minder vaak je aanspraak hoeft te doen op je duelkracht.
Juist geen pitbull, liever een trouwe dibbes die de orde bewaakt, en niet elke keer voor terug en opzij gaat.
Dit publiceren helpt de club toch niet? Zo creeer je eerder extra concurrentie op de transfermarkt. Ik snap dit niet van FTM en vind dit jammer. Wacht dan ten minste tot de periode waar ook daadwerkelijk gehandeld kan worden.
Net alsof clubs op deze site kijken om te zien of er eventueel interesse is in deze speler.
Nee maar dit wel ook op Twitter gezet.
Er zijn altijd wel mensen die dit bewust volgen en insiders inseinen dat er belangstelling is.

Denk maar aan Grillitch
Zodra het ergens staat, wordt het overal overgenomen (staat nu ook bv op voetbalprimeur) en denk zeker dat je daarmee slapende honden wakker kan maken. Ben ook benieuwd wie het initiatief neemt op dit naar buiten te brengen. Ik het geval van z'n huidige club of zaakwaarnemer begrijp ik het (eigenbelang), in het geval van FTM is het ook eigen belang (primeurtje), maar mogelijk wel ten koste van de club die je support. Benieuwd of deze afweging bewust gemaakt wordt.
Helpt Feyenoord juist wel, hebben ze een betere onderhandelingspositie voor elk ander target. Neem Gnonto / Paixão / Ramazani maar als voorbeeld. Eerst vroeg Coritiba €12m - dat is gedaald naar een vaste fee van €5m.
Verder hoef ik me echt niet te verdedigen. Ik zeg gewoon wat er speelt. Wil je het niet lezen, lees je het toch niet?
Had deze reactie nog niet gezien, maar mijn punt is niet of ik het interessant vind, maar of het de club helpt. Je uitleg dat het ook de andere kant op kan werken is zeker een goed punt. In het geval van goede spelers en zeker wanneer Feyenoord een track record op gaat bouwen met goede aankopen, ben ik alleen bang dat dit Feyenoord meer kwaad dan goed zal doen. Maar duidelijk dat hier een andere afweging in wordt gemaakt.
Klinkt mij als een dure optie . Hoeveel kunnen wij nog in kas hebben? Tenzij het een constructie wordt en gokken op verkoop Kokcu in de zomer
Allemaal leuk hoor, prima voetballers. Maar wie speelt er eigenlijk voor de EER van Rotterdam?? Daar ontbreekt het aan
Zie de wedstrijd tegen PSV
weer zo'n non argument. Alsof onze voetballers niet wilde winnen.
Er is wel een verschil tussen willen winnen en het gevoel hebben dat je _moet_ winnen. Ik vond de mentaliteit van de spelers afgelopen zondag niet passen bij het affiche, dus die constatering herken ik wel. Ik ben niet noodzakelijkerwijs tegen tropische verrassingen, maar je kan van overzeese spelers niet verwachten dat ze na drie weken bij de club al de intrinsieke motivatie hebben om boven zichzelf uit te stijgen tegen PSV.
Dat komt wel als ze langer bij de club zitten en meer gevoel hebben bij wat leeft bij de club, maar in deze fase herken ik het beeld dat dat nog wat ontbreekt.
@H en Grover: goede vraag, maar welke Nederlanders speelden er in 2010 voor de EER van Rotterdam?

Alles draait uiteindelijk om kwaliteit, nationaliteit is leuk maar bijzaak. PSV is nog steeds een sterk team, zo'n nederlaag kan gebeuren in deze periode waarin ons team nog niet volledig ingespeeld is. Ik heb liever het team dat we nu hebben dan een team vol Nederlandse middelmaat en eigen jeugd dat nul potentie heeft om later voor de prijzen en CL voetbal mee te doen.
2010? Dan doel je op de 10-0 nederlaag in Eindhoven? Dat was een elftal dat totaal niet klaar was voor topwedstrijden. Niet voor niets dat we dat seizoen 10e geëindigd zijn.

Kwaliteit is te allen tijde een basisvereiste, maar in topwedstrijden speelt vaak meer mee dan alleen kwaliteit. Die 5 à 10% meer die je uit de intrinsieke motivatie haalt om van een specifieke tegenstander te winnen kunnen net het verschil tussen winst en verlies zijn. Afgelopen zondag heb ik die over-mijn-lijk mentaliteit niet gezien. Ik denk dat dat voor een groot deel komt doordat een groot deel van het team nog niet helemaal ingeburgerd is in het Feyenoorderschap.
Ik reageerde vooral op de suggestie dat de nationaliteit of afkomst van deze spelers iets met de nederlaag te maken had, want ik kan genoeg tegenvoorbeelden noemen van vroegere Feyenoord teams waarin onze Nederlandse spelers ook niet bepaald veel Feyenoorderschap vertoonden in duels met PSV (en Ajax). Maar ik zie nu dat je dit al wat nuanceert.

Je kan van PSV verliezen maar die 10-0 was destijds totaal onnodig in mijn beleving, voor een groot deel had dat te maken met matige instelling van sommige spelers en de beperkte tactische kwaliteit van de trainer Mario Been. Zat in een aantal van die spelers best wat potentie, zoals in het seizoen later al bleek. Maar mijn punt is dat je dus ook met een team vol (Nederlandstalige, niet overzeese) spelers die volledig bekend zijn met het Feyenoorderschap kan afgaan en verliezen. Feyenoorderschap lijkt me derhalve niet een beslissende factor, al helpt het natuurlijk voor de band/wisselwerking met het Legioen als je spelers hebt rondlopen die graag voor de club willen spelen.

Afgelopen zondag vond ik de instelling niet het grootste probleem. Eerder zag ik een gebrek aan afstemming en tactische flexibiliteit om aan te passen, iedereen leek mij van goede wil. Dat kan je goed herleiden tot het feit dat dit team pas net bij elkaar is. In topduels, waar details beslissend zijn, kan je dan de slag verliezen. Voor zover we kunnen oordelen heb ik nog niets gezien bij onze "overzeese" spelers waardoor je kan zeggen dat ze geen over-mijn-lijk mentaliteit hebben, eerder het tegenovergestelde. Spelers zoals Gimenez, Paixao en Baullaude vielen gretig in, waardoor het soms wat druistig oogde zelfs.

Kan me voorstellen dat ze misschien beter bekend raken met Feyenoord en dan nog meer liefde voor deze club zullen krijgen, maar of dat op het veld veel verschil gaat maken waag ik zeer te betwijfelen. We moeten vooral voetballend en tactisch stappen zetten om op het veld winst te gaan behalen tegen andere topploegen.
De eer van Rotterdam???…denk je nou echt dat Toornstra, Bergneus, Kuyt, John de Wolf, Nicky Hofs, Patrick Paauwe, Peter Bosz, Theo Lucius, Serginho Greene enz enz ooit voor de eer van Rotterdam gespeeld hebben??
Die gaven hun ziel en zaligheid voor onze prachtige club, tuurlijk bij de een kwam het er meer uit als de ander, en dit zijn Nederlandse spelers.
Ongeacht waar je vandaan kom, elke ( zeker basis) speler geeft alles, een buitenlandse speler misschien nog wel meer als een Nederlandse.
Kortom, hopen dat Twente het zeer goed doet waardoor Feyenoord afhaakt voor Zerrouki en deze Argentijnse geweldenaar binnen hengelt...
Is het aantal gele kaarten (13) in verhouding tot het aantal wedstrijden (30) een punt van aandacht?
Sorry ik had over een deel van het artikel heen gelezen
Mooie toevoeging met de informatie van de speler! Dit geeft meteen een goed beeld en biedt de mogelijkheid om spelers te vergelijken.
Nog nieuws over dat project singning jochie uit Argentinië?
Niets meer. Wordt nog wel in de gaten gehouden. Is nu voornamelijk bankzitter/rotatiespeler bij Ferro.
Deze speler stond toch al paar weken geleden op de rader toen de transfermarkt nog open was? Kwam het toen ook tegen op Twitter. Maar lijk een leuke speler te zijn.
Was meer een suggestie van Kantoona begreep ik?
Je heb gelijk zie het nu ook. Hij had toen paar namen gedropt. Ik kijk regelmatig Zuid Amerikaans voetbal weet niet of die direct er kan staan. Hij is soms uit positie beetje dromerig lijkt het. In slot we trust
even voor alle duidelijkheid. Máximo Perrone is de speler op de foto met het oranje hesje. Ha ha ha.
Wolverhampton had ook interesse in hem toch?
Ik lees het nu. Denk dat Feyenoord wel een streepje voor heeft op Wolves. Niet qua salaris; maar wel qua al het andere. Denk aan: Voetbalvisie, spel, trainers, stadion, Europees, Zuid-Amirikaanse ploeggenoten, eerdere succesformules met Argentijnen..
Is er trouwens al meer bekend over de constructie van Bullaude?
Die €2.000.000 kan alleen kloppen indien Feyenoord
Waarschijnlijk dan zo'n Giminez-constructie waarbij we later altijd kunnen bijkopen, toch?
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
@FTM Houdt Feyenoord momenteel ook al rekening met het vastleggen van szymanski?
Ik denk het niet.
Ik hoop het wel geweldenaar beste trap van eredivisie szymanski is een must om te blijven
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
Laten we dat maar eens DOEN!!!!
Hadden we eindelijk even rust na die weerzinwekkende transferperiode, waarin de ene na de andere naam gedropt werd. Begint het circus weer opnieuw.
Laat ons even rustig bij komen en opladen tot de nieuwe transferperiode;-)
Yoo dit artikel is echt next level. Dikke complimenten!
Graag gedaan, haha. Nu wat meer tijd voor dan tijdens afgelopen window :'-)
Ja inderdaad, heerlijk compleet