Jim Breeman Sports Photography

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen wint stadsderby bij start eredivisie

Rinus

Feyenoord Vrouwen is goed uit de startblokken gekomen bij de start van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Stadsgenoot Excelsior werd nipt met 2-1 verslagen. Bennink en Rijsdijk zijn de eerste doelpuntenmakers van dit nieuwe seizoen.

Met maar liefst 5 debutanten in de basis was de start voor Feyenoord matig. Met amper 3 minuten op de klok ligt de eerste tegengoal achter Weimar. Uit een corner maakt Breewel de 0-1. Feyenoord speelt slordig en wat gehaast na de vroege achterstand. Het fysiek spelende Excelsior maakt het Feyenoord lastig in de beginfase. Zonder veel verbetering in het spel worden er toch de nodige kansen gecreëerd. In de 21e minuut resulteert dit in een terechte gelijkmaker. Bennink wordt diep gestuurd en rond bekwaam af.

In de eerste helft wordt er nog wel gescoord door Feyenoord, helaas wordt deze goal afgekeurd vanwege buitenspel. Een beslissing waar niet iedereen op Varkenoord het mee eens was. Met 1-1 op het bord zoeken de vrouwen de kleedkamer in.

Na de rust gebeurt er weinig in het eerste kwartier en in de 60e minuut grijpt Mulder in. Met 3 wissels geeft hij het signaal af wat anders te willen zien. Koopman mag als laatste nieuweling debuteren en komt in het veld voor Cobussen. Rijsdijk vervangt Ellouzi en Obispo komt binnen de lijn voor Ypema. Deze wissels hebben snel effect. Slechts 8 minuten in het veld en Rijsdijk is gelijk beslissend. Een voorzet van van de Goorbergh lijkt gemist te worden maar valt stil in het zestienmetergebied. Rijsdijk is het meest alert en schiet van dichtbij binnen.

Met van de Lavoir in het veld voor Bennink is het hard werken voor de overwinning. Een kwartier voor tijd is het Weimar die met een goede redding de voorsprong vasthoudt. Het echte slotoffensief van de Kralingers blijft uit. Vlak voor tijd mag Schneijderberg nog invallen voor de debuterende en jarige van de Ven. Aan de stand verandert er niets meer en daarmee blijven de punten net als vorig seizoen op Zuid.

Opstelling Feyenoord: Weimar, Brandau, Ypema (60' Obispo), Verspaget, de Graaf, Boshuizen, van de Ven (90' Schneijderberg) van den Goorbergh, Bennink (71' van de Lavoir), Cobussen (60' Koopman), Ellouzi (60' Rijsdijk)

Foto's: Jim Breeman Sports Photography