img-20220819-wa0038

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen wint van Ter Leede

Rinus

Feyenoord Vrouwen heeft vandaag de oefenwedstrijd tegen topklasser Ter Leede uiteindelijk met ruime cijfers gewonnen. Na een moeizame eerste helft stond er uiteindelijk een einduitslag van 6-2 op het scorebord.

Drie weken voor de start van de competitie stuurde Danny Mulder een sterk team het veld in voor de oefenwedstrijd tegen Ter Leede. Opvallende afwezige was Boshuizen. Bennink die nog geen minuten maakte in eerdere wedstrijden ontbrak ook deze keer en zat op de tribune. Vanuit de beloften sloten Vrij, Heijblom en van der Sluijs aan.

De eerste helft was van Feyenoord-kant slordig. Veel balverlies en slordigheden vanuit achteruit waar het duidelijk nog even wennen was in de nieuwe samenstelling. Na een half uur ging de bal op stip maar helaas aan de verkeerde kant. Ter Leede benutte de strafschop maar Feyenoord herpakte zich goed.

Een vlotlopende aanval zorgde snel voor de gelijkmaker. Van de Goorbergh was degene die afrondde. Op slag van rust ging het alsnog mis. Een VAR had de 1-2 wellicht teruggedraaid maar die was niet aanwezig. Met een achterstand gingen de vrouwen de kleedkamer in.

3 verse krachten moesten het tij gaan keren. Met Conijnenberg achterin keerde de rust van achteruit terug en pakte Feyenoord Vrouwen snel de regie terug. Via een schitterende goal van van de Lavoir kwam de gelijkmaker op het bord. Daarna ging het snel.

Via 2 goals van Schneijderberg en de eerste goal van Ellouzi liep Feyenoord Vrouwen snel uit naar 5-2. Voor de laatste 10 minuten mochten Rijsdijk en van der Sluijs nog het veld in. In de slotminuut mocht Schneijderberg nog vanaf elf meter aanleggen en haar hattrick voltooien. De eindstand van 6-2 kan elke supporter wel waarderen.

Basisopstelling: Weimar (46 de Groot) Brandau, Ypema (46 Conijnenberg), Verspaget, de Ridder (46 Obispo) van den Goorbergh, de Graaf, Ellouzi (79 Rijsdijk), Schneijderberg, van de Ven en van de Lavoir (79 van der Sluijs)