hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman: "Vitesse-uit zat ik pas voor het eerst bij Feyenoord 1"

Nigel

Het kan verkeren in de voetbalwereld. Als Arne Slot geen telefoontje had gepleegd naar Quilindschy Hartman op de laatste dag van de transferzomer van 2022, dan had Het Legioen de linksback gezien als één van de vele huurlingen. Maar na het telefoontje veranderde alles. Hartman kreeg de kans in het eerste van Feyenoord, en greep die met beide handen aan. In gesprek met Voetbal International vertelt Hartman hoe hij zijn eerste seizoen in De Kuip heeft beleefd. 

De eerste competitiewedstrijd: Vitesse-uit. Na een niet al te beste voorbereiding voor Feyenoord met nederlagen van 0-7 en 0-4 moet de ploeg van Arne Slot gelijk aan de bak. Alleen is er in de zomer van 2022 nogal wat veranderd in de spelersselectie. Als Feyenoord naar Arnhem gaat, heeft het geen ervaren linksback in de wedstrijdselectie zitten. Slot verzon een constructie met Geertruida als rechtsback en Pedersen als linksback, bij gebrek aan alternatief. De nog onbekende Hartman zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Feyenoord won met 2-5 bij Vitesse, dus niemand riep nog om Hartman. 

Op de laatste dag van de transferzomer 2022 veranderde alles voor 'Q'. Arne Slot belde Hartman op Woudestein op. De jonge linksback moest heel snel terug naar Feyenoord komen voor een gesprek met de hoofdtrainer. "Op de club vertelde hij dat ik vooral voor m'n kans moest gaan bij Feyenoord." Het gesprek op 'deadline-day' veranderde Hartmans leven voorgoed. Hij droomde van een profbestaan, van avondwedstrijden in De Kuip. Dat werd allemaal werkelijkheid. De jonge linksback is nu een landstitel rijker. 21 basisplaatsen in de Eredivisie, een kwartfinale Europa League en een eindtoernooi met Jong Oranje heeft Hartman nu al achter zijn naam staan. Met dank aan God, die hij door middel van meerdere tatoeages altijd met zich meedraagt. Maar ook dankzij Arne Slot, de hoofdtrainer, overtuigde hem om in De Kuip te blijven waardoor hij een ongekend debuutseizoen heeft beleefd. 

Aan het begin van het seizoen werd het woord 'titel' niet eens genoemd, maar gaandeweg kwam dit steeds vaker ter sprake. Hoofdtrainer Arne Slot had een plan aan het begin van het seizoen. "De trainer zei: als het lukt om ons in ons speelplan te verbeteren, zullen de resultaten vanzelf komen. We zijn net zolang doorgegaan totdat het niet meer mis kon gaan. Heel professioneel eigenlijk." Hartman droomde als kleine jongen van de Champions League. Komend seizoen maakt Feyenoord na zes seizoenen afwezigheid haar rentree in het 'miljardenbal'. Of Hartman daarbij zal zijn? "Het zou vreemd zijn als er nu geen interesse is. Maar interesse hebben is iets anders dan een transfer maken. Ik heb het op dit moment heel erg naar mijn zin bij Feyenoord. Maar soms komen er zulke mooie kansen voorbij dat je ze gewoon niet kunt laten liggen." Op dit moment is Hartman terug van vakantie en traint hij alweer mee met Feyenoord 1.

Delen

Reacties

Nog geen reacties