lazio-roma

Lunatic News

Series

HISTORY · Beenhakker: Lazio is slechte gastheer (2000)

In 2000 stunt Feyenoord door SS Lazio in de tweede groepsfase van de Champions League te verslaan. In het Stadio Olimpico wordt het 1-2.

Vooraf gaat het over de kleine kans van de Rotterdammers. De Romeinse voorzitter Sergio Cragnotti pompt honderden miljoenen in de club en heeft daardoor grote sterren zoals Roberto Mancini, Diego Simeone en Pavel Nedved. Toenmalige Feyenoordtrainer Leo Beenhakker ergert zich opzichtig aan de hooghartigheid van de rijke Italianen. 

Dat blijkt tijdens de gebruikelijke persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. De trainer is te laat in de perszaal en steekt op zijn Beenhakker’s van wal: “Even heel kort, want we zijn wat later aangekomen dankzij de geweldige gastvrijheid en hulpvaardigheid van Lazio Roma. We zijn voor het stadion eruit gepleurd en hebben een half uur gezocht naar de ingang.” 

Met cynisme vervolgt de trainer: “We hebben nu ook bestuurlijk voorgesteld om de afvaardiging van Lazio volgende week onder te brengen in Pieterburen, het zeehondencentrum, zodat ze wellicht daar wat manieren kunnen leren”. 

‘Don Leo’ eindigt zoals gebruikelijk met charme. “Ja, ik heb me een beetje op lopen fokken”, waarna hij lachend de tolk verzoekt geen vertaling te doen. Glimlachend; “Europa cup is zo speciaal. Ik houd daarvan.”

Delen

Reacties

Top!!! Blijft briljant dit hahaha We hoeven dit niet te vertalen inderdaad :-)
Geweldige vent die Leo ondanks z'n gezucht en gepuf
Dat gezucht en gepuf hoorde er uitdrukkelijk bij. Part of the job zogezegd.