guidetti

Screenshot

Series

HISTORY · Guidetti keert de wedstrijd in Waalwijk (2011)

Van de redactie

Aanstaande zondag gaat Feyenoord op bezoek in Waalwijk. Na het teleurstellende gelijkspel in De Kuip tegen sc Heereneveen is ditmaal RKC de tegenstander.

RKC Waalwijk is een vaste gast in het rechter rijtje, maar toch laten de Rotterdammers regelmatig steken vallen in het Mandemakers stadion. Dat was niet het geval in het seizoen 2011/2012. Na een rampzalig seizoen onder Mario Been – met een tiende plek op de ranglijst tot gevolg – neemt Ronald Koeman het stokje over. Onder de nieuwe trainer en met nieuwe spelers als Jordy Clasie, Ottman Bakkal en John Guidetti, wordt de weg naar boven gevonden.

Op 27 november 2011 vecht Feyenoord zich in Waalwijk langs RKC. Het is de betere ploeg maar komt toch op achterstand. Waar een teleurstellend wedstrijdverloop dikwijls zorgt voor een kaartenhuis-effect, recht Feyenoord nu de rug. Het is John Guidetti (19) die het geloof en eergevoel oppookt. Onder zijn bezielende leiding slaat de Kuipploeg in het laatste kwartier keihard toe: 1-2. Guidetti maakt zelf de aansluitingstreffer, waarna Jerson Carbal de winnende aantekent. 

Dat Feyenoord dit keer geen punten morst tegen kleinere ploegen is de opmaat naar eerherstel. De Rotterdammers eindigen het seizoen uiteindelijk als tweede en behalen de voorronde van de Champions League. 

RKC Waalwijk - Feyenoord: 1-2. Bekijk de beelden hier.

 

Delen

Reacties

We doen hem tekort.
Hij kantelde dat seizoen 2x de wedstrijd tegen RKC.
In een uitermate natte Kuip trok hij na een bevrijdende pingel zijn shirt uit. Kreeg zijn 2e geel waarna RKC nog gelijk maakte.

Verder wel genoten van deze gast overigens
Was wel aansluiting na kampioenschap anders hadden we gewonnen