kokcu1

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "We waren weer snel geswitcht naar 4-3-3"

Feyenoord heeft na de overwinning zondagmiddag tegen FC Twente drie belangrijke punten mogen bijschrijven. In eigen Kuip wisten de Rotterdammers met 2-0 te winnen dankzij doelpunten van aanvoerder Orkun Kökcü en David Hancko. Direct na de wedstrijd sprak Kökcü over de wedstrijd voor de camera’s van ESPN.

De Turks-international opende de score in de Kuip uit een prachtige vrije trap. “In de jeugd heb ik wel eens zo uit een vrije trap gescoord, maar zo hier in De Kuip nog niet. Ik heb er veel op getraind met een nieuw systeem en een springende muur en zo. Hij zat er lekker in.”

Tactisch begon Feyenoord anders dan ‘normaal’ bij de start van de wedstrijd, namelijk 5-3-2. “Het is eigenlijk nog steeds een beetje zoeken omdat we zo laat pas bij elkaar zijn gekomen deze zomer. We zochten als team naar iets waardoor iedereen in zijn kracht komt. We dachten dat dit systeem misschien zou kunnen werken. Het was iets om te proberen, maar we zijn weer snel geswitcht naar 4-3-3. Toen is het uiteindelijk wel goed gegaan vandaag.”

ESPN-analist en oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi zag dat Geertruida op het middenveld het spel van de aanvoerder verbeterde. “Ik vind Kökcü veel beter als hij iemand naast zich heeft die alleen maar bezig is met de restverdediging en de verdediging zelf. Dan kan hij z’n vrijheid hebben en dan vindt ik hem echt fantastisch.”

Delen

Reacties

Klopt Karim, Geertruida is de juiste man. Hij blijft van nature al meestal achter Kokcu en Timber, want Geertje hoeft niet zo nodig naar voren. Dat brengt wat meer rust op het middenveld, maar ook in de verdediging.