De Kuip in vuur en vlam!

Europees

Midtjylland loopt averij op, Sturm Graz en SS Lazio oppermachtig

Ference

Aanstaande donderdag staat voor Feyenoord de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland op het programma. Het derde groepsduel in poule F van de UEFA Europa League zal om 21:00 uur worden afgewerkt in de MHC Arena, gelegen in de Deense stad Herning. Hierin gaat Feyenoord er uiteraard alles aan doen om de koppositie in de spannende poule, waarin iedereen op 3 punten staat, vast te houden. Uiteraard hebben wij de Europese tegenstander op de voet gevolgd. Hierbij een overzicht van de resultaten en bijzonderheden:

FC Midtjylland

De Deense club heeft, net als Feyenoord, punten laten liggen in de nationale competitie. FC Midtjylland kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 tegen Viborg. In de 43'ste minuut kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Nederlander Jay-Roy Grot. Al heel snel maakte de thuisploeg gelijk. In minuut 44' was het de, eerder aan Feyenoord gelinkte, Zweedse middenvelder Kristoffer Olsson die de 1-1 maakte. In de tweede helft vielen geen goals meer. Door dit gelijke spel staat Midtjylland momenteel op de zesde plek in de Deense Superligaen. Net als vandaag, zullen Brumado en Ortiz twijfelgevallen zijn voor het duel van aanstaande donderdag.

Sturm Graz

Eveneens vandaag gespeeld; de wedstrijd Austria Wien - Sturm Graz. Na de 6-0 oorwassing in De Kuip heeft Sturm Graz zichzelf aardig bijeen weten te rapen in de nationale competitie. Nadat ze de vorige twee wedstrijden wisten te winnen in de Oostenrijkse competitie, heeft Sturm Graz ook vandaag 3 punten weten te pakken in Wenen. De wedstrijd eindigde namelijk in 0-3. Doelpuntenmakers aan de kant van Sturm Graz waren Albian Ajeti, William Bøving en Mohammed Fuseini. De ploeg uit Oostenrijk staat hiermee tweede in de Oostenrijkse Bundesliga. Ze nemen het aanstaande donderdag in eigen huis op tegen SS Lazio. Hierbij zal oud-Spartaan Emegha nog niet speelklaar zijn. Hij raakte in het groepsduel met Feyenoord geblesseerd en ligt er tot half oktober uit. Verder is ook Jantscher tot minimaal half oktober uit de roulatie en zijn Siebenhandl en Geyrhofer twijfelgevallen.

SS Lazio

Tot slot een blik op de ploeg uit de Italiaanse hoofdstad. SS Lazio nam het, eveneens vandaag, in eigen huis op tegen Spezia. De Romeinen hadden een makkelijke middag. Al voor de rust zat Lazio op rozen, toen het met een 2-0 tussenstand de kleedkamers opzocht. In minuut 3' had Immobile ook al een penalty gemist. Uiteindelijk won Lazio met 4-0 door doelpunten van Zaccagni, Romagnoli en 2x Milinkovic-Savic. Hiermee staat Lazio momenteel derde in de Italiaanse Serie A, maar heeft het een wedstrijd meer gespeeld dan nummer vijf Udinese. De ploeg uit Rome heeft ook niet te kampen met veel blessures, alleen Casale zit tot halverwege oktober langs de kant. Hij zal er dan ook niet bij zijn als Lazio het aanstaande donderdag in Oostenrijk opneemt tegen Sturm Graz.