fc-volendam

Feyenoord wint de KNVB Beker in finale tegen FC Volendam (2-1). Foto: Piet Bouts/ FSV De Feijenoorder

Opinie

Quiz • Weet jij alles van Feyenoord - FC Volendam?

Van de redactie

Na de midweekse wedstrijd in de Europa League tegen Sjachtar Donetsk (1-1), staat dit weekend het vervolg om de landstitel op het programma. Feyenoord ontvangt komende zondagavond FC Volendam in De Kuip.

In aanloop naar het vervolg van de titelrace, organiseert Score6 een Feyenoord-FC Volendam quiz. Ben jij de grote Feyenoord-kenner? Speel dan hier mee voor een mooi geldbedrag en/of een gratis schitterend Feyenoordshirt.

Titelrace

De trotse Rotterdamse lijstaanvoerder verdedigt een voorsprong van drie punten op naaste belager Ajax. Met einde deze maand de Klassieker in de Johan Cruijff Arena in het vooruitzicht, zijn drie punten tegen de ploeg uit het vissersdorp cruciaal. FC Volendam bezet momenteel de veertiende positie in de Eredivisie. Deze klassering geeft echter een vertekend beeld van de afgelopen periode. Sinds de winterstop presteert het 'Andere Oranje' opvallend goed. De ploeg van trainer Wim Jonk zou op basis van het aantal punten na de winterbreak stevig in het linkerrijtje staan. 

Meest memorabele ontmoeting

De belangrijkste ontmoeting tussen beide ploegen vond plaats op 25 mei 1995. Feyenoord en FC Volendam stonden destijds in de finale van de KNVB Beker. Voor dit spektakel was het hele vissersdorp uitgelopen en met bussen naar De Kuip afgereisd. Het uitverkochte stadion zag een spannende wedstrijd, waarin Gaston Taument de score al vroeg opende. FC Volendam gaf zich echter niet gewonnen en kwam vlak na rust via André Wasiman langszij. Uiteindelijk was het invaller Mike Obiku die de Rotterdamse club vlak voor tijd aan de overwinning hielp en daarmee de vierde KNVB Beker in vijf jaar. 

Deze wedstrijd zou tevens het collectieve geheugen in gaan als afscheidswedstrijd van József Kiprich. De mateloos populaire Hongaarse spits nam afscheid met een korte invalbeurt in blessuretijd en ging na afloop op de schouders van zijn ploeggenoten. De tranen vloeiden rijkelijk. Zowel bij Kiprich als bij de supporters op de tribune.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Delen

Reacties

Dan de quizvraag. Welke Volendamse middenvelder speelde in de jaren 80 een paar jaar. Voor ons
FeyenoordPresident
Maradonna?
Lol. Nee ene Johan Steur
FeyenoordPresident
oo die ken ik niet