Scorende Azarkan houdt AZ achter Feyenoord

Rokus1908

Stadgenoot Excelsior wist zondagmiddag in eigen huis AZ te verslaan. In Kralingen stond na het laatste fluitsignaal een 2-1 eindstand op het scorebord. Excelsior pakte belangrijke punten, maar ze hielpen ook Feyenoord door directe concurrent AZ een nederlaag toe te bedelen. Feyenoord huurling Marouan Azarkan speelde een hoofdrol bij het duel in Rotterdam.

In de 6e minuut al leverde Azarkan via een vrije trap een assist, door de bal klaar te leggen op het hoofd van Siebe Horemans. Excelsior kwam hierdoor toch redelijk verassend op een vroege voorsprong tegen de nummer vier van de Eredivisie AZ.

In de 32e minuut was Azarkan vervolgens niet de aangever maar de afmaker. Via een puike stift verschalkte Azarkan keeper Verhulst. In de tweede helft volgde een flink offensief van AZ waar vervolgens wel nog de 2-1 uit resulteerde. De Kralingers hielden met man en macht stand waardoor ze drie punten konden bijschrijven.

Excelsior deed met de overwinning goede zaken in de Eredivisie. Mede door de sterke bijdrage van Azarkan stijgen ze namelijk naar plek negen op de ranglijst. AZ blijft op de vierde plaats staan, slechts één punt achter Feyenoord.