slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Slechtste uitvoering ooit van 11 tegen 10"

In het interview met ESPN toonde trainer Arne Slot zich van zijn kritische kant na de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen N.E.C., de nummer negen van de Eredivisie. “Qua resultaat orde op zaken gesteld, maar niet qua uitvoering.”

“De uitvoering was veel minder dan zondag”, vervolgt Slot. “Tegen Ajax hadden hun middenvelders in de eerste helft zes balcontacten op onze helft, en in de hele wedstrijd maar één in onze zestien. Dat leidde helaas wel tot een goal, maar nu was ons druk zetten veel minder.”

Ook over de tweede helft was de oefenmeester ontevreden, en gebruikte daarbij stevige bewoordingen. “Dit was misschien wel de slechtst mogelijke uitvoering van een elf tegen tien die ik ooit heb gezien. Maar goed, we hebben wel drie punten, en weer de nul gehouden.”

Toch kon Slot niet ontkennen dat hij enig begrip had voor het spel van zijn elftal. “We hebben niet heel veel weggegeven, maar we hebben lang niet het energieniveau van zondag gehaald. Misschien kan je dat ook niet verwachten.”

Het lukte de trainer van de koploper van de Eredivisie nog wel om een positieve noot te plaatsen, namelijk over de schitterend uitgespeelde 1-0. “Dat was een perfecte goal. Ook was het mooi dat hij via Dilrosun tot stand kwam. We hebben hem opgesteld omdat we dachten dat het nodig was om de één-tegen-één te domineren met hem. Dat pakte bij de 1-0 geweldig uit. En als toetje schoot-ie hem zelf binnen.”

Tot slot blikt Slot vooruit op de topper van zondag, waarin het uitduel met FC Twente (12:15 uur) op het programma staat. De trainer verwacht dat er dan meer van zijn ploeg wordt verwacht dan vandaag. “We moeten echt meer kansen creëren. We waren zondag erg dominant in pressing, maar dat moeten we ook in het voetbal zijn, zoals bij Groningen. Ook in grote wedstrijden moeten we het voor elkaar krijgen om veel kansen te creëren.”

Delen

Reacties

Nou ik weet niet wat voor wedstrijd slot heb gezien
Maar kwa druk zetten niks mis mee steeds snel de bal terug . Heeel veel op hun helft en ging best goed ... Ja de echte kansen kunnen beter en het afmaken natuurlijk daar geef ik hem gelijk in .. maar veel hoog druk zetten hebben ze gedaan.. ze werden weg getikt steeds dus slot op de kansen en het afmaken na tegen 10 man was het een goede wedstrijd...

Zeker niet de slechtste ooit ... Je mag kritisch zijn maar de jongens hebben er ook baat bij om te horen wat ze vooral goed hebben gedaan..
Het was opvallend hoe vaak NEC met 10 man de vrije man op het middenveld wist te vinden.
Natuurlijk geven we niet veel weg en veroveren we de bal snel, maar dat had meer met het onvermogen van NEC te maken,
De eerste helft was ronduit slordig van Feyenoordkant en laten we eerlijk zijn. De 2-0 kwam echt uit de lucht vallen.
Ik snap dus wel dat hij niet tevreden is
PSV kreeg met 11 tegen 10 nog een gelijkmaker om de oren. Dus slechtste ooit? Niet eens slechtste van de maand.
Nee klopt ... Weet niet waar slot keek haha 😂 maar slecht was het niet ..
Voor scorenbord journalisten misschien niet nee.
Heb zo maar het vermoeden dat Slot op een andere niveau naar voetbal kijkt dan feit of je nog een doelpunt tegen krijgt van 10 man....
Benieuwd wanneer Szymanski weer eens een beetje niveau haalt, die loopt al weken heel matig te spelen. Anders maar eens wissel
Echt zonde is dat hè. Kan zo geweldig voetballen, maar lijkt niet gemaakt te zijn voor "Slot-bal".
Klopt. Overtuigd absoluut niet op dit moment.
Denk dat we daar heel snel Timber zien staan
nietgeschotenmeestalmis
Wat viel die ondermaats in zeg… Geef dan Taabouni maar eens een kans. Lijkt nu ook weer via de achteruitgang te gaan vertrekken.
Een terugval in beleving en energie is logisch na zondag. Ik hoop wel dat ze het zondag weer op kunnen brengen want Twente is a different cookie
De avond kende twee hoogtepunten: Het eerste doelpunt en de kritische reactie van Arne Slot na de wedstrijd. 3 punten in de tas maar meer leuke conclusies zijn er idd niet te trekken.