Verhuurde Feyenoorders in binnen- en buitenland

Stan

De afgelopen speelronde kwamen in er binnen- en buitenland weer een aantal Feyenoord-huurlingen in actie voor hun tijdelijke werkgevers. Waar Thijs Jansen een recordgoal incasseerde namens Top OSS was Azarkan met een goal belangrijk voor Excelsior. 1908.nl zet de prestaties van alle huurlingen op een rijtje.

Marouan Azarkan: Excelsior - FC Volendam (2-0)
Tijdens de 2-0 thuisoverwinning van Excelsior op FC Volendam van vrijdagavond was aanvaller Marouan Azarkan, weer eens van groot belang voor de club uit Kralingen. Na 18 minuten kwam die andere club uit Rotterdam op voorsprong door een eigen goal van de Volendammers. Die volgde uit een hoekschop van Azarkan. Lang bleef het spannend in het Van Donge & De Roo Stadion, maar 10 minuten voor de tijd bepaalde de van Feyenoord gehuurde buitenspeler de eindstand op 2-0. Met een schot in linker kruising tekende de 21-jarige Azarkan voor zijn 3e Eredivisie-goal van het seizoen.

Thijs Jansen: TOP Oss - NAC Breda (1-2)
Voor Thijs Jansen kon het thuisduel met NAC Breda van vrijdagavond niet veel slechter beginnen: Al na 7 seconden werd hij gepasseerd door de Bredanaars, die daarmee de snelste KKD-goal ooit produceerden. Ruim een half uur later moest de 21-jarige sluitpost nog een keer de bal uit het net vissen toen TOP Oss door de geel-zwarte opponent op een 0-2 achterstand werd gezet. In het duel tussen de twee Brabantse ploegen kwamen de mannen van TOP nog wel tot een aansluitingstreffer, maar na een late rode kaart bleef een gelijkspel uit voor het team van Jansen.

Naoufal Bannis: Willem II - FC Eindhoven (Afgelast)
Naoufal Bannis zou vrijdagavond ook voor een Brabants onderonsje afreizen naar het Koning Willem II Stadion. Door de hevig sneeuwval in Tilburg werd het duel tussen Willem II en FC Eindhoven echter afgelast. Op maandag 6 februari zal de wedstrijd alsnog gespeeld worden.

Aliou Baldé: FC Dordrecht - Telstar (0-0)
Het FC Dordrecht van Aliou Baldé kwam zaterdag in de thuiswedstrijd met Telstar niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De Senegalese buitenspeler mocht als enige aanvaller de 90 minuten volmaken, maar kon De Schapenkoppen in dat tijdsbestek niet aan een overwinning helpen. De Feyenoord-huurling staat desondanks nog altijd op een knappe 8 doelpunten in 14 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Denzel Hall: ADO Den Haag - Jong Utrecht (1-1)
De rechtsback uit de jeugd van Feyenoord speelde zondagmiddag nagenoeg het hele duel tegen de Jong-ploeg van FC Utecht. Hall, die onder Dick Adovcaat een vaste plek in de Haagse verdediging heeft, werd in de extra tijd van het thuisduel gewisseld voor Guillem Rodríguez. Mede door een eigen doelpunt bleef zijn club ADO Den Haag steken op een 1-1 gelijkspel.

Lennard Hartjes: Jong Ajax - Roda JC (1-2)
Waar Feyenoord het zondag opnam tegen het eerste van Ajax stond huurling Hartjes maandagavond tegenover de jeugdploeg van de Amsterdammers. De verdedigende middenvelder maakte in een met 1-2 gewonnen uitwedstrijd de 90 minuten vol. Oud-Feyenoorder en ploeggenoot van Hartjes, Dylan Vente nam vlak voor rust de gelijkmaker voor zijn rekening.

Róbert Boženík: Boavista - Chaves (1-1)
Boženík stond maandagavond met Boavista tegenover Chaves waarbij de Slowaakse spits het veld pas in de 90e minuut betrad. Tijdens deze geringe minuten lukte het Boženík dan ook niet zijn club naar de overwinning te schieten: Mede door een doelpunt van concurrent-spits Njie speelde Boavista met 1-1 gelijk.

Francesco Antonucci (FC Volendam) en Christian Conteh (Dynamo Dresden)  kwamen dit weekeinde beiden niet in actie voor hun clubs. Antonucci kampt al voor langere tijd met een blessure en revalideert op dit moment bij Feyenoord op trainingscomplex 1908. Conteh viel vorige week uit in het duel met FC Meppen, en moest daardoor het duel met VfB Oldenburg laten schieten. Van beide spelers is nog niet bekend wanneer ze weer fit zijn.