Verhuurde Feyenoorders in binnen- en buitenland

Rokus1908

Na een drukke transferzomer in Rotterdam is de geruchtenmolen over mogelijke inkomende en uitgaande transfers weer redelijk tot stilstand gekomen. Naast het aantrekken van vijftien nieuwelingen, verlieten ook tal van spelers de club. Een aantal van hen wordt tijdelijk gestald bij andere clubs in binnen- en buitenland. In dit overzicht worden de prestaties van deze verhuurde Feyenoorders op een rijtje gezet.

Aliou Baldé: FC Dordrecht - FC Den Bosch (2-1)

Aliou Baldé scoorde in de gewonnen wedstrijd van FC Dordrecht tegen FC Den Bosch zijn eerste goal voor zijn nieuwe werkgever. Al in de derde minuut werd de Senegalees alleen voor de keeper gezet, waarna hij door de benen van de keeper de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Daarna versierde Baldé in de 36e minuut nog een penalty die hij zelf probeerde op te eisen. Vaste penaltynemer Samuele Longo stak hier echter een stokje voor, waarna de Italiaan de penalty miste. In de tweede helft leverde de Baldé nog de voorassist op de 2-0 van Dordrecht waarna hij in de 82e minuut gewisseld zou worden.

Lennard Hartjes: Roda JC Kerkrade - Jong PSV (1-1)

Roda JC met Lennard Hartjes in de basis speelde net als alle andere ploegen in de Keuken Kampioen Divisie op vrijdagavond een wedstrijd. In het Parkstad Limburg Stadion werd in extremis een punt gered door oud-Feyenoorder Dylan Vente tegen Jong PSV. Hartjes speelde in een verdedigende rol op het middenveld een degelijke wedstrijd.

Naoufal Bannis: FC Eindhoven - MVV Maastricht (5-0)

Naoufal Bannis leverde een belangrijke bijdrage aan de 5-0 overwinning van FC Eindhoven op MVV Maastricht. De geboren Hagenees nam twee doelpunten voor zijn rekening, tot twee maal toe knalde de spits van buiten de 16 raak. Na de overwinning staat FC Eindhoven op een knappe tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Bannis was in totaal al goed voor vier doelpunten en één assist in zes wedstrijden.

Denzel Hall: ADO Den Haag - Jong AZ (2-2)

De ploeg van hoofdtrainer Dirk Kuyt wist in de 90e minuut nog een punt te redden tegen Jong AZ. Denzel Hall speelde de gehele wedstrijd op zijn vertrouwde rechtsback positie. Oud-Feyenoorder Jordy Wehrmann viel op een negatieve manier op door in de 72e minuut een rode kaart te pakken waardoor ADO met tien man de wedstrijd moest vervolgen.

Thijs Jansen: TOP Oss - Jong Ajax (1-1)

Doelman Thijs Jansen stond vrijdagavond wederom onder de lat bij TOP Oss tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax. De pas 20-jarige keeper wist zijn ploeg te helpen door een aantal uitstekende reddingen te verrichten, hoewel de doelverdediger wel wat druistig oogde. Na drie wedstrijden in de goal bij TOP Oss incasseerde Jansen echter pas drie tegendoelpunten.

Marouan Azarkan: Excelsior - FC Emmen (2-1)

Na een goede seizoensstart moest Azarkan dit weekend geblesseerd toekijken hoe Excelsior in eigen huis FC Emmen wist te verslaan. De aanvaller raakte vorig weekend geblesseerd aan zijn knie waardoor hij naar verwachting ongeveer een maand uit de roulatie zal zijn.

Cole Bassett: NEC Nijmegen - Fortuna Sittard (1-1)

Cole Bassett bleef bij het gelijkspel tussen NEC en zijn ploeg Fortuna Sittard 90 minuten lang op de bank. De eenmalig Amerikaanse international kwam pas tot 91 speelminuten in vijf wedstrijden onder contract bij Fortuna Sittard.

Christian Conteh: MSV Duisburg - Dynamo Dresden (0-1)

Christian Conteh kwam dit weekend niet in actie voor Dynamo Dresden in de Derde Bundesliga. De rappe buitenspeler kampte met een blessure waardoor hij de wedstrijd tegen MSV Duisburg aan zich voorbij moest laten gaan. Het is nog onduidelijk wanneer Conteh zijn rentree in de wedstrijdselectie van Dynamo Dresden kan gaan maken.

Robert Bozenik: Arouca - Boavista (1-2)

Robert Bozenik kon de goede prestaties van zijn uitgeleende collega-aanvallers, Aliou Baldé en Naoufal Bannis, niet evenaren. De spits speelde wel 80 minuten mee in het gewonnen duel met Arouca, maar scoorde niet en leverde ook geen assist af. Bozenik was wel betrokken bij de winnende treffer door een corner goed in te koppen, waarna zijn ploeggenoot Martim Tavares de rebound kon omzetten in een goal. Boavista staat na zes speelrondes op een verdienstelijke vierde plaats.

Francesco Antonucci: FC Volendam - Go Ahead Eagles (2-3)

Francesco Antonucci zat niet bij de wedstrijdselectie van de Volendammers. De middenvelder kampt al enkele weken met een liesblessure. Zijn team wist echter niet te winnen van Go Ahead Eagles. FC Volendam staat op dit moment 16e in de Eredivisie.