img-1967

Foto: Jim Breeman

Nieuws

Voorbeschouwing Feyenoord-Heerenveen

Van de redactie

Feyenoord speelt zaterdagavond in De Kuip tegen SC Heerenveen. Het zal de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen zijn voor de Rotterdammers.

Van de laatste 27 keer dat beide ploegen in de competitie tegenover elkaar stonden won Feyenoord 13 keer, Heerenveen 6 en eindigde het treffen 8 keer in een gelijkspel.

Op de website van Footystats.org worden allemaal interessante voetbalstatistieken gedeeld. De website, die sinds kort ook in het Nederlands beschikbaar is, staat bekend als een van de grootste databases inzake voetbalstatistieken.

Winstkansen

Het is voor voetbalwedders, die af en toe een gokje wagen, een mooi hulpstuk om de winstkansen te vergroten. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kansen dat beide teams scoren. Bij de wedstrijd tussen Feyenoord en SC Heerenveen is de kans dat beide teams tot scoren komen 65 procent. Dit is gebaseerd op de huidige vorm en op basis van resultaten in het verleden. Zo wisten beide ploegen in 19 van de laatste 27 onderlinge duels beide tot scoren te komen. De kans dat er meer dan 3 doelpunten vallen wordt geschat op zo’n 50 procent.

Sebastian Szymański

SC Heerenveen opende de competitie in eigen huis met een 0-0 gelijkspel tegen Sparta. Feyenoord maakte indruk met een 2-5 zege op bezoek bij Vitesse. Nieuwe aanwinst Sebastian Szymański was één van de grote uitblinkers aan de kant van de Rotterdammers.

De vraag is of Feyenoord de goede seizoensstart tegen Heerenveen een vervolg kan geven. De Rotterdammers kunnen in ieder geval moed putten uit de laatste twee thuiswedstrijden tegen de Friezen.

Het meest recente treffen tussen beide in Rotterdam vond op 22 september 2021 plaats. In De Kuip eindigde het duel in een 3-1 overwinning voor Feyenoord. Namens Feyenoord wisten Guus Til (2x) en Bryan Linssen met een fenomenaal hakje, tot scoren te komen. Bij SC Heerenveen deed Joey Veerman in de 82e minuut nog iets terug.

In het één na laatste treffen in Rotterdam was Feyenoord de Friezen opnieuw de baas. De Rotterdammers sloten het voetbaljaar 2020 op 24 december met een eenvoudige 3-0 overwinning op SC Heerenveen af. Bryan Linssen was de grote man namens Feyenoord. Hij wist alle drie de doelpunten voor zijn rekening te nemen en verzilverde daarmee een hattrick.

Statistieken

Overigens biedt FootyStats uitgebreide statistieken voor niet alleen de grotere bekende competities, maar geeft het ook aandacht aan de kleinere en minder bekende competities. De site geeft deze minder bekende competities aandacht omdat deze minder bekend zijn bij de bookmakers en zo dus ook vaker meer winstgevend zijn. Neem eens een kijkje en registreer je bij Footystats.

Delen