fsv-jaaroverzicht

FSV De Feijenoorder

De Feijenoorder

Waarom je lid wordt van FSV De Feijenoorder (Deel 1)

Van de redactie

FSV De Feijenoorder heeft een bewogen en bijzonder jaar achter de rug. Veel supporters weten niet dat FSV De Feijenoorder de drijvende kracht is achter tal van initiatieven, sfeeracties en evenementen.

De supportervereniging heeft mede daarom alles op een rij gezet in een jaaroverzicht. Steun de vereniging en word hier Feijenoorder.

Januari – Februari 2022  
Het jaar 2022 startte voor veel Feijenoorders met veel verdriet. Zoals ieder jaar stonden we met elkaar op 4 januari stil bij het overlijden van ‘Mister Feyenoord’ Coen Moulijn. 

Op 29 december 2021 bereikte ons het verdrietige bericht dat onze geliefde oud-speler Christian Gyan was overleden. Ongeveer een maand later overleed Wim Jansen. De twee clubhelden werden ieder op een geheel eigen wijze geëerd en kregen een groots en waardig afscheid.

Vrijdag 21 januari brachten we een eerbetoon aan de man met de grote glimlach en hart van goud. De vlaggen hingen halfstok en door een haag van fakkels werd hij het voorplein opgereden. Daar rolde een fantastisch spandoek uit “voor altijd onze held”, met een portret van een biddende Gyan.

christian-gyan-spandoek

Op 29 januari was het voorplein opnieuw afgeladen met supporters. Ditmaal om afscheid te nemen van Wim Jansen, de oer-Feyenoorder, die vele prijzen pakte in zijn voetbalcarrière. Honderden Feijenoorders vormde een erehaag vanaf het voorplein tot en met Varkenoord. Dit grootse gebaar laat nog maar eens zien hoe geliefd Wim was bij alle supporters.

Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord – SC Cambuur op 20 februari werd er nogmaals stilgestaan bij het overlijden van beide clubhelden. Vanaf de gele zijde van het stadion ontrolde een prachtig spandoek met hierop leermeester Wim Jansen afgebeeld. Aan de groene zijde van het stadion hing het eerder getoonde spandoek ter nagedachtenis aan Christian Gyan. Beide families waren aanwezig in het stadion om dit bijzondere moment in een gevulde Kuip mee te maken.

fsv-jaaroverzicht2

Maart – April 2022 
Maart begon met het uitreiken van een cheque aan de Dirk Kuyt Foundation. We hielden kort hiervoor de ‘hoogste Feyenoord expositie ooit’ op de Euromast.  Met een totaal bedrag van €8.779,- werden de foto’s op aluminium geveild. Dit bedrag werd geschonken aan de Dirk Kuyt Foundation.

In februari presenteerde FSV De Feijenoorder een enquête onder supporters over de stadionplannen. Deze resultaten werden op 8 maart gedeeld. Lees ze hier.

Op sportief vlak presteerde Feyenoord ook erg goed. Met meerdere sfeeracties (Feyenoord – FK Partizan op 17 maart, Feyenoord – Slavia Praag op 7 april en Feyenoord – Marseille op 28 april) zette het sfeerteam de unieke sfeer in ons stadion weer op de kaart. Naast de sfeer in het stadion, werd net buiten het stadion, weliswaar binnen de poorten, de Legioenzaal Outdoor weer druk bezocht. 

marseille

Naar Praag met de bus! Met ‘slechts’ 64 Feijenoorders (door het aantal beschikbare kaarten voor onze aanhang) begonnen we aan, een 10-urige busreis. Met maar liefst 2 doelpunten verschil won Feyenoord glansrijk, met 1-3. Het uitvak ontplofte en er werd met de spelers flink gefeest. 

Ieder seizoen kiest de redactie van het magazine Hand in Hand een Feyenoorder die het verdient in het zonnetje gezet te worden door wat hij of zij heeft betekend voor onze club. De volgende Feyenoorder die we toevoegde aan dit mooie rijtje is Paul – …he’s here, he’s there, he’s fucking everywhere – Paultje Bosvelt. “De entourage van De Kuip gaf mij energie”, vertelt Paul in de special. Bij Feyenoord heeft hij letterlijk vrienden voor het leven gemaakt. Paul Bosvelt is de zesde Feyenoorder over wie de redactie van magazine Hand in Hand een special maakte. Henk Schouten, Cor van der Gijp, Gerard Meijer, József Kiprich en Wim Jansen gingen hem voor.  

Op 19 april reikte we samen met de redactie van Hand in Hand onze Paul Bosvelt special uit in Café Den Pimpelaer.

fsv-jaaroverzicht3
FSV De Feijenoorder

Mei – Juli 2022

Op 5 mei bereikten we na een 0-0 uitslag in Marseille de finale van de UEFA Conference League. In Tirana zou Feyenoord het opnemen tegen AS Roma. Met twee vliegtuigen vol reisden we met ruim 350 supporters af naar Albanië. Een onvergetelijke reis in een rood-wit gekleurd Tirana. 

finale-in-tirana

De eerste Open Dag sinds 2019 door de gevolgen van Corona! Vanaf 11.00 uur opende De Kuip haar poorten voor alle Feyenoord-supporters. Uiteraard was De Feijenoorder aanwezig om samen met de allerkleinste supporters eigen spandoekjes te maken. Voor de stand kregen leden de mogelijkheid om aan een groot prijzenrad te draaien.

fsv-jaaroverzicht4
FSV De Feijenoorder

In 2022 werden niet alleen sfeerverhogende acties uitgezet, maar nog veel meer. Zoals ieder seizoen ontvouwde zich tijdens de openingswedstrijd in De Kuip, weer het herdenkingsdoek. 119 namen van geliefde kameraden werden voorafgaand aan de wedstrijd toegevoegd aan het doek. Op dit moment staan er 1279 namen op het doek. Een mooi maar vooral emotioneel moment.

herdenkingsdoek

Bovenstaande zijn een greep uit de vele activiteiten. Word lid. En laat je anders overtuigen door 'Deel 2' dat morgen op 1908.nl staat. 

Delen

Reacties

Betalen ze ook de boetes van de Uefa, dan.
Want zij verkopen de fakkels.
Als je een stevige claim doet dan moet je deze ook kunnen bewijzen.
Als je niet weet hoe de vork in de steel steekt moet je gewoon niks zeggen. In plaats van valse beschuldigingen roepen.
@polski, hij zegt het wellicht wat verkeerd maar er zit wel een bestuurslid die fakkels verkoopt via zijn eigen bedrijfje
Geen nieuws meer toch. Je loopt best vaak te zeiken hier. Iedereen die een beker pis op het veld gooit heb jij zeker aan hem/haar verstrekt!