kokcu-fc-utrecht

Nieuws

Wijnaldum, Malacia en Kökcü: wie is Feyenoords volgende grote talent?

Van de redactie

Het gaat Feyenoord voor de wind. De club uit Rotterdam doet erg goede zaken in de Eredivisie, de titel kan ze haast niet meer ontgaan. Hoewel afgelopen zomer een bijna volledig nieuw elftal werd gehaald, is het samenspel tussen de spelers iets wat op een magische wijze perfect werkt. Dit zorgt voor uitstekende resultaten, wat ze mede te danken hebben aan Kökcü, de talentvolle aanvoerder van de ploeg.

Feyenoord heeft als we op de afgelopen jaren terugkijken verschillende talenten afgeleverd, die op den duur verkassen naar andere clubs. Voordat we in het verleden duiken moeten we ook realistisch zijn. Feyenoord moet een oog houden op nieuwe talenten in opkomst, om zo het succes van de club in de toekomst te kunnen garanderen. We hebben er wel een paar om in de gaten te houden. Zolang Feyenoord over een uitstekend elftal beschikt, is de kans natuurlijk groot dat ze blijven winnen. Ze doen het in de Eredivisie goed en hebben het Europees gezien ook goed gedaan. Als ze zo door blijven gaan, ziet ook het komende seizoen er goed uit. Interessante ontwikkelingen voor wie graag wed op voetbalwedstrijden, waarover je bij Time2Play meer kunt lezen.

Terug in de tijd
Voordat we de talenten aanstippen even een stukje historie. Eén van de bekendste talenten van Feyenoord is natuurlijk Georginio Wijnaldum. Deze speler kwam uit de jeugdopleiding van de Rotterdamse club en heeft vervolgens van 2007 tot 2011 op het hoogste niveau bij Feyenoord gespeeld. Hij viel in de smaak bij internationale clubs en nu, 12 jaar later, heeft hij bij niet de minste ploegen gespeeld. Zo kwam hij na zijn tijd bij Feyenoord uit voor PSV om nadien in 2015/16 een jaartje te spelen in de Premier League bij Newcastle United. Vervolgens heeft hij tot en met 2021 bij Liverpool gespeeld. Daarna samen met toppers als Messi, Neymar en Mbappé bij Paris Saint-Germain, en momenteel komt hij uit voor AS Roma.

Wijnaldum is echter al wat ouder, maar we hebben ook meer recente voorbeelden. Tyrell Malacia is eveneens afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Feyenoord en heeft daar sinds 2017 op het hoogste niveau gespeeld. Dit tot en met seizoen 2021/22, waarna hij de overstap maakte naar de prestigieuze Premier League. Hier komt hij momenteel uit voor Manchester United. Tot slot de huidige aanvoerder van Feyenoord: Orkun Kökcü. Hij is in 2014 van FC Groningen overgekomen en heeft de jeugdopleiding bij Feyenoord verder afgemaakt. Gezien hij op dit moment erg goed speelt, is het aannemelijk dat hij een goede transfer zal maken na dit seizoen. Mocht hij vertrekken, dan is het natuurlijk prettig als Feyenoord talenten achter de hand heeft. Er zijn twee spelers die dan gelijk in het oog springen.

Opkomende Feyenoord talenten
Quilindschy Hartman is een voetballer die in een verdedigende positie een belangrijke rol kan gaan spelen in de toekomst van Feyenoord. Hij heeft in zijn jeugd bij VVGZ en Excelsior gespeeld, maar de jeugdopleiding grotendeels bij de Rotterdamse club doorlopen. Sinds dit seizoen heeft hij meermaals op het hoogste niveau mogen uitkomen. Hoewel hij aan het begin van het seizoen niet direct in de Feyenoord basis stond, is de speler inmiddels.

Mats Wieffer is eveneens een speler die gelijk bij ons opkomt als we het over talenten hebben. Deze speler speelt al wat langer op het hoogste niveau. Zo kwam hij eerst uit voor FC Twente, nadat hij daar de jeugdopleiding heeft doorlopen. Na een tweetal seizoenen bij Excelsior zag Feyenoord wel wat in hem en nam hem over. Hij staat tot 2026 onder contract in Rotterdam en staat sinds de winterstop bij de club in de basis.

Met een leeftijd van 23 jaar is de voetballer nog jong. Dat hij een rijke toekomst tegemoet gaat blijkt wel uit het feit dat hij ook geselecteerd werd voor het Nederlandse elftal in de kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar, in maart eerder dit jaar. Deze speler kan als middenvelder de komende jaren net zoals Hartman een belangrijke schakel in het elftal van Feyenoord worden. Beide spelers hebben immers genoeg talent in huis.

Andere talenten
Is dat het qua opkomende talenten? Nee, verre van zelfs. Feyenoord heeft meer voetballers onder contract staan die getipt worden als potentiële toppers. Dit zijn jonge voetballers die het in zich hebben om de absolute top te bereiken. Dit vergt tijd, ontwikkeling en speelminuten, maar kijk er niet raar van op als de volgende voetballers op termijn zeer belangrijk worden: Mike Kleijn (middenvelder, 18 jaar), Jaden Slory (aanvaller, 18 jaar) en Antoni Milambo (middenvelder, 18 jaar). Het kan overigens zijn dat deze spelers het komende seizoen verhuurd zullen worden, voor een aantal talenten hebben andere clubs aangeklopt om de mogelijkheden te bespreken. Dit helpt ze goed in de ontwikkeling van hun kunnen.

Delen

Reacties

paixao heeft drive en techniek. Ervaring komt volgend jaar. Minimaal niveau Sinistera
Vreemd dat ie niet in de titel staat maar je mag me er later op quoten: Geertruida gaat behoren tot de top 5 van beste moderne RCV’s van de wereld. Geen twijfel over.