vodafone3

Vodafone/MMedia

Nieuws

Zo schiet je de mooiste wedstrijd beelden met je smartphone

Van de redactie

Ben jij regelmatig in De Kuip te vinden voor een spannende wedstrijd van Feyenoord? Dan is het natuurlijk leuk om de mooiste momenten vast te leggen met je smartphone.

Zo kun je er later nog eens van genieten. Maar beelden schieten in een stadion is niet altijd makkelijk. Daarom geven we je in dit artikel vier handige tips om mooie wedstrijdfoto’s en video’s te maken met je smartphone.

Tip 1. Gebruik een extra lens bij het inzoomen

Tijdens een Feyenoord-wedstrijd in De Kuip wil je zowel foto’s en video’s van veraf als in close-up schieten. Zo heb je een mooi overzicht van wat er op het veld gebeurt, maar ook gedetailleerde beelden van je favoriete topscorer Danilo.

Voor close-up beelden moet je inzoomen. Bij digitaal inzoomen met je telefoon kunnen de beelden korrelig worden doordat de pixels te ver uitvergroot worden. Gelukkig zijn er extra opzetlenzen te koop die je op je telefoon kunt zetten voor scherpe beelden bij het inzoomen. Zo krijg je de mooiste reddingen van Bijlow haarscherp op beeld.

vodafone1

Tip 2. Hou je telefoon recht en stil

Het spreekt waarschijnlijk voor zich maar kan op het moment suprême alsnog misgaan. Je bent opgewonden en wil snel een foto of video maken. In de haast vergeet je om te checken of je telefoon rechtop staat en om hem stil te houden. Het resultaat? Een bewogen en onrustige foto of een video waarin de spelers net niet duidelijk zichtbaar zijn. Check daarom altijd of je telefoon stabiel staat en houd hem stil door twee handen te gebruiken en je armen dichtbij elkaar te houden. 

Heb je mooie beelden geschoten of maak je een livestream van een onvergetelijke wedstrijd tussen dé klassieker Feyenoord-Ajax? Dan wil je deze beelden natuurlijk delen met je vrienden. Dit kost helaas wel mobiele data. Met een sim only abonnement maakt dat niet uit. Hiermee koop je namelijk vooraf een bepaald aantal Mb’s. Heb je al je Mb’s gebruikt? Dan wordt je internet vertraagd of uitgezet, zodat je niet buiten je bundel gaat. Superhandig! 

Tip 3. Tik op het beeld om scherp te stellen op een bepaald onderwerp

Als je je telefoon ergens op richt stelt de camera meestal scherp op het onderwerp dat het dichtste bij is. Soms is dat juist niet het onderwerp waar je op scherp wilt stellen. Dit kun je gelukkig voorkomen door met je vinger op het scherm te klikken op het onderwerp waarop je scherp wilt stellen. De camera past het beeld vervolgens automatisch aan, zodat je de  spectaculaire goals van Dilrosun scherp kunt fotograferen.

vodafone2

Tip 4. Gebruik de standaardinstellingen voor fotografie en filmen

Veel smartphones hebben tegenwoordig standaardinstellingen voor het maken van foto’s en video’s. Het kan handig zijn om deze in De Kuip te gebruiken. Je hebt namelijk met verschillende lichtomstandigheden te maken en niet altijd de tijd om je camera-instellingen hierop aan te passen. Straks mis je nog een mooie, snelle aanval van Danilo doordat je de instellingen voor het licht nog goed moet zetten. 

Extra tip

Hou er rekening mee dat fotograferen en filmen in het supportersvak van De Kuip en andere stadions niet altijd wordt gewaardeerd. Bij Eredivisiewedstrijden komt niet altijd hetzelfde publiek als bij een bekerwedstrijd of een uitwedstrijd in de Europa League. Bedenk dus van tevoren goed naar wat voor wedstrijd je gaat en wat voor publiek er zit en of het verstandig is om foto’s en video’s te maken. Check hier het speelschema van Feyenoord. Film en fotografeer sowieso alleen de spelers en de wedstrijd en geen andere mensen. Heel veel succes én plezier! 

vodafone4

Delen

Reacties

Nog geen reacties