gimenez-1

VK Sportphoto

Nieuws

Been: "Met de tijd wordt Giménez de eerste spits van Feyenoord"

Van de redactie

Zowel Danilo als Santiago Giménez pikken de laatste weken hun doelpunten mee. Danilo vaak vanuit de basisopstelling en Giménez als invaller.

De tweestrijd zorgt voor de nodige concurrentie voorin, zoals vorig seizoen het geval was tussen Cyriel Dessers en Bryan Linssen. Mario Been is voorstander van Santiago Giménez, zo zegt hij in de Dick Voormekaar Podcast.

“Daar gaat Feyenoord veel plezier aan beleven, daar ben ik heilig van overtuigd. Hij heeft iets extra’s. Hij heeft die absolute drang naar de goal, hij wil per se scoren. Je ziet het aan alles. Aan de vooracties en de agressiviteit in het strafschopgebied”, aldus door voormalig Feyenoordspeler- en trainer.

Danilo schoot dit seizoen uit de startblokken en maakte al vijf treffers in de eredivisie. Been erkent zijn kwaliteiten. 'Hij is geen dissonant. Het is niet dat hij er niks van bakt. Maar met de tijd wordt Giménez wel de eerste spits van Feyenoord. Hij hoeft niet veel beter mee te voetballen. Dessers was ook geen kanjer in het meevoetballen. Dat soort spitsen staan op de plekken om de bal erin te schoppen. Dat vind ik toch wel belangrijk voor een spits”. 

Delen

Reacties

Been hoeft van mij geen analist meer te zijn bij Feyenoord wedstrijden. Sorry hoor, maar trapt alleen open deuren in.
Van Been krijg ik altijd spontaan jeuk 🤧
Mijn voorkeur gaat uit naar Gimenez, het is meer een persoonlijkheid dan Danilo.
Al vind ik Danilo het zeker niet slecht doen ofzo.
Wat kan ik nu al genieten van deze spits! Hij maakt al zo veel indruk tijdens enkele invalbeurten. Komt heel zelfverzekerd over en ook een echte persoonlijkheid. Je ziet hem ook steeds fitter worden en bijdragen aan het spel dat Slot graag speelt met hoog druk zetten. Hoop dat hij gaat starten tegen PSV morgen!
Volgens Santiago zelf, schrijf je zijn achternaam zonder accent aigui.
https://pbs.twimg.com/media/FY3ApO2WAAAzaou?format=jpg&name=900x900
https://youtu.be/vBIbEzdm3no startpunt 10:33
Kan denk ik niet anders... Ik zou Danilo ook wel is samen met Giménez aan het werk willen zien.
szymanski...gimi goal en danilo....dodelijke tripple..