danilo-vitesse

VK Sportphoto

Nieuws

Danilo: "Dit Feyenoord wordt met de dag sterker"

Van de redactie

Danilo Pereira da Silva is het seizoen goed gestart. De Braziliaanse spits scoorde tot dusver vijf keer in de eredivisie. Afgelopen donderdag vond hij ook het net tegen Sturm Graz in de Europa League. 

In het Algemeen Dagblad kijkt Danilo vooruit op de kraker tegen PSV. Dat de Eindhovenaren niet in actie kwamen tegen Arsenal - en daardoor fris zijn - ziet hij niet als een nadeel. “Geen probleem. Wij bleven in het ritme van drie wedstrijden in acht dagen. Dit Feyenoord wordt met de dag sterker.” 

Volgens de spits lag het niveau al hoog toen hij deze zomer binnenkwam. “Tijdens de voorbereiding zei ik in een interview dat ik op het trainingsveld geen enkel niveauverschil zag met Ajax. Ik kan dat toch wel beoordelen, of niet? Maar dat was toen onder meer Senesi en Aursnes hier nog rondliepen. Er zijn echt heel goede spelers naar Feyenoord gekomen, maar het heeft dan logischerwijs weer wat tijd nodig om er opnieuw een sterk team van te maken. Kijk naar Lazio-uit, toen het ons niet lukte om te domineren. Maar we leren snel.’’

Naast Danilo haalden de Rotterdammers ook Santiago Gimenez voor de spitspositie. Danilo scoort goals, maar Gimenez ook. “Santiago is een geweldige jongen en een uitstekende spits. Een club als Feyenoord heeft meerdere opties nodig op alle posities, daar wordt iedereen beter van. Concurrentie hoort bij topvoetbal”, aldus Danilo.

De Braziliaan heeft duidelijk voor ogen wat hij wil bereiken. “Ik wil hier een mooie tijd beleven en topprestaties leveren. Met een trainer die tot in de details probeert spelers beter te maken. We werken aan automatismen. Hoe meer die erin komen, hoe beter dit Feyenoord kan worden. En daarbij streven we het allerhoogste na.’

Danilo woont al een tijdje in Nederland en raakt steeds meer ingeburgerd. “Ik heb in mijn hoofd om een Nederlands paspoort aan te vragen. Mijn vrouw is Nederlandse. Ik probeer de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Dagelijks hebben we thuis één uur waarin ik alleen Nederlands mag praten. Maar ja, dan kom ik in de eerste vijf minuten al niet op een paar woorden en ga ik verder in het Engels, haha. Dat is dus tegen de regels.”

Met een Nederlands paspoort zou Danilo zelfs in beeld kunnen komen voor het Nederlands elftal. “Als ik Nederlands spreek en ik kan een paspoort aanvragen, dan zou ik voor Oranje kunnen spelen. Daar ben ik niet mee bezig, maar waarom niet? Al blijft voor elke Braziliaan dat gele shirt van de Seleção iets heiligs. Niemand zou daar ooit ‘nee’ tegen zeggen.’’

Delen

Reacties

Hij praat me iets te veel over Ajax
Simpel hij heeft geen enkele referentiekader naast ajax dus spreekt hij over ajax laat hem maar lekker lullen over ajax hij deelt alleen maar speldenprikjes aan de hoofdstedelingen uit.
wordt 0/21 of 0/18 nog uitgezonden van middag?