dsc01660

Jim Breeman Sports photography

Nieuws

“Dit is hét seizoen om toe te slaan"

Van de redactie

Willem van Hanegem hoopt dat Feyenoord zich de komende weken gaat presenteren als toekomstig landskampioen. “Soms vraag ik mij af of Feyenoord zich wel realiseert dat er een unieke kans ligt om de landstitel te pakken”, zo zegt hij in Algemeen Dagblad. 

“Dit is hét seizoen om toe te slaan. Dan is een ruststand met 0-3 in Sittard prima, maar dan dien je ook na de pauze bij de les te zijn. FC Groningen en Volendam komen nu op bezoek in de Kuip. Dat zijn de momenten om de concurrentie te tonen: dit is ons seizoen. Feyenoord moet het de laatste elf wedstrijden gewoon laten zien”.

De Kromme ziet Ajax als grootste titelconcurrent en kijkt uit naar de ontmoeting tussen beide clubs eind maart. “In de eindfase zal het toch van de topwedstrijden moeten komen. En dan is Ajax-Feyenoord volgende maand er eentje om naar uit te kijken”. 

Van Hanegem ziet wel een verschil in sfeer tussen Rotterdam en Amsterdam. “Waar Feyenoord in verschilt met Ajax is het spelplezier. Bij Feyenoord zie ik eigenlijk nooit spelers geïrriteerd naar de kant komen na een wissel. Of heel de wedstrijd briesend over dat veld lopen. Of nog erger: het veld weer opkomen als een wilde als de wedstrijd afgelopen is. Zoals Ajax in Berlijn tegen Union. Beschamend was dat. Bij Feyenoord zie ik spelers groeien.”

Vorige week riep Van Hanegem dat Mats Wieffer in beeld zou komen bij het Nederlands elftal. Dit was volgens hem niet als advies bedoeld. “Kijk, Ronald Koeman is de bondscoach. Ik denk dat Wieffer op termijn een betere versie van Marten de Roon zal zijn. Of Koeman hem oproept, moet hij natuurlijk zelf weten”. De Kromme sprak over Wieffer vanwege zijn sterke spel. “Wat ik zie is dat Wieffer er nu al in slaagt om Feyenoord meer en meer te sturen". 

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties