jorien-van-den-herik

Nieuws

"Ze vergaten het belang van Feyenoord"

Van de redactie

Jorien van den Herik is tegenwoordig actief als lijstduwer van de politieke partij 50Plus. De Rotterdamse fractievoorzitter Ellen Verkoelen heeft hem daarvoor overgehaald. “Ellen verkoelen heeft zich erg ingezet om de bouw van een nieuw stadion tegen te houden. Daar kan ik mij in vinden”, zo vertelt de oud-voorzitter bij ESPN. “Voor de gemeenteraadsverkiezingen was dat de belangrijkste reden.” 

Van de Herik zegt dat een nieuw stadion alleen moet worden gebouwd als het de club vooruit brengt. “Ik was op zich nooit tegen de bouw van een nieuw stadion. Alleen moet het wel goed voor de club zijn. De club moet er beter van worden. Waarom zou je het anders doen?”

Feyenoord City was in zijn ogen niet voor de club bedoeld. “Eigenlijk wilde de gemeente dat. Ik begrijp het ook wel. Elke grote stad heeft aansprekende gebouwen nodig. Een landmark. De politiek had dat idee waarschijnlijk ook met Feyenoord City en de club is daarbij betrokken geraakt”.

Volgens Van den Herik is die betrokkenheid geen toeval. “Met name omdat in de club mensen zitten die belangen hebben in bouwondernemingen of ze hebben lijntjes met de politiek, zoals Opstelten. Ik begrijp die mensen wel, ze zijn alleen één ding vergeten: het belang van Feyenoord. Dat is altijd ondergesneeuwd geweest door het eigen belang en het politieke belang. Het ‘pluche-belang’.”

De oud-voorzitter heeft zich regelmatig uitgelaten dat Feyenoord City niet goed voor de club was. “Ik kan er alleen kritisch naar kijken en een waarschuwing geven dat dit verkeerd gaat. Feyenoord City zou desastreus zijn geweest voor Feyenoord. Men wilde 500 miljoen investeren voor een mogelijke verbetering van vier of vijf miljoen euro, zonder garantie voor de club”.

Voor Van den Herik blijft er nu nog een mogelijkheid over. “De Kuip moet nu gemoderniseerd worden. Daarvoor is geld nodig. Ik vraag mij alleen af of de gemeente er nu geld in wil steken.”

Delen

Reacties

Van den Herik kan en mag dit zeggen, want hij vergat zelf ook het belang van Feyenoord op het einde. Hij spreekt dus uit ervaring.
Wat een rake opmerkingen. Het hele FCity-debacle in een paar zinnen samengevat.
Laat het rusten V d Herik. Jij hebt ook veel fouten gemaakt en stond overal vooraan te glimmen . Het was een andere tijd het gaat nu goed met de club . Laat het gaan je moet stoppen met blijven porren in oude wonden die slecht zijn voor feyenoord.
Hoe lang blijven jullie de aanwezigheid van Van den Herik uitmelken op deze site? Je had de relevante uitspraken in 1 echt goede artikel kunnen verwerken en niet in meerdere waar altijd wel iets op aan te merken is.
Maar in dit geval zijn de kritische kanttekeningen van Jorien wel op zijn plaats. Het Feyenoord City-stadion leek een doel op zich te zijn geworden en dan roepen de aanwezige banden van sommige mensen, met name binnen de StiCo, met de wereld van de bouwbedrijven (o.a. Dick van Well) vragen op over wiens belangen nu eigenlijk echt gediend moesten worden met dit plan.
Haast even bedenkelijk is het feit dat de volstrekte mislukking waarin Feyenoord City is geëindigd geen enkele consequentie heeft gehad voor de verantwoordelijken. De financiële positie van de Stadion NV is rampzalig, ook de BVO moet enige miljoenen bijdragen aan de financiële strop die er is gecreëerd en de toekomst van Feyenoord is weer voor lange tijd ongewis. Maar met name weer binnen de StiCo zien we het bekende gedrag van plucheverslaafde dino's: ze dronken een glas, ze deden een plas en alles bleef zoals het was.
Veel belangrijker dan wat dino Van den Herik er van vindt (Als die zijn eigen functioneren net zo kritisch had aanschouwd als dat van anderen had hij nu nog voorzitter van de RvC kunnen zijn!), is de houding van de VvF. Rond de herbenoeming van Toon van Bodegom is duidelijk geworden dat ook daar ernstige bedenkingen zijn t.o.v. de bestuurscultuur binnen Feyenoord in het algemeen en de Stico in het bijzonder. Berichten daarover zijn interessanter dan het oordeel, hoe juist ook, van een persoon uit het verleden die verder vooral weer heeft laten zien nog steeds door misplaatste rancune te worden gedreven.
..."Hoe lang blijven jullie de aanwezigheid van Van den Herik uitmelken op deze site? Je had de relevante uitspraken in 1 echt goede artikel kunnen verwerken en niet in meerdere waar altijd wel iets op aan te merken is."...

Had je dat nog niet door dat ze dat hier steeds doen?! Iedere keer als er iemand een interview heeft gegeven met uitspraken die ze in het straatje past dan worden er meerdere artikelen geplaatst met steeds weer een clickbait-titel...
Van mij mogen ze van dat geld uit die crowd funding actie voor Dessers een standbeeld voor de Kuip neerzetten, de GKL was een echte, zonder hem na de HCS affaire had sportclub Feyenoord nu in de Kuip gespeeld.
Allen jammer dat hij na het puinruimen niet is vertrokken waardoor hij een spoor van uitgekotste medewerkers heeft getrokken, mensen die hij eerst zelf met klaroengeschal had binnen gehaald. En die bij alles wat er daarna fout ging altijd anderen de schuld gaf en niet de man die uiteindelijk aan alle touwtjes trok: Jorien van den H.