wieffer

VK Sportphoto

Analyse

Spelersrapport Fortuna-Feyenoord: Wieffer uitblinker, ook centraal duo en Idrissi sterk

Van de redactie

Feyenoord won met 2-4 van Fortuna, waarvoor het de basis in de eerste helft legde. Waar Feyenoord de laatste tijd vaak op achterstand komt, was het deze keer andersom. De Rotterdammers rustten met 0-3 en ondanks wat slordigheden na rust kwam Feyenoord zelden echt in de problemen. De redactie van 1908.nl heeft de spelers beoordeeld, waarbij Wieffer op het hoogste cijfer kon rekenen. 

Wat vind jij? Laat het weten in de reacties!

Timon Wellenreuther: 5
Het lukt de Duitser maar niet om indruk te maken in een Feyenoord-shirt. Tegen Fortuna redde hij net zo veel ballen als dat er achter hem in het netje vielen. Zeker bij de eerste tegentreffer had Wellenreuther meer moeten doen. Hopelijk kan hij zijn vertrouwen de komende wedstrijden opkrikken. 

Marcus Pedersen: 6
Tegen PSV de gevierde man, vandaag kwam hij niet in de buurt van dat niveau. Was wel positief betrokken bij de 1-4, waarbij hij de voorassist afleverde. Verdedigend liet hij af en toe een steekje vallen. Bij de 2-4 kon Siovas vrij inkoppen, mede doordat Pedersen vergat de bal aan te vallen.

Lutsharel Geertruida: 7,5
In het hart van de defensie speelde de aanvoerder van vorige week weer eens uitstekend. Een aantal keer kwam hij sterk voor Fortuna-spits Yilmaz en ook aan de bal wist hij keer op keer de juiste keuze te maken. Veel centrale verdedigers kunnen alleen maar dromen van hoe comfortabel Geertruida aan de bal is.

Dávid Hancko: 7,5
Net als Geertruida was ook Hancko ijzersterk tegen Fortuna. De man die altijd wel een voldoende scoort, deed verdedigend werkelijk niks fout in Sittard. In balbezit wat minder spectaculair dan zijn kompaan in het centrum, maar wederom de degelijkheid zelve.

Quilindschy Hartman: 6,5
Kreeg een telefoontje van bondscoach Ronald Koeman, bij wie de prestaties van de linksback ook niet onopgemerkt zijn gebleven. Het niveau dat Koeman graag van Hartman verlangt, liet hij aan de bal niet altijd zien. Maar verdedigend kwam Hartman nauwelijks in de problemen.

Mats Wieffer: 8,5
Wat een wedstrijd speelde de Tukker tegen Fortuna Sittard. Ballen veroveren, duels winnen, passes versturen: vrijwel alles lukte bij de controleur. Om zijn prestatie kracht bij te zetten scoorde hij ook nog eens een fenomenale streep vanaf ruim twintig meter. Solliciteert ook hij naar een plek in Oranje?

Orkun Kökçü: 6,5
De Turkse middenvelder speelde bij lange na niet zijn meest opvallende wedstrijd van het seizoen, maar wát een verschil maakt zijn aanwezigheid voor het positiespel van Feyenoord. Vorige week ontbrak hij wegens een schorsing, en stroopte het voetbal te vaak in het elftal van Slot. Vandaag was er op het voetbal weinig aan te merken aan Rotterdamse zijde, mede dankzij de terugkeer van Kökçü.

Javairô Dilrosun: 5,5
Dat Dilrosun geen aanvallende middenvelder is, bleek ook tegen Fortuna weer. Hij kwam weliswaar geregeld goed vrij tussen de linies, maar als hij daar in gevaarlijke positie werd aangespeeld ontbreekt het vaak aan finesse. Het rendement dat hij vanaf de zijkant brengt, heeft hij niet in de as van het veld. 

Alireza Jahanbakhsh: 6,5
Begon vrij sterk aan het duel, met een aantal goede acties. Hij hield dit niveau alleen niet lang genoeg vol. Trainde ook maar twee keer deze week, nadat hij een pijntje overhield aan het treffen met AZ. Ondanks een wisselend optreden wel weer goed voor een assist.

Santiago Giménez: 6,5
Scoorde misschien wel de makkelijkste goal van zijn carrière, voor leeg doel vanaf een meter of drie. Scoorde voor de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd voor Feyenoord. Was wat minder zichtbaar tijdens de wedstrijd dan de voorbije duels, maar bewees vandaag dat hij niet geweldig in de wedstrijd hoeft te zitten om een goal te maken. 

Oussama Idrissi: 7,5
Waar de Marokkaanse linksbuiten in zijn eerste duels voor Feyenoord werd verguisd door een deel van de aanhang, begint hij het vertrouwen van Het Legioen te veroveren. Wat was hij ook vandaag weer dreigend aan die linkerzijde. Geen goal of assist, maar wel de gevaarlijkste Feyenoorder op het veld.

Invallers

Igor Paixão: 6,5
Die tegen Ajax was net iets mooier dan zijn goal van vandaag, maar zijn 1-4 zorgde er wel voor dat Feyenoord de wedstrijd rustig uit kon spelen. Is altijd bedrijvig, werkt hard, en liet dat ook tijdens zijn invalbeurt in Sittard weer zien.

Danilo: 6
Met de invalbeurt van Danilo was duidelijk dat Feyenoord een heel ander type in de punt van de aanval kreeg. Hij kwam veelvuldig in de bal en zocht dan graag de combinatie, wat bij vlagen lukte. En al was het een klein tikje op zijn landgenoot, Danilo mag een assist bijschrijven.

Lopez, Trauner en Bullaude speelden te kort voor een beoordeling. 

Delen

Reacties

8.5 Wiefer. Dit lijkt Ajax wel met het overdrijven en hypen. Ik zou zeggen voor al de gehyped Mesen die dit lezen: let een keer goed naar zijn passing. Bijna nooit zijn zijn passes op maat.
Manhoef halen van de zomer voor 1 million? 😄
Ik hoop toch snel dat bijlow weer herstelt is wandt die we nu op doel hebben kam er echt niks van zou haast zeggen liever marciano op doel
Dan begrijp jij er niet veel van. Stuk beter dan Marciano.
Cijfers geven is toch subjectief, dat Wieffer en centrale duo achterin zeer zeker.
Bijzonder slecht artikel. De redactie van 1908 heeft geen enkel voetbalverstand. Wellenreuther gewoon een 6,5. Laten ze zorgen dat ze de cijfers door kenners geven en niet denken dat ze daar zelf verstand van hebben.
Bazeer jij dat alleen op het cijfer dat zij de keeper geven? Waarom zou hij een 6,5 verdienen?
Nee zeker niet. Maar het negatieve bij Wellenreuther is opvallend.
Gunfactor speelt ook een rol. Op zeker dat als Bijlow exact zo gekeept zou hebben als Wellenreuther, hij gewoon een 6 had gekregen.
De individuele cijfers zeggen me eerlijk niet zo veel. Feitelijk is de score van 1 tot en met 10 een intervalschaal waarbij elk cijfer correspondeert met een objectief meetbare en van te voren vastgestelde mate van beheersing van kennis en/of vaardigheden. Tussenscores als 7½ kunnen dus niet voorkomen, of je zou 20 te onderscheiden niveaus moeten hebben geformuleerd, maar maak er dan een schaal van 1 tot 20 van.
Hooguit zegt het iets als heel globale indruk over een speler slecht, matig, redelijk, goed of heel goed heeft gespeeld. Wat mij betreft houden jullie het dan ook op dergelijke beoordelingen en later deze cijferonzin in het vervolg achterwege.
Man man man, wat veel woorden om te zeggen dat dit gewoon kutartikelen zijn.

En ja, dat zijn ze.