feyenoord-nec-achtste-finale-knvb-beker-5-4-na-strafschoppen-jim-breeman-sports-photography-21

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Rode kaart N.E.C. in achtste finale blijft geseponeerd

Twan1908

De rode kaart die N.E.C.-verdediger Philippe Sandler ontving in de achtste finale tegen Feyenoord blijft geseponeerd. De speler die vorig seizoen nog actief was in Rotterdam werd van het veld gestuurd na een handsbal. Al snel na de wedstrijd werd de rode kaart geseponeerd. 

Scheidsrechter Rob Dieperink trok de rode kaart vanwege een opzettelijke handsbal in het strafschopgebied na een inzet van Ezequiel Bullaude. Een beslissing die hij zonder hulp van de VAR moest maken. De strafeis van een wedstrijd schorsing werd na de wedstrijd al snel geseponeerd door de tuchtcommissie. 

De aanklager betaald voetbal van de KNVB was het oneens met de beslissing over het seponeren van de rode kaart en eiste een zitting om de strafeis van een wedstrijd schorsing alsnog door te zetten. Maar ook het beroep op het bondsbureau in Zeist werd afgewezen door de commissie van beroep. 

De reden voor het seponeren van de kaart is dat Sandler volgens N.E.C. niet in staat kon zijn om snel genoeg te reageren op de inzet van Ezequiel Bullaude. De commissie van beroep ging hier in mee, en dus zal de kaart geseponeerd blijven. Voor Sandler betekent dit dat hij aankomende zondag gewoon mee kan spelen in de belangrijke uitwedstrijd tegen Ajax. 

Delen

Reacties

boyswillbeboys
Wat fijn voor Sandler..
Wat mij betreft maakt hij zich gewoon breed en neemt daarmee dus bewust het risico dat dan je arm een bal raakt. Meeste keepers doen hetzelfde. Reageren niet op het schot maar timen gewoon wanneer ze zich breed maken in de hoop dat het voldoende is.

Als je dus voortaan je spelers hier ook op traint zie ik alleen maar voordelen in de Eredivisie. Want je krijgt hoogstens geel en een penalty. Dat is beter dan een 100% doelpunt als je het maar een beetje ongelukkig uit laat zien.
Echt onbegrijpelijk. Er was net een beetje duidelijkheid over hands, nu gaan we weer subjectief beoordelen of iemand wel of niet snel genoeg kon reageren. Wat een kneuzen zijn het toch in Zeist.
De_meastro_uit_1908
Het enigste wat hier toe doet is rode kaart of niet. En dat was het ook niet. Hij kon ook niet snel genoeg reageren. Maar dat heeft niks te maken met dat het een penalty was.