sc-heerenveen-feyenoord-1-2-jim-breeman-sports-photography-29

Jim Breeman Sports Photography

Analyse

NEXT MATCH - De kwartfinale in Heerenveen

Twan1908

Na een memorabele achtste finale tegen N.E.C. treft Feyenoord vanavond sc Heerenveen. Om een plek in de halve finale te behalen zal Feyenoord net als ruim twee weken geleden als winnaar van het veld moeten stappen. 1908.nl blikt alvast vooruit. 


Onderlinge ontmoetingen 

Feyenoord speelde zeven keer eerder een bekerduel tegen de Friesen. Zes van die wedstrijden werden in het Abe Lenstra stadion afgewerkt. Sc Heerenveen doet het daarin net iets beter en wist vier keer verder te bekeren, Feyenoord was drie keer de winnende ploeg.

Opvallend is dat de twee ploegen elkaar vaak in de kwartfinale treffen. Vanavond zal de vijfde editie van sc Heerenveen - Feyenoord in een kwartfinale zijn. De meest recente ontmoeting was in het seizoen 20/21, toen Feyenoord in de laatste 10 minuten een 1-3 voorsprong weggaf en werd uitgeschakeld met 4-3. 

Ruim twee weken geleden kwam Feyenoord ook op bezoek in Heerenveen. Voor Feyenoord leek het een eenvoudige wedstrijd te worden bij een ruststand van 0-2 dankzij doelpunten van Lutsharel Geertruida en Santiago Gimenez. Sc Heerenveen scoorde een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer waardoor het een spannende slotfase zou worden. Uiteindelijk lukte het de Rotterdammers om de voorsprong vast te houden en de drie punten mee naar huis te nemen. 
 
Huidige vorm 
Sc Heerenveen bevindt zichzelf momenteel niet in een beste vorm. Zo verloor de ploeg vijf van de zes laatste wedstrijden in de Eredivisie, en staat het momenteel op een elfde plek. Sc Heerenveen begint langzamerhand het zicht op een plek in de play-offs te verliezen, waardoor een resultaat in het bekertoernooi weleens extra belangrijk kan zijn.

 
De Friese club wist de kwartfinale van het bekertoernooi te bereiken door af te rekenen met HSV Hoek (2-4), FC Volendam (2-0) en NAC Breda (1-2). 
 
Afwezigen

Sc Heerenveen: Andries Noppert (spierblessure), Sven van Beek (achillespees).

Feyenoord: Quinten Timber (knieblessure) Sebastian Szymanski (knieblessure), Justin Bijlow (handblessure), Patrik Walemark (bovenbeenblessure). 
 
Prognose 
Doordat een play-off plek voor sc Heerenveen lastig zou kunnen worden, is dit een wedstrijd waarin de Friese club zal willen presteren. Dit moeten ze wel doen in een stadion dat half gevuld zal zijn door strengere toelatingseisen.  


Vanwege de matige vorm en het halfgevulde stadion zal Feyenoord favoriet zijn in Friesland. Al kunnen bekerwedstrijden bijzondere uitslagen kennen. Feyenoord had het twee weken geleden nog even lastig in de tweede helft, maar dat is ook af te schuiven op de 120 minuten die het in de benen had van vier dagen daarvoor. Een speeltijd waar ze vanavond niet op zullen hopen. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties