pierre-van-hooijdonk-2

VK Sportphoto

Nieuws

'Waarom Mats Wieffer niet en Kenneth Taylor wel?'

Van de redactie

Pierre van Hooijdonk heeft vandaag een zeer goed Feyenoord gezien, waarbij Mats Wieffer wederom een hoog niveau haalde. De oud-Feyenoorder ziet geen reden om de middenvelder niet te selecteren voor het Nederlands elftal, zo vertelt hij bij Studio Voetbal.

“Bij de koploper van Nederland. Daar loopt een speler die zich zo makkelijk staande houd en eigenlijk ook bepalend is voor het niveau dat Feyenoord haalt. Waarom zou die een langer traject moeten doorlopen om bij het Nederlands elftal te komen, terwijl Kenneth Taylor onmiddellijk bij de selectie wordt gehaald?”, aldus Van Hooijdonk. De oud-spits verwacht dat de nieuwe bondscoach Ronald Koeman sowieso nieuwe namen gaat oproepen en tipt naast Wieffer ook Geertruida en Hartman. “Hij gaat zijn eigen handtekening aan deze selectie geven”.

Kampioenskandidaat

Na de winst op Fortuna Sittard ziet Van Hooijdonk de Rotterdammers als dé kampioenskandidaat. “Ja, vandaag voor de eerste keer. Dat heeft puur te maken met de prestatie op het veld. Feyenoord was de eerste helft echt heel erg goed”, aldus Van Hooijdonk die veel gevaar zag vanaf de zijkanten. “Ze kwamen zo vaak achter de laatste lijn van Fortuna. Of het nu het tandem Pedersen/Jahanbakhsh was of Idrissi/Hartman. Het leverde zo ontzettend veel gevaar op. Feyenoord had Fortuna Sittard continu onder druk. Feyenoord was aan de bal en op een dramatisch veld in de passing ontzettend goed.”

Trauner

Gernot Trauner maakte in Sittard zijn rentree na een paar maanden blessureleed. Van Hooijdonk zou vooralsnog even rustig aan doen met de Oostenrijker omdat er geen noodzaak is hem snel weer op te stellen. “De tijd nemen om honderd procent fit te worden. Hij heeft pas twee keer meegetraind en Geertruida doet het fantastisch achterin het centrum, samen met Hancko. Er komt straks vanzelf weer een moment dat er een gat gedicht moet worden en er geschoven wordt. Vooralsnog doet het centrum dat er nu staat het fantastisch. Uiteindelijk gaat Trauner echt wel weer in het elftal komen.”  

Sjachtar Donetsk

Feyenoord lootte deze week Sjachtar Donetsk in de achtste finale van de Europa League. Van Hooijdonk waakt voor onderschatting, maar ziet wel mogelijkheden tegen de Oekraïners. “Voor Feyenoord zijn het allemaal zware tegenstanders in Europa. Ik denk wel dat dit de minst lastige is”. Dat Sjachtar door de oorlog in Oekraïne moet uitwijken naar het nationale stadion van Polen in Warschau, ziet Pi-Air als een voordeel. “Wegens omstandigheden hebben ze niet echt een thuiswedstrijd en daarnaast zijn ze veel buitenlanders kwijtgeraakt.”

Delen

Reacties

Donderstraal maar lekker op met dat NL elftal
Eigenwijze v Hooijdonck, maar hier ben ik het 100% mee eens.
Mwah, het puntengat met Ajax moet nog wat oplopen, Vitesse was een redelijke kans, maar die waren nog net niet sterk genoeg.
Doe maar lekker na dit seizoen Wieffer naar Oranje, vind het prima zo, laat hem maar zo voorlopig doorgaan bij Feyenoord.
Omdat wiefer bij ons voetbalt feyenoord. Maar met koeman misschien wel
Ajax heeft met de overwinning op Vitesse een lastige klip omzeild, maar moet nog wel tegen AZ (thuis) en PSV en Twente (uit). Veel zal afhangen van de klassieker. Hopelijk laat Ajax voor die tijd nog wat puntjes liggen in Heerenveen.
Voor Feyenoord liggen er verder alleen nog bananenschillen op het pad.