karim-el-ahmadi

VK Sportphoto

Nieuws

"Daarom zijn ze kampioenskandidaat nummer één”

Van de redactie

Karim El Ahmadi is onder de indruk hoe Mats Wieffer de nummer 6 positie invult. Hij zou hem laten staan, ook wanneer de geblesseerde middenvelders weer fit zijn. "Met Wieffer klopt de balans op het middenveld veel beter”, zo zegt hij bij ESPN

De oud-Feyenoorder zag Wieffer ook tegen Fortuna Sittard weer een goede wedstrijd spelen. “Vandaag spelen ze fantastisch voetbal. Hij kijkt goed om zich heen. Hij haalt de passlijn naar de spitsen eruit. Het is een beetje de Aursnes van vorig jaar. Hij speelt simpel en houdt goed de balans. Zeker tegen de kleintjes is hij echt een meerwaarde.”

El Ahmadi zou een uitnodiging voor Oranje niet gek vinden. “Wieffer zal voetballend makkelijk meekunnen bij het Nederlands elftal. Maar verdedigend twijfel ik”. De Marokkaan denkt dat zijn handelingssnelheid niet onderdoet vergeleken bij andere internationals. “Zijn kwaliteiten zijn om zich heen kijken en één keer raken. Dat is het belangrijkste voor de handelingssnelheid.”

De oud-aanvoerder van Feyenoord is tevens zeer te spreken over het centrale verdedigingsduo. “De verdediging van Feyenoord is de meest stabiele van de Eredivisie. Zelfs Burak (spits van Fortuna, red.) werd er gek van. Geertruida en Hancko zijn erg goed. Voetballend is Geertruida ook heel goed. Hij durft in te dribbelen. De verdediging is heel stabiel en daarom zijn ze kampioenskandidaat nummer één.”

Delen

Reacties

Je vraagt je bijna af hoeveel we gewonnen zouden hebben als hij vanaf het begin fit was geweest. Dan realiseer je je, dat je pas 1 keer verloren hebt dit jaar en 3x teveel gelijk hebt gespeeld door scheidsrechterlijke dwalingen (NEC, Twente en Utrecht).
Neemt niet weg, prima speler en inmiddels redelijk onmisbaar