jorien-van-den-herik

Nieuws

"De UEFA is zoals ze zijn, je hebt niks te vertellen"

Van de redactie

Jorien van den Herik was in 2002 voorzitter van Feyenoord toen de club de UEFA Cup won. De oud-voorzitter noemt het een ongekende prestatie die overschaduwd werd door de moord op Pim Fortuyn, zo vertelt hij bij ESPN

Van den Herik sprak Fortuyn op de dag dat hij werd vermoord. “Die maandagmorgen heb ik met Pim Fortuin nog een slagroomtaart opgegeten. Al was het wel een klein taartje”.

Van den Herik had die dag een afspraak met de politicus vanuit zakelijk oogpunt. “We hadden hem uitgenodigd om te praten over de inzet van politie, en of clubs dat zouden moeten gaan betalen. Omdat wij inschatte dat hij een redelijke verkiezingsuitslag zou hebben, wilde wij dat van tevoren weten. En wij wilde hem vertellen dat het een slecht idee was.”

Toch ging het gesprek tussen de twee flamboyante figuren niet alleen over politieke standpunten. “Het ging zeker ook over zijn angst, die hij weldegelijk had. Ja, over zijn veiligheid”, aldus Van den Herik. “In de ochtend zat ik met hem aan tafel en het was vreselijk gezellig. Toen ik ’s avonds hoorde dat hij was vermoord, had dat wel een bijzondere impact.”

Volgens Van den Herik is het geen moment aan de orde geweest dat de UEFA Cup finale – een krappe twee dagen na de moord – niet door zou gaan. “De UEFA wilde eigenlijk helemaal nergens over praten. Niet over een minuut stilte, het dragen van rouwbanden. De UEFA is zoals ze zijn, je hebt niks te vertellen.”

Delen

Reacties

Relevantie van dit bericht op een Feyenoordsite: 0,0!
Wat mankeert jullie in vredesnaam om het bezoekje van Van den Herik aan ESPN, waarin niet of nauwelijks relevante uitspraken zijn gedaan, zo uitentreuren uit te melken?
Eerst al een uiterst dubieuze column en nu deze flauwe kul. Op zo'n manier maken jullie van de beste Feyenoordwebsite in no time een l*lkoekenbakkerij.
Nooit vergeten deze kogels kwamen van links en hebben het hele land in een neerwaartse spiraal geduwd.
De kogels kwamen uit de loop van het pistool van Volkert van de Graaf en die was op een doorgeschoten manier misschien maatschappelijk betrokken maar paste niet in de partijpolitieke kaders.
Het is dan ook onzin om te beweren dat de kogels uit enigerlei politieke richting kwamen. Tenzij je je eigen opvattingen denkt te bevorderen door anders denkende valselijk te beschuldigen. Maar doe dat dan op een van de vele politieke sites die daarvoor speciaal zijn ontwikkeld en misbruik dit Feyenoord-forum niet voor propagandadoeleinden.