bf8o0043

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord na zes jaar terug in de Champions League

Dennis

Met het behalen van het kampioenschap is Feyenoord verzekerd van Champions League voetbal in het komende seizoen. De nummer één van Nederland plaatst zich automatisch voor de groepsfase van het miljardenbal.

Daarmee stijgt de Rotterdamse club wederom op de Europese ladder. Twee jaar geleden plaatste de club zich ternauwernood voor de Conference League, waarin het dat seizoen verrassend de finale haalde. Dit seizoen speelde Feyenoord een niveau hoger op het Europese podium en reikte het tot de kwartfinale van de Europa League. Als landskampioen mag het nu volgend seizoen de krachten meten met de Europese elite in de Champions League.

Naast de sportieve uitdaging betekent dit ook een financiële opsteker voor de doorgaans armlastige Rotterdamse club. Doordat Feyenoord zich rechtstreeks heeft geplaatst voor de groepsfase, ontvangt het sowieso een lucratieve startpremie. De exacte hoogte moet nog bekent worden gemaakt, maar in het huidige Champions League seizoen was dit al goed voor ruim 15 miljoen euro. Daar komt nog een bedrag uit de zogenaamde coëfficiëntenlijst voor Europese clubs bovenop. Hoe hoger een deelnemende club op die lijst staat, hoe meer startbonus deze krijgt. Bovendien kunnen sportieve prestaties de clubkas verder spekken. Bij een overwinning ontvangt de club 2,8 miljoen, terwijl een gelijkspel goed is voor bijna één miljoen. 

De laatste keer dat Feyenoord actief was in het hoofdtoernooi van de UEFA was in 2017. Ook toen kwam de zilvervloot binnen, maar sportief werd het geen daverend succes. In een poulefase met Manchester City, SC Napoli en Shakthar Donetsk als tegenstanders eindigde de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst onderaan. Feyenoord behaalde in de groepsfase drie punten door in de laatste poulewedstrijd SC Napoli in De Kuip te verslaan (2-1). 

Delen

Reacties

Nog geen reacties