Primeur Bevestigd
kuip-gras

Nieuws

Aandeelhouders De Kuip wachten op overnameplan Feyenoord: "Bereid mee te denken"

Van de redactie

De Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF) heeft vanuit de media kennis genomen van de interesse van Feyenoord om De Kuip over te nemen. De belangenvereniging toont zich daarover verbaasd en is met name benieuwd hoe de club dat zou willen doen. Wel staat men open voor een gesprek. “Wij blijven bereid mee te denken met Feyenoord en de stadiondirectie om daarmee een bijdrage te leveren aan het succes van de Feyenoordfamilie”, zo meldt de VASF.

Dat Feyenoord zijn pijlen heeft gericht op het eigenaarschap van De Kuip, zorgt wel voor lichte verbazing bij de aandelenclub. “De betaalde voetbalorganisatie (BVO) heeft, bij monde van algemeen directeur Dennis te Kloese, aangegeven dat Feyenoord zich op het voetbal wilde concentreren toen zij de stekker uit Feyenoord City trok. Sindsdien heeft de BVO, bij herhaling de wens geuit eigenaar van het stadion te worden. Dit heeft men gedaan zonder op enige wijze inhoud aan het ‘hoe’ te geven.”

Het bestuur van de VASF zou graag een plan zien dat aangeeft wat de plannen van Feyenoord met De Kuip zouden zijn. Bovendien is men benieuwd waarom Feyenoord denkt meer geld uit de exploitatie van De Kuip te kunnen halen dan de huidige directie met evenementen-ervaring. “Aangezien eigenaar worden van De Kuip toch nog altijd via de aandeelhouders zal moeten gaan, verbaast het ons dat wij nog steeds niets vernomen hebben van de BVO over hun plannen en/of ideeën”, aldus het bestuur.

Respecteren
Recentelijk sloot Stadion Feijenoord een geluidsdeal met de gemeente Rotterdam, die ervoor zorgde dat er financiële middelen kwamen om een opgelopen schuldenlast af te lossen. “Namens de V-Aandeelhouders, zijn wij erg benieuwd wat deze nieuwe realiteit van een Stadion Feijenoord zonder schuldenlast betekent voor de relatie met de BVO. We zullen zien”, zo reageert de VASF. Daarmee doelt de belangenclub op de volgens hen kwalijke rol van Feyenoord bij het aflossen van de schuld. “Voor de goede orde, met deze deal heeft Stadion Feijenoord ook het deel van de schuld bij Goldman Sachs afgelost, waar oorspronkelijk de BVO borg voor zou staan, te weten een bedrag van 7.500.000 euro. Daar horen we nu niemand meer over, maar for the record is het toch goed om vast te stellen dat Stadion Feijenoord dit heeft gerealiseerd”, aldus VASF-voorzitter Conré Oostrom.

Gespannen voet
Het VASF-bestuur zegt de deur voor verdere samenwerking met Feyenoord wel open te houden. “Wij blijven bereid mee te denken met de BVO en de stadiondirectie om daarmee een bijdrage te leveren aan het succes van de Feyenoordfamilie, maar het beginpunt van de discussie zal altijd zijn het wederzijds respecteren van bestaande rechten.”

Het is een publiek geheim dat de VASF en Feyenoord op gespannen voet staan met elkaar. Zo poogde de club eerder te morrelen aan het zitplaatsrecht van de aandeelhouders, waarvoor de belangenclub zich genoodzaakt zag te dreigen met juridische stappen. Ook omtrent het voorrangsrecht voor de aanschaf van Champions League-kaarten was recentelijk discussie.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Stadion heeft de bvo al meerdere malen geholpen. Alle onkosten voorgeschoten en nu ook weer 7 5 miljoen. Club wilde nieuw stadion en V Merwijk was zo naief om al die kosten voor te schiten voor de bvo. Ze hebben ook de huur al paar x aangepast. Bvo had netjes moeten betalen. Maar toch...stadion bedankt.
Uw reactie geeft precies aan waarom ik denk , dat het nooit en te nimmer 1 familie zal worden.
Feyenoord, BVO, moet het simpel houden, laat het stadion het stadion maar blijven,
als huurder gewoon zeggen, deze faciliteiten willen we en daar betalen we X miljoen huur voor, en als die faciliteiten er niet zijn betalen we de helft .

Volgens mij loopt volgend jaar het huurcontract af en dan kan je van beide zijden de overeenkomst niet verlengen of aanpassen.
'Bovendien is men benieuwd waarom Feyenoord denkt meer geld uit de exploitatie van De Kuip te kunnen halen dan de huidige directie met evenementen-ervaring.'

Wat is die ervaring waard als je door de deal met de gemeente de grootste cash-cow op evenementengebied (concerten) niet meer kan faciliteren? Als ze daadwerkelijk die ervaring hadden gehad dan hadden ze wel ingezet op concerten. Levert vele malen meer op dan een voetbal wedstrijd. Afgelopen zomer zou een mooie start geweest zijn. Volgende zomer staat Di-rect er al met ruimte voor meer concerten (en het aanbod is er ruim voldoende).
Hoeveel concerten zijn er geweest afg 10 j? Amper....
Je hebt 1 huurder en het is onmogelijk geworden om het stadion op een andere manier te exploiteren. Daarbij is een garantstelling wat anders dan de schuld overnemen. Maar naar ik het begrijp ziet stadion Feyenoord het zitten om een hoge schuld op te bouwen bij deze huurder.

De situatie was prima geweest als Feyenoord het stadion had kunnen overnemen door het aflossen van de schuldenlast en een eventuele vergoeding van deze aandeelhouders, helaas wist de gemeente de club hierin nog snel te dwarsbomen. Ik zie de komende jaren meer onrust tussen deze partijen en veel verontwaardiging wanneer Feyenoord over 10 jaar toch weer naar een ander stadion moet gaan kijken
Dat zit er natuurlijk dik in om op je laatste zin in te gaan.
Er zijn teveel partijen die hun eigen belang voorop stellen en niet het belang van Feyenoord ( de BVO ) .
Je hebt de BVO, directie en RvC Stadion, C aandeelhouders ( Sportclub ), V aandeelhouders , Stico, VvF, Vrienden van de Kuip en dan zal ik er nog wel een paar vergeten zijn.
En sommige invloedrijke figuren zie je in verschillende organen terug met weer aan ander belang.
Zelfs tussen de C -en V aandeelhouders botert het niet, dus hoe DtK daar 1 entiteit van wil gaan maken ?
Naar mijn mening onbegonnen werk, of er moet het onwaarschijnlijke gebeuren, dat iedereen Feyenoord op 1 zet.
Eens. Het is een opbouw die op verschillende momenten de groei van de club stagneert en dat is heel jammer. Er is vermogen nodig om de verschillende partijen uit te kopen en dat lijkt er nu meer en meer te zijn.
Dit kan ook alleen bij Feyenoord. Aandeelhouders, stadiondirectie, bvo, gemeente, goldman en weet ik veel wie allemaal. Laten we in godsnaam hopen dat de Kuip van Feyenoord wordt, zonder ruzie en schulden en we over 5 jr horen dat ‘onze Kuip’ a la Barcelona verbouwd gaat worden met behoud van de iconische details. 72.500 zitplaatsen elke week uitverkocht en gruwelijk veel mooier, groter en intenser als die twee andere sfeerloze stadion in Ehoven en Adam. Fijn weeken
Deze opbouw is er al tientallen jaren, en als DtK aangeeft dat dit zo niet werkbaar is omdat elke scheet door 12 mensen geroken moet worden zijn de verhoudingen weer gespannen. Deze club zal nooit afstand doen van de rechten, en dat is deels terecht, maar de vraag is wel of ze het beste met de club voor hebben of dat wij hier spreken over een groep vastgoed investeerders.
En dat bedenken ze nadat ze die geluidsdeal hebben gesloten,
Karma is a bitch!