ahmed-aboutaleb

Nieuws

Aboutaleb waarschuwt supporters: "Een lege Kuip zou helemaal treurig zijn"

Karst

Aanstaande zondag speelt Feyenoord de Klassieker in eigen Kuip. De wedstrijd tegen de aartsrivaal wordt al jaren zonder uitsupporters gespeeld, maar desondanks blijft het voor de driehoek een uitdaging om de wedstrijd zonder incidenten te laten verlopen. Burgemeester Aboutaleb vreest opnieuw voor escalatie.

"Ik maak me zorgen over die wedstrijd”, zegt Aboutaleb tegenover het Algemeen Dagblad. "Al sinds jaar en dag hebben we er geen uitsupporters bij, maar het wil maar niet lukken om Feyenoord-Ajax rustig te krijgen. De laatste keren vooral rond de aankomst van de spelersbus van Ajax."

Al sinds 2009 zijn geen supporters van Amsterdamse club welkom bij De Klassieker. Toch blijft de spanning rondom deze wedstrijd enorm. De laatste jaren wordt de spelersbus van Ajax bij aankomst opgewacht door vele honderden Feyenoordsupporters. Vorig jaar kwam de Amsterdamse selectie met een anonieme bus naar De Kuip. Toen de Feyenoordaanhang hierachter kwam, werd er met vuurwerk naar de politie gegooid. "We hebben de laatste keer een paar honderd agenten moeten mobiliseren om de komst van die bus mogelijk te maken”, zegt Aboutaleb. "Nou ben ik niet vies van een paar agenten, maar dit is te belachelijk voor woorden. Ik doe een dringend beroep op supporters om zich te gedragen. We hebben die capaciteit voor allerlei andere dingen nodig. Ik kan geen agenten uit de hemel toveren."

De huidige burgemeester van Rotterdam sluit niet uit dat in de toekomst de Klassieker zonder publiek zal worden gespeeld. "Het is dan waarschijnlijk niet meer aan mij, maar als het weer misgaat zal mijn opvolger zich moeten beraden op hoe nu verder. Het is denkbaar dat de driehoek in de toekomst een rekensom zal maken van wat dit ons allemaal kost."

Aboutaleb stopt per 1 oktober 2024 en dus is dit mogelijk zijn laatste Klassieker als burgemeester van Rotterdam. "Hoe mooi zou het zijn als we gewoon weer met thuis- en uitpubliek alle wedstrijden kunnen spelen, en niet dat er nog verdergaande maatregelen nodig zijn? Een lege Kuip zou helemaal treurig zijn."

 

Delen

Reacties

Over veiligheid gesproken. Ik zag laatst het tv programma Bureau Rotterdam op televisie en ook al die andere steden waar dat opgenomen is. Het ging voornamelijk over jongeren van een bepaalde nationaliteit die extreme ellende veroorzaakt. Weet u ook welke nationaliteit burgemeester?
De beste man heeft gewoon gelijk. Het is idioot dat we als samenleving dit soort agressie accepteren. Er hoeft maar iemand iets van een steen (of erger) door de ruit van de bus te gooien en de wedstrijd gaat niet door, punten in mindering, etc. Als je nu niet streng bent, loopt het alleen maar verder uit de hand. Nu is dreigen met wedstrijden zonder publiek niet handig (en onnodig), maar het onderliggende punt van dat deze agressie niet normaal is en er hard tegenop getreden moet worden is gewoon waar.
Wat een lul. Drama lopen maken voor er überhaupt iets gebeurd. Slaat weer nergens op dit
Dus omdat er incidenten zijn met een aantal honderden supporters is er een idee om alle Feyenoorders te straffen? Kost inderdaad heel veel geld.

Maaaar.. Marokkanen zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit en dat kost ook heel veel geld. Moeten we dan ook alle Marokkanen straffen of dat dan weer niet, Aboutaleb? Nee, dat dacht ik al
Feestje voor het stadhuis als hij stopt als burgemeester?
Rekensommetje? Mede door het gedram van deze mafketel zit stadion Feyenoord met een schuld van miljoenen??
Ga dat maar ff uitrekenen en uitleggen
Verwaande kwast
Heerlijk dat hij 1 oktober stopt. Sinds zijn paradepaardje niet door gaat zoekt hij alles om de club te benadelen.
Denk dat hij gewaarschuwd moet zijn als die het in ze botte kop haalt om dat te flikken. Ken niet wachten tot die opgerot is, liefst onder de grond ook.
En hij denkt dat, als de wedstrijd zonder publiek gespeeld wordt, dat iedereen thuis op de bank blijft zitten?
Precies dat. Geen publiek in de kuip betekend niet geen supporters op het plein of in de stad. Het is nogal makkelijk om te denken dat een lege kuip hier de oplossing is.
Deze kerel beseft maar niet dat Feyenoord het nr. 1 merk van Rotterdam is. Het is maar goed dat ie gaat vertrekken want hij heeft hier helemaal niks te zoeken
“Het is denkbaar dat de driehoek in de toekomst een rekensom zal maken van wat dit ons allemaal kost.”

Op elk verkocht kaartje zitten extra belastingen om politie-inzet te bekostigen. Ik neem aan dat die driehoek die miljoenen die dat oplevert ook meeneemt. En alle andere inkomsten die de stad/overheid ontvangt, omdat Feyenoord genoeg geld genereert. Bijvoorbeeld: volle kroegen tijdens een finale of andere grote wedstrijden… op elk drankje zit BTW en op de winst VPB.

Het zou inderdaad niet nodig moeten zijn, vind ik… maar daar kan af en toe wel wat extra politie-inzet van betaald worden.