Primeur Bevestigd
senesi-bournemouth

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

AFC Bournemouth meldt zich bij Feyenoord voor Marcos Senesi

FeyenoordTM

Het recentelijk naar de Premier League gepromoveerde AFC Bournemouth heeft zich officieel bij Feyenoord gemeld voor Marcos Senesi. Dat melden bronnen aan 1908.nl. 

The Cherries zijn naarstig opzoek naar versterking in de as van de verdediging. Marcos Senesi kan in Engeland de concurrentiestrijd aangaan met captain Lloyd Kelly; de enige linkspoot voor deze positie in de huidige selectie van Bournemouth.

Senesi is sinds zijn komst in de zomer van 2019 een vaste waarde voor Feyenoord gebleken. Ondertussen vertegenwoordigt hij een waarde van maarliefst €17.000.000. Feyenoord moet bij eventuele winst op de verkoop (dus: alléén bij een bedrag van boven de €6.500.000) een percentage van 10% van de winst afstaan aan zijn oude club San Lorenzo. De Argentijns-international loopt medio 2023 uit contract bij de Rotterdammers. Het contract van de grootverdiener bezit wel een optie om met één jaar verlengd te worden, al zijn daar nog geen beslissingen over genomen.

Het is niet bekend met welk bedrag AFC Bournemouth zich gemeld heeft bij Feyenoord. Ook is het vooralsnog niet geheel duidelijk hoeveel Feyenoord verlangt voor de diensten van de sterkhouder. Toch verwacht Feyenoord dat Senesi niet lang meer houdbaar is: De recente promotie van de Championship naar de Premier League leverde AFC Bournemouth ruim £135.000.000 op aan televisiegelden. Daarbuiten zijn er nog tal van clubs die deze window informeerden, maar het is Bournemouth wat voor nu het hardst aan het touw trekt.

Bij een uitgaande transfer van Marcos Senesi komt Dávid Hancko weer in beeld bij de Rotterdammers, die ook begeerd wordt door West Ham United.

Ook Fabrizio Romano komt woensdagavond met het nieuws.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Als we iets aan Senesi willen verdienen, zal hij deze window verkocht moeten worden. De optie in zijn contract is waarschijnlijk zeer ongunstig, anders was hij al zeker gelicht door Feyenoord. Er zal destijds - op z'n Sintersjaaks - wel een megacontract met clausule van 6 miljoen zijn afgesproken, of iets in die trant. Dus als er nu een club komt met 15 miljoen moeten we dat gewoon doen. Driekwart van het elftal t.o.v. vorig jaar weg, das zuur, maar we kunnen wel bouwen met een toptrainer en enorm veel spelers met restwaarde. Dit zal misschien het tussenjaar worden dat afgelopen jaar verwacht werd, maar voor de lange termijn is dit de route naar nog meer succes. In Slot we trust...
Ik hoop wel steeds meer dat Kökcu blijft/verlengd. Heeft sowieso nog 3 jaar contract, dus verkoop is nog geen must. Met al die nieuwelingen zou het wel lekker zijn als je ''alfa-mannetjes'' in de groep hebt met Feyenoord DNA. Bijlow heeft dat ook, al is zijn invloed tijdens een wedstrijd denk ik minder.

Geloof dat Köcku ook een aanbieding op zak heeft om te verlengen bij Feyenoord? Hij kan dit seizoen nog belangrijker zijn. Maak hem desnoods aanvoerder.
Aanvullend; Geertruida is natuurlijk ook kind van de club, maar die zie ik niet als een leider-figuur. Toornstra is inmiddels ook een Feyenoord-icoon, maar hij zal vooral wissel zitten.
Zou me niks verbazen als ze het koppel trauner+senesi willen hebben. Gewoon hoofdprijs vragen 50 miljoen.
@ 1908

Bij artikel een tijdje terug van alltime inkomende transfers staat Senesi op 1. met een bedrag van € 7.200.000. Hierboven wordt € 6.500.000 aanhouden. Kunnen jullie daar duidelijkheid over geven? Ik kan me ook herinneren dat volgens FTM een keer in een podcast had aangegeven dat Feyenoord niet zoveel op Senesi zou verdienen. Ik dacht door de hoge doorverkooppercentage en eventueel allerlei (schimmige) zaakwaarnemers die er tussen zitten maar als ik dit hierboven lees, valt het 100% mee.
Ik zie Senesi, los van z’n kwaliteiten, eigenlijk als grote broer die de nieuwe zuid-Amerikanen zich thuis laten voelen. Hopelijk blijft ie nog een jaartje en dan volgend seizoen vertrekken.
Dat wordt dan wel een dure broer. Want volgend jaar gaat Feyenoord weinig aan hem verdienen bij een eventuele transfer. Tenzij........ hij nu bijtekent.
Verkopen voor een mooi bedrag zoals Sinisterra. Ze kunnen het uitspelen met andere geïnteresseerden. Dan ga je er als club ook echt op vooruit.
Dit moet je gewoon doen, 17.500.000 is een prachtig bedrag. Je houdt dan exclusief de 10% doorverkoop 16.400.000 over.
Hiervoor kan je een meer dan behoorlijke vervanger halen en zelf denk ik dat Rasmussen al gehaald was als directe stand-in ook met oog op verkoop Marcos,
Dit weekend al niet meer opstellen ivm kans op blessure en spelen met Pedersen-Trauner-Geert-Rasmussen, als Hartman fit is Geert naar rechts en Rasmussen centraal.
Er was 1 speler die absoluut verkocht moest worden deze window, en dat is senesi. Omdat je anders een te groot verlies op hem pakt. En nu is er eindelijk concrete interesse en ook nog van een Engelse club en nu loopt de helft te roepen nee niet verkopen! Hallo hij wil zijn contract niet verlengen!!!! En met zijn transfersom haal je zijn jonge vervanging (hanko) en heb je je investering terug.
Helemaal gelijk, Senesi moest verkocht worden.
Ik vind het goede speler, maar ondanks al paar goede verkopen moet je hem nu echt verkopen.
Hij wil zelf ook naar andere competitie. Laat het maar rondkomen.
Misschien hancko voor die prijs
Er blijft niks meer over zo. De helft van je basiselftal van vorig jaar verkocht en nog wat spelers die gehuurd waren zijn weer terug naar hun club. Blijven alleen Bijlow, Trauner, Geert en Kokcu nog over. Voordat je nu weer een elftal hebt wat een beetje op elkaar is ingespeeld ben je zo 2 maanden verder.......
Dat heeft vorig jaar ook prima uitgepakt toch?

Daarnaast, hij wilt niet verlengen. Je moet nu verkopen wil je er nog een **** bedrag aan overhouden.
Jeetje mag je niet eens g e i l zeggen.
Dit is dus de keerzijde van succes. Iets meer dan een jaar geleden kwalificeerde we ons ternauwernood voor een of ander nieuw Europees toernooi. Sportief ging het slecht, financieel ging het dramatisch. We stonden er gewoon niet best voor.

Er komen vervolgens wat onbekende spelers, wat huurspelers en een wonderdokter die het geheel aan het voetballen krijgt.

En kijk nu eens waar we staan een jaar later. We staan echt weer op de kaart als club. We verkopen onze spelers voor recordbedragen. We halen spelers die voorheen onhaalbaar waren. En als we een speler huren is het met optie tot koop. (Idrissi uitgezonderd). Er wordt dus echt waarde gecreëerd om een goed fundament voor de toekomst te leggen. We moeten hier juist van genieten, want dit is de enige weg om het gat naar de top te dichten.

Natuurlijk is het vervelend als weer een sterkhouder wordt weggekocht, maar dat is het lot. Wij moeten zorgen dat we voor minder geld een vervanger halen. Het mooiste is als we die uit de eigen jeugd hebben klaarstaan. En zo niet, dan heb ik het volste vertrouwen erin dat onze scouting weer een pareltje uit de vijver vist.

Dit proces zorgt er ook voor dat het voor talentvolle jongens enorm interessant is om naar Feyenoord te komen. Ze zien hoe spelers zich ontwikkelen, presteren en een volgende stap maken. Hoe anders was dit circa 15 maanden geleden? Het gaat eindelijk de goede kant op met het beleid en daar mogen we trots op zijn.
Wat denk als Slot hetzelfde kunstje weer flikt en we overwinteren en presteren goed in de Eredivisie... Dan kan het hard gaan qua budget aan enigszins aanmaken...
Feyenoord heeft toch 85% van de rechten? Dus krijg je 85% van bv 15 miljoen. Is 12.750 miljoen. 10% van de winst is dan 625.000. Houden ze een dikke 12 miljoen over.
@FTM klopt dit???
'Feyenoord in de markt voor Senegalese centrale verdediger uit de MLS'

Feyenoord is in de markt voor de 19-jarige Mamadou Fall, zo meldt MLS Transfers op Twitter. Mamadou Fall (voluit: Mamadou Ibra Mbacke Fall) is een centrale verdediger uit Senegal en speelt op dit moment voor Los Angeles FC in de MLS.

Volgens het Twitteraccount ziet Feyenoord in Fall een 'long-term replacement' voor Senesi, waar Bournemouth op dit moment concreet voor is. Fall speelde in 2022 al 17 officiële wedstrijden voor de club uit de MLS. Volgens Transfermarkt.nl is zijn waarde één miljoen. Ook FC Utrecht zou in de markt zijn voor hem.
Hij is een rechtspoot volgens mij, dus lijkt me sterk dat hij een vervanger van Senesi moet worden. Misschien als back up van Trauner, want daar hebben we ook nog wat nodig.
Elke club zal niet meer dan 8 miljoen bieden op Marcos Senesi, aangezien zijn contract in 2023 afloopt.
Feyenoord moet er alles aan doen Senesi te behouden.
Achterin zijn we kwetsbaar op de centrale posities.
10-15 miljoen lijkt me wel haalbaar... maar idd niet veel meer. Feyenoord heeft nog wel die optie om met een jaar te verlengen, maar die optie lijkt me waardeloos, omdat Senesi sowieso niet bijgaat tekenen. Dus helaas moet Feyenoord eieren voor zijn geld kiezen, anders loopt ie volgend jaar gratis de deur uit
Senesi heeft vorig jaar in een interview aangegeven dat het aan Feyenoord ligt of die optie gelicht wordt of niet. Zal wel een dikke tekenbonus of salarisverhoging bij zitten. Maar dat die optie er is zal denk ik wel invloed hebben op de hoogte van de som.
Klopt. En vergeet niet dat Bournemouth een soort van wanhopig is. Dat met het gegeven dat die clubs meer aan TV geld krijgen dan de begroting van Ajax bedraagt betekent voor mij dat je hoog mket gaan zitten.

Uitmelken, maar liever optie lichten en einde seizoen verkopen.
Met een optie voor nog een jr en daar schermt Feyenoord mee dus wat jij zegt klopt niet, en vergeet niet hij is een a international , gewoon 17 miljoen vragen, houd Feyenoord er 16 aan over en dan de bonussen en door verkoop,moet wel zeggen verwacht niet dat hij ooit voor 50 miljoen verkocht word
Jammer maar helaas als hij ook gaat, blijven maar 2-3 spelers over van basis team in de finale. Bizar dat de competities overal beginnen en de transfermarkt nog open is, hoezo competitie vervalsing. Dat moeten ze toch een keer aanpassen.
Paixano afgeketst https://twitter.com/reiner52504292/status/1554970983102119937?s=21&t=PtufHkVHqnMA-SjDUFqbVA
Als ik op die link zoek vind ik niks over Paixao.
Dus ik geloof het niet echt.
Zou er oprecht van balen als hij vertrekt, maar als we nog iets willen verdienen aan hem is het nu misschien wel de beste tijd. Bournemouth niet bepaald een club die aanspreekt, en voor hem ook niet lijkt me. Wellicht worden andere clubs ook concreet nu Bournemouth zich heeft gemeld.
Wel goed dat die gasten rugnummers hebben. Het duurt wel even voor ik alle namen weer ken.
Bijlow, Geertruida, Trauner en Kökcü, voor de rest is het straks allemaal nieuw. Ongelofelijk
Misschien in het begin, maar zie ik er snel uit gespeeld worden. Wordt er niet jonger op
Je vergeet er nog een aantal: Pedersen, Jahanbaks, Marciano, Walemark, Toornstra
Hij bedoelde van basisspelers, denk ik. En Jahanbaks wordt waarschijnlijk nog verhuurd?
Hoe kom je daarbij? Zal mij niet verbazen dat hij basisspeler wordt dit seizoen. Net als Petersen.
Waardeloze club natuurlijk. Blijft moeilijk te verkroppen dat dit soort marginale clubjes zich kunnen melden voor onze basisspelers en nog serieus kans maken ook.
Alleen al £135.000.000 aan tv-geld ...
Komt ooit ook nog wel in Nederland maar dan moeten we allemaal aan de viaplay apps
Tuurlijk niet. De halve wereld kijkt Premier League.
Dat gaat nooit gebeuren met de Eredivisie.
Helaas maken we er maar 4 miljoen winst op . Grote winnaar is toch z’n vorige club.
Rekenmachine vergeten verkoop je hem voor 15 miljoen krijgt zijn vorige club maar 850 duizend euro.
Zal wel meer dan 10% zijn al vertrouw ik 1908 ook. Daarnaast kochten we hem destijds wel met 7.5 miljoen die Feyenoord natuurlijk niet had. En die investeerders willen ook rente krijgen op hun investering. Dus je kan er wel vanuit gaan dat een aardig deel niet bij Feyenoord zal terechtkomen.
Gewoon verkopen. Dan moeten we maar even door de zure appel heen bijten. Vast deel van de aandelen terug kopen. Werken aan de toekomst.
Denk dat de appel niet zo zuur is. Senesi heeft prima wedstrijden gespeeld maar ook hele slechte. Ik denk dat Trauner cruciaal is in de verdediging. Die leidt de boel. Ik verwacht daarom dat Senesi vrij makkelijk te vervangen is.
Senesi speelt op een positie die eigenlijk het makkelijkste te vervangen is. Enkel het sentiment rond deze strijder is een vervelend gevoel, gladiator.
Je onderschat hem behoorlijk dan. Hij is verdedigend erg sterk en heeft ook nog een goede lange bal. Een gelijkwaardige vervanger voor minder 10 miljoen ga je echt niet vinden
Senesi komt alleen snelheid te kort. Voor de rest dikke 10.
Volgens Seneefi (de neef van Senesi, verified, op Reddit) is Senesi oprecht gelukkig in Rotterdam en wil hij alleen weg als het Feyenoord een grote transfersom oplevert of als het een echte Europese (sub)top club betreft.

Er wordt vooral een spel gespeeld rond hem door alle betrokken zaakwaarnemers.
Dan gaat hij dus naar Bournemouth want die leggen wel ff een zak geld neer.
Als Feyenoord 15 miljoen verlangt moet je je doodschamen als club.
Volgend jaar loopt ie gratis de deur uit, dus je moet wel. Die optie om te verlengen is waardeloos, dat weet iedereen. Die jongen verdient nog steeds het salaris waarvoor hij gekomen is, ik denk rond 1 miljoen, terwijl andere clubs 2-3 miljoen bieden. Dat gaat Feyenoord niet betalen en hij zal het Feyenoord ook niet in dank afnemen dat ie nog steeds zo weinig verdient, dus de kans dat ie nog gaat verlengen bij ons lijkt me heeeeel klein. Sterker nog, ik denk dat die ontevredenheid ook terug te zien is in zijn spel. Hij miste vorig jaar soms scherpte.
We worden echt helemaal leeg gekocht..
Senesi zal vermoedelijk na die optie van Feyenoord niet meer willen verlengen, dus is dit het moment om nog flink te cashen op hem. Hancko als vervanger binnenhalen.
Was te verwachten dat er interesse zou komen. Alleen maar mooi dat het Engelse interesse is, die bulken van het geld. 1 jaar met optie van nog een jaar, Argentijns international, Europeese finale gespeeld, kom op Feyenoord, dat moet toch richting de 25 miljoen kunnen?
Die optie om te verlengen lijkt me waardeloos, want Feyenoord gaat geen 3 miljoen salaris betalen, en dat weet iedereen. Hij verdient bij ons nu rond 1 miljoen denk en hij weet ook dat hij komend jaar ook al 3 miljoen kan gaan verdienen, dus hij zal zelf ook wel weg willen... dan kan je hem maar beter laten gaan. En 10-15 miljoen lijkt me maximale
Hoe kom je bij 3 miljoen man,hij gaat 250 duizend meer verdienen
Nou is het wel genoeg met de transfers. We moeten ook nog een goed seizoen zien te draaien. Hoge ogen gooien in europa. Dit gaat niet als je al je goede spelers gaat verkopen.

Ben het er mee eens dat we jaren gewacht hebben op dit en dat we eindelijk weer spelers gingen verkopen voor winst. Maar je hele selectie weg doen is wat overdreven.
Hier MOET je minimaal 20 miljoen voor vangen!
@FTM gaat Geertruida nog verlengen? Was toch verlengen of verkopen voor hem?
Heeft tijdje geleden al verlengd...
Dat was vorig jaar, tot 2024. Zal dus binnenkort weer moeten verlengen
Ja deze moet ook eigenlijk nog weg voor een mooi bedrag. Die optie van een jaar kunnen wel veel haken en ogen en eventueel bepaalde afspraken bevatten. Dat het vies tegen gaat vallen
Zullen ze toch met minimaal 20 mil moeten komen hoop liever dat hij blijft!
Misschien een optie om als vervanger vd Ven te halen, weet niet of hij veel gespeeld heeft bij Wolfsburg, en hoe zijn perspectief voor dit seizoen is.
Nederlandse speler met kwaliteit, linkspoot, kan ik noodgevallen ook back spelen, en lijkt me niet dat je daar 10+ voor betaal, mits hij volgens plan veel gaat spelen natuurlijk.
Van der Ven zou ik op zich wel een interessante keuze vinden als hancko niet komt omdat je hem inderdaad links centraal en als back kunt gebruiken. Maar het wordt dan allemaal wel erg jong en onervaren. Overigens vond ik dat Geertruida het daar prima deed toen hij daar vorig jaar ff stond. Je kunt ook nog altijd hem doorschuiven en een extra rechtsback halen.
Van der Ven kom ook naar Psv, maar hij wilde(toen) nog niet terugkeren naar Nederland
Senesi, aursnes...mogelijk nog kokcu. Zo blijven er 2-3 basisspelers van vorig seizoen over. Dat vraagt wel heel veel voltreffers van de scouting. De komende maanden hou ik mijn verwachtingen maar laag. Ik vertrouw er wel op dat slot er uiteindelijk weer een mooi aanvallend team van weet te maken, maar hij kan niet toveren. Hopelijk valt het puntverlies mee in de eerste seizoenshelft en wordt het dan de tweede seizoenshelft toch genieten. Er lijkt wel veel technisch vermogen te zitten in het nieuwe Feyenoord. Ik ben overigens wel benieuwd wat Sparta Praag voor Hancko vraagt. Belangstelling van West Ham zal de prijs wel opdrijven.
@ftm hoe groot denk jij dat Senesi naar Bournemouth gaat? En als hij verkocht word denk je dat Hancko snel wordt aangetrokken?
Dit staat toch in het artikel? Of verwacht je iets als wel/niet 59% / 41% ? 🤷🏻‍♂️
Het bestaat toch helemaal niet dat iemand de procentuele kans kent? Dat is allemaal gelul in de ruimte en nattevingerwerk.
Hancko halen, een van de 2 backs halen en Jetro Willems transfervrij vastleggen.
Toch een bewezen back in Nederland. Wat je gratis kan vastleggen
Hoe vaak, heb jij hem de afgelopen jaren zien spelen?
Als je Hancko ga halen een paar weken voor einde transfer window betaal je de prijs die Engelse clubs betalen, hij is nu al niet goedkoop, maar hoe meer je voor Senesi krijg hoe meer je aan Praag ga betalen, zeker aan het einde vd transfer window.
Hilgers, Zerouki en Gnonto zelfde verhaal, als wat ik niet hoop in belang van NL voetbalTwente bijv tegen Fiorentina eruit ligt volg ronde, is er wel een kans dat die prijzen gaan zakken, nu kunnen ze schermen met Europees voetbal, plus kost geld niet plaatsen.
Kan het Twente niet kwalijk nemen dat ze zo taai zijn, maar over een paar weken kan de wereld er anders uit zien, wordt wel last minute dan maar niks anders als andere jaren vlak voor de deadline.
Als je hierdoor hancko kunt halen en nog eens veel geld overhoudt, zeker doen!
Nou ik ga mn eigen luchtpijp weer dichtknijpen hoor want het laatste wat we nodig hebben is het vertrek van de enige linksbenige verdediger die we nog hebben
Rasmussen is alweer weg denk ik dan?
Er staat duidelijk dat Hancko dan in beeld komt als vervanger.
Er zal sowieso een vervanger komen.,
Zou Senesi hier zelf oren naar hebben?
Senesi heeft het naar zijn zin bij ons en zal denk ik liever op een grotere club wachten.
Die komen er niet zolang hij bij ons zit.
Een Sevilla zal zich denk ik nog wel melden.

Lijk mij een grotere en mooiere club.
Sowieso past de Spaanse competitie hem veel beter
Leegloop word nu wel ernstig. Ben benieuwd of dit op te vangen is.
Senesi zal nu nog aardig wat geld opleveren.
Ook hij wil graag weg, een verkoop aan een Engelse club is prima, dit team is niet de absolute top, hebben wel geld zat door de promotie.
Een deal met percentage doorverkoop zou goed zijn. Als een speler het goed doet bij een mindere club dan wordt die vaak voor veel meer verkocht.
Gewoon doen. Is het lot van een goed Europees jaar. Hebben nu wel een hoop goede spelers kunnen kopen met langlopende contracten. Daar kun je verder op bouwen.
Inderdaad een jaar bouwen en volgend jaar
meedoen voor plek 1 of 2.
@ftm je vertelde in eerder filmpje dat het verkopen van senesi financieel ongunstig is gezien de fees die agenten krijgen rondom senesi. Gaan ze dan niet juist hoger in de boom zitten? Feyenoord hoeft niet te verkopen en alleen op een hoog bedrag maakt Feyenoord winst?
Wil je m uit z’n contract laten lopen dan? Verlengen wilt ie niet dan moet je m wel verkopen met 1 jarig contract. En beter voor 20 als 6.5 zonder z’n oude club te hoeven betalen
17mln lijkt me mooi en marktconform. Net als met Aursnes kunnen we Senesi ook maar beter verkopen, om zo een Jorgensen-scenario te voorkomen
@ftm Zijn er naast Hancko ook nog andere vervangers ? Denk dat we tegen een club als west ham financieel kansloos zijn
Het gaat natuurlijk hoe daadkrachtig een club is en hoeveel speeltijd een speler kan krijgen
Ze moeten hem wel verkopen want hij heeft nog maar een jaar
Niet blij mee. Wordt alleen maar lastiger voor Slot om een ingespeeld team te maken. Ajax en PSV hebben de selecties daarentegen al rond…
Helaas zagen we dit aankomen. Slot en zijn team ook, oogsten nu het kan!
Is Hilgers hierdoor weer in beeld? Die Duitsers geef ik het liefst geen cent, maar linksbenige CV zijn er weinig.
Hancko, zoals in het artikel staat!
Er blijft weinig over van het elftal van vorig seizoen maar Feyenoord moet het ijzer smeden nu het heet is. Dat heeft men in het verleden te vaak nagelaten.
Dat betekent helaas wel dat het de komende maanden een hels karwei wordt om een nieuw ingespeeld team te maken. Dat zal gaan met vallen en opstaan
De strijd om de primeur nipt verloren van Fabrizio helaas. Wel uitgebreidere info, dank daarvoor!
  • 1
  • 2