senesi-bournemouth-web

Edit: @KayneKVisuals | Tekst: Feyenoord.nl

Transfers

AFC Bournemouth presenteert Marcos Senesi

FeyenoordTM

Marcos Senesi vertrekt naar AFC Bournemouth. De centrale verdediger maakt daarmee de overstap naar de Engelse Premier League. Senesi zat om deze reden afgelopen zondag al niet meer bij de selectie tijdens de met 2-5 gewonnen seizoensopener tegen Vitesse.

Afscheid nemen van Feyenoord doet me veel,’ vertelt Senesi. ‘Feyenoord was mijn eerste club in Europa en ik heb mij altijd erg thuis gevoeld in Rotterdam. Ik heb met de club en de supporters een mooie weg afgelegd en indrukwekkende tijden beleefd. Niet in de laatste plaats door onze prestaties in Europa vorig seizoen. Met dat doel ben ik drie jaar geleden ook naar Rotterdam gekomen en ik ben nog altijd heel blij met die keuze. Spelen bij Feyenoord heeft een boost gegeven aan mijn ontwikkeling en mijn leven enorm verrijkt. Ik ben iedereen bij deze club en de trouwe aanhang dan ook heel erg dankbaar.’

Senesi maakte in de zomer van 2019 de overstap van het Argentijnse San Lorenzo naar Feyenoord en tekende, op de laatste dag van de transferwindow, in Rotterdam een contract voor vier seizoenen. De afgelopen jaren was de linker centrale verdediger een vaste waarde. Senesi speelde 116 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij lof oogstte voor zijn solide defensieve kwaliteiten. Ook bewees hij meerdere keren het elftal aanvallend een extra wapen te kunnen geven, getuige een aantal zeer fraaie doelpunten. De ontwikkeling die Senesi bij Feyenoord liet zien leverde hem onlangs een eerste oproep voor de nationale ploeg van Argentinië op.

Marcos Senesi is al de derde speler van Feyenoord die deze zomer de gang naar de Premier League maakt. Eerder vertrokken Tyrell Malacia (Manchester United) en Luis Sinisterra (Leeds United) al naar Engeland.

whatsapp-image-2022-08-08-at-41507-pm

Delen

Reacties

Princ1
Jammer zo’n rendabele [ook financieel (15.000.000 -/- 450.000)] vinden wij niet snel meer,
Daarbuiten ook nog eens een heel goede, betrouwbare
Wat een transferverhalen destijds om Senesi binnen te halen. Zoveel tegenstrijdige berichten. Was het niet die gekke Brent doe hem opwachtte op vliegveld?

Ik wist dat deze dag zou komen. Altijd fan geweest van Senesi. Gun hem een stap van harte en we houden er allebei wat knaken aan over. Het gaat hem goed in Engeland.
Doe mij maar Micky vd Ven als vervanger, een miljoentje of 8 en klaar is klara.
1908 aan het slapen volop nieuws over die Braziliaan. Hoe zit het met Gnonto wat is de situatie?
Volgens AD een kwestie van tijd voordat Paixao tekent.
Wat is het nieuws dan? Een week geleden was de deal ook “bijna” rond..
Echt genoten van deze speler. Veel succes!
Lopez and Paixão new arrivals.
Thanks for all Marcos Senesi. Fantastic football player.
Volgens kwallendam wordt Lopez vanavond nog officieel gemaakt.
Paixao lijkt een hoofdpijndossier te worden.
@FTM, hoe groot schat je de kans dat Feyenoord toch weer doorschakelt naar Gnonto (of een alternatief)
Waar baseer je dat op? Graag onderbouwd of is het gewoon jouw gevoel?
Braziliaanse media meldt dat het zo goed als rond is. Is al buiten de selectie gelaten
Ja , je leest nu volop. Dat ze verwachten dat die deze week zijn contract bij ons gaat ondertekenen. Hopelijk gaat het allemaal uitkomen .
Verwacht je dat er deze week nog een vervanger wordt binnen gehaald?
Gun het hem van harte, maar ben wel verdrietig. Ga hem missen!
@ftm klopt het dat de koopoptie van Szymanski hoger wordt hoe beter hij presteert?
Zou je me kunnen vertellen waar je deze informatie hoort? Ben gewoon benieuwd.
Ben benieuwd of alle details van zijn contract ooit naar boven komen. Vind 15 miljoen excl bonussen niet veel voor zo een geweldige speler. Daarnaast is Bournemouth geen hoogvlieger. Hij had echt naar een grotere club kunnen gaan als hij nog een seizoen bleef. Als hij dan gewoon goed speelde, kregen we ook wel 15 miljoen voor een speler met 1 jaar contract.
Maargoed, we hebben nu zeker 15 binnen en kunnen daarvan ook wel een groot gedeelte herinvesteren.
Feyenoord is slim geweest met doorverkoopt percentage
Je weet pas of het doorverkoop percentage slim is bij zijn volgende transfer. Utrecht kreeg ooit precies 0€ toen Vorm van swansea naar Tottenham ging, omdat het een ruil deal was (swansea kreeg volgens mij 2 spelers van Tottenham terug)
Als hij nog een seizoen bleef was hij transfervrij.. de optie is niet voor niks niet gelicht.
Zal wel een sintersjaak clausule zijn geweest...
Het tis je gegund Marcos. Ik hoop dat je de sterren van de hemel speelt in de Premier League en ons nog een extraatje kunt opleveren!
@ftm wanneer kunnen we zijn vervanger verwachten ? Deze week al ?
Marcos bedankt voor alles, we hebben veel ups en downs gehad samen maar jou transfer naar Feyenoord is het begin geweest van een nieuwe weg !

Dankjewel !!💚💚
Snel doorschakelen op Hancko. Maar haal alsjeblieft die Paixao.........
@FTM - Zet Feyenoord echt volle bak in op Hancko of is er ook nog een back-up plan, zonder namen te noemen?
Natuurlijk zijn er meerdere targets. Stel je voor dat je maar 1 optie hebt..
Vraag me af of Matvienko ook op dat lijstje staat.. zou naast Szymanski ook een stunt van jewelste zijn!

@FTM hoe (on)realistisch is dit ivm salaris?
Zo natuurlijk is dat niet, kijk maar naar de linksback en afketsen van Maatsen-deal. Daar duurde het even voordat Feyenoord met een back-up plan kwam (we wachten nog steeds ..)
Gelijk Hancko halen en de rest gebruiken om nog wat meer vet op de botten te krijgen. Sparen totdat elke Feyenoordsupporter een voetbalshirt onder zijn Kuipstoeltje krijgt op 5 december.
Het blijft wel weer opvallend stil rondom inkomende transfers, vorige keer leverde dat 4 in een week op😏
Ik mag hopen dat de club niet meer zo pragmatisch alles om 19:08 of op 19 augustus doet puur om de sentimentele supporter te plezieren.