kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

“Al ben je honderdvoudig kampioen, met ons ben je niet zomaar klaar"

Van de redactie

Feyenoord en Shakhtar Donetsk strijden komende donderdag in De Kuip voor een ticket in de kwartfinale van de Europa League. De heenwedstrijd in Polen eindigde in 1-1, iets waar Igor Jovicevic prima mee kon leven.

De trainer van Shakhtar Donetsk zag de Rotterdammers vorige week domineren maar niet toeslaan. “Het was moeilijk, Feyenoord is een goede ploeg. Maar we vechten nog. Feyenoord verdiende het doelpunt zeker.” Dat de koploper van Nederland in eigen stadion aan de aftrap staat als favoriet, zegt Jovicevic niet zoveel. “Al ben je honderdvoudig kampioen van Nederland, met ons ben je niet zomaar klaar. We spelen en vechten voor het leger van Oekraïne, dat ons beschermt. Het is onze kracht dat we toch trainen, dat we toch twintig uur in de bus zitten voor een ‘thuiswedstrijd’. Heen én terug.”

Jovicevic kan zich goed voorstellen dat Feyenoord het resultaat in Polen teleurstellend vond. “We speelden de heenwedstrijd zonder wat belangrijke spelers. Ik denk dat Feyenoord dat heel goed weet en ze ervan wilden profiteren door te winnen. Ook omdat ze drie dagen na de return op bezoek gaan bij Ajax. Dat is een cruciaal duel voor ze.”

De Kroatische trainer verwacht een zware avond in De Kuip. “Hoe ik me die wedstrijd voorstel? Hel! Hel, Hel in Rotterdam! Maar het is belangrijk dat we nog in leven zijn. Over het algemeen spelen we tegen grotere teams die meer geld hebben, maar we leven nog steeds. Dat maakt met trots.”

Delen

Reacties

Van dit Feyenoord win je niet makkelijk, maar verlies je ook niet gemakkelijk. Als je goed verdedigd kan het zo maar op pingels aan komen. Vorige wedstrijden toen ze tegen Rennes of Nice speelde was wedstrijdbeeld ook 99% voor de franse ploeg. Maar toch...ja