Timber Lazio

Nieuws

"Als Kenneth Taylor in Oranje kan spelen, dan kan Timber dat ook"

Dennis

Michiel Kramer is onder de indruk van de ontwikkeling die Quinten Timber dit seizoen doormaakt. Volgens de oud-spits van de Rotterdammers presenteert de middenvelder zich steeds meer als een waardige opvolger van Orkun Kökcü. 

“Hij is meer van de power en het loopvermogen. Nu laat hij ook zien dat hij doelpunten kan maken. Als je een middenvelder hebt die veel doelpunten kan maken in een seizoen, is dat voor iedere ploeg gewoon hartstikke fijn”, aldus Kramer bij FC Rijnmond.

Timber kende een moeizaam debuutseizoen. Hij werd weliswaar met Feyenoord landskampioen, maar een onomstreden basisspeler was hij niet. Bovendien moest hij veel wedstrijden missen door een reeks aan blessures. “Ik blijf het zeggen: in je eerste jaar bij een topclub kun je niet meteen je stempel drukken omdat alles nieuw en anders is dan je gewend bent”, zegt Kramer daarover. “Nu laat hij het in zijn tweede jaar wel gewoon zien. Hij is gewoon echt een hele goede speler en dan kan hij ook gewoon in beeld komen bij het Nederlands Elftal.” 

Volgens Kramer, die met Feyenoord in 2017 de landstitel veroverde, is een uitnodiging voor Oranje geen gekke gedachte. “Als Kenneth Taylor in het Nederlands Elftal kan spelen, dan kan Timber dat ook”, zo maakt hij de vergelijking met de middenvelder van Ajax. “Wat ik daarmee bedoel? Hij heeft een Ajax-shirt aan, hé, dan kom je makkelijker in aanmerking voor het Nederlands Elftal.''

Delen

Reacties

Taylor,daar noem je wat op,uiteraard hoort Timber daar te staan,geen twijfel
De vergelijking alleen al is een blamage op Timbers kunnen. De invloed van Hilversum op Oranje is al decennia soms letterlijk waanzin.
Zonder Calimero te zijn het maakt inderdaad uit. Met een Ajax shirt speel je eerder in Oranje
We mogen met Koeman als bondscoach niet klagen hoor. Ook in zijn vorige termijn selecteerde hij meer of evenveel Feyenoorders dan Ajacieden.
Zeker, hij is veel beter dan die Taylor.