wellenreuther

Nieuws

"Als we dat doen, dan is er veel mogelijk met dit team"

Dennis

Net als een deel van vorig seizoen, staat Timon Wellenreuther weer onder de lat bij Feyenoord. Aanleiding is de blessuregevoeligheid van eerste keeper Justin Bijlow. Wellenreuther probeert nu van waarde te zijn. “Om te beginnen is het voor Justin natuurlijk erg zuur. Een blessure komt altijd ongelegen”, zo vertelt de Duitser in Hand in Hand.

“Ik ben blij dat ik kan helpen. Afgelopen jaar was een erg goed seizoen, voor het team en voor mij. Ik wil hetzelfde doen en bereiken als afgelopen jaar.” Wellenreuther toonde zich vorig seizoen een betrouwbare stand-in voor Bijlow en ook dit seizoen maakt hij een goede indruk. Wellenreuther heeft dan ook z’n draai gevonden in Rotterdam. “Ik voel me erg goed hier in Rotterdam, ben erg gelukkig. Het team, de omgeving, de stad, de supporters, de staf, ik voel me hier erg op mijn gemak. Als je je goed voelt, speel je ook beter. Elke week voel ik me een stukje beter geworden, net als vorig seizoen.”

Concurrentie
Feyenoord haalde afgelopen zomer met Kostas Lamprou een nieuwe doelman en verstrekte zich onlangs met Mikki van Sas. Wellenreuther denkt dat iedereen sterker wordt van de nieuwste aanwinst. “We zijn erg blij dat we er nu een keeper bij hebben die de keeperstraining op een hoger plan brengt. Hij is nog jong, maar hij is een groot talent. We mogen blij zijn met vier goede keepers, we pushen elkaar ieder dag. Ik ben er dus erg positief over.”

Volgens Wellenreuther is de sfeer onder de keepers positief. “We zijn een hechte groep die graag met elkaar samenwerkt. De onderlinge contacten zijn goed, we spreken veel met elkaar, ook buiten het veld en de trainingen. We proberen elkaar te helpen als iemand iets nodig heeft; de sfeer is gewoon erg goed.”

Verdediging
Feyenoord kent met Gernot Trauner en David Hancko een sterk centraal verdedigingsduo. Wellenreuther spreekt liever van een teamprestatie. “We hebben meer goede verdedigers dan die twee, de backs en verdedigende middenvelders. En onder trainer Slot moeten we als team verdedigen en druk zetten en bovendien heb je geen succes als je het verdedigen aan vier of vijf jongens overlaat. Zelfs Santi moet helpen verdedigen. En dat alles bij elkaar is erg fijn voor een keeper. Het is heerlijk om te zien hoe tien spelers voor je alles geven om het doel te verdedigen.”

Champions League
Door de vorig jaar behaalde landstitel speelt Wellenreuther dit seizoen in de Champions League. De doelman wil presteren in de Europese eliteklasse. “We willen weer alles geven, net als vorig jaar in de Europa League en in de competitie. We leven van wedstrijd naar wedstrijd met volle focus en dan zien we aan het eind wat dat oplevert. We hebben sterke tegenstanders in de poule, elke wedstrijd is een hoogtepunt. We moeten dus iedere wedstrijd zien als onze laatste Champions League wedstrijd. Als we dat doen en hard werken, dan is er veel mogelijk met dit team. We zijn blij en trots in de Champions League te spelen.”

Het Legioen
Wellenreuther geniet van de sfeer in De Kuip en voelt de waardering. “Het is echt gaaf al die supporters te zien. Fanatiek en altijd schreeuwen naar je, dat geeft je zelfvertrouwen. Ik waardeer dat enorm. We hadden de doelen van afgelopen jaar nooit kunnen bereiken zonder hen, we waren nooit kampioen geworden zonder de supporters. We hebben hen opnieuw nodig, ook voor de Champions League. Als we het moeilijk hebben in een wedstrijd, dan helpen zij ons erdoorheen. Het is echt fijn om zulke fanatieke supporters te hebben.”

Delen

Reacties

Ik vond Wellenreuther bij Willem II al een bovenmodale keeper. Pakt wat hij moet pakken, en kan ook ballen pakken die weinig andere eredivisiekeepers pakken. Wat een vooruitgang met onze Israëlische vriend. Tegen Atletico gaat hij de grootste wedstrijd in zijn carrière spelen, - tot nu toe.
Ik heb vertrouwen in hem, en het team! Ik hoop en denk namelijk dat wij competitief kunnen zijn met de subtop van Europa.
Is het erg als ik zeg dat ik Wellenreuther beter vind keepen dan Bijlow? 😳
Nee, niet erg. Vrij logische zelfs.
Ik denk dat iedereen dat wel kan zien.
De laatste 2 wedstrijden deed hij het prima, hopelijk zet hij deze lijn door.
Ze doen minimaal echt niks voor elkaar onder
Zal hij op zijn Duits gezegd hebben. Wat een geweldige keeper ook.
Echt een prima keeper gebleken. Heb Bijlow hoog zitten maar heel lullig gezegd missen we hem niet momenteel. Timon vervangt zijn plek minstens net zo goed.
Hij mag wel wat gaan doen aan zn temperament. Die gele kaart afgelopen zondag was natuurlijk voor ******.
En niet de eerste keer bovendien. Daarbij stond ie ook al bij Berghuis toen Giménez hem een lesje leerde. Moet ie niet doen.
Als hij het bij een juist wel moet doen is het Bergneus.
Ja, want dan krijg je geen gele kaart of zo.